שלום לכם.

מטר9

New member
שלום לכם.

אני זקוק לעזרה, אני מקווה שכאן אני אוכל לזכות למענה. ריקוד תמיד היה חלום לא ממומש שלי, ולמרות שכרגע אני בצבא, אני מתכוון להתחיל ללמוד ברגע שאני אשתחרר. הבעיה שלי היא כזאת - אין לי שום נסיון. בכלל. ולכן יש לי 2 שאלות: 1) יש איזה נתונים בסיסיים שאני זקוק להם בכדי לרקוד. או במילים אחרות - יש סיכוי שהריקוד ישאר אצלי בגדר חלום? 2) מה אני יכול כרגע, בזמן השירות הצבאי, שיקדם אותי יותר בתחום, וכשאני אתחיל ללמוד ברצינות אני אבוא עם טיפת בסיס. ללכת לשיעורי ערב לא יהיה פרקטי במיוחד לאור העובדה שאין לי כסף. אשמח לקבל כל מענה. תודה מראש!

תשובה

היי 1) תראה, לא ציינת מה הציפיות שלך מהריקוד... האם אתה רוצה להיות מקצוען יום אחד או רוצה לרקוד לשם ההנאה? במידה ואתה עושה זאת לשם ההנאה בלבד, אין טעם להכנס לנתונים הדרושים כי זה לא רלוונטי. לדעתי האישית, כל אחד יכול לרקוד, בכל גיל , גם ללא ניסיון. זה אומר שגם אתה. 2) אם אין לך כסף להירשם לשיעורי ערב, תוכל לנסות למצוא כל מיני הרקדות למיניהן וערבים פתוחים במתנ"סים ומרכזים. אני לא מכירה משהו חינם, אבל לפעמים מחיר הכניסה הוא בסיסי, משהו כמו 20-30 ש"ח, מחיר שרובנו יכולים לעמוד בו. הרקדות יש בכל מקום, נפוץ בעיקר של מחול מודרני, ריקודי עם וריקודים סלוניים. חוץ מזה אתה יכול לנסות בבית להמציא ריקוד, לעשות תרגילים לשיפור הגמישות והיציבה ולחכות כל מיני דברים פשוטים מהטלביזיה. בהצלחה!

מטר9

New member
קודם כל תודה.

ובנוגע ל-1, אני חושב שקצת מוקדם (בשבילי לפחות) לקבוע אם זה הולך להיות המקצוע שלי בעתיד או לא. מה שכן, אני בהחלט רוצה לרקוד בצורה מקצועית. עכשיו, אחרי שנתתי את הפרטים, את יכולה לענות לי על השאלה?

אז ככה

הנתונים הדרושים, לדעתי לפחות, לרקדן מקצועי או לאחד שרוצה לרקוד במקצועיות היא להלן(לא חייבים לענות על כל הנתונים ברשימה, שכן בעיני מי שעונה על כולם הוא הרקדן המושלם, האולימטיבי): 1. גמישות 2. יציבה 3. חוזק 4. מוזיקליות 5. מוטיבציה וכוח רצון 6. חוש קצב 7. "נשמה" ואהבה לריקוד 8.אנרגיה ו"אש" 9. כושר משחק מסויים (הבעות פנים) 10. יצירתיות 11. ידע בריקוד, מחול ואנטומיה 12. יכולת התמדה בטוח שכחתי עוד משהו... זהו בינתיים

עד כדי כך? כ"כ מוכשר אתה ?:)

אם כך שיהיה המון בהצלחה ואני בטוחה שיהיה לך קל יותר מאחרים להגיע לתוצאות

מטר9

New member
ממש לא ככה...

מה שעודד אותי זה שרוב הדברים שכתבת הן או תכונות שצריכות להיות טמונות בך, או דברים שעם הרבה אימון מגיעים אליהם וזה עודד אותי. מוכשר אני בטח לא. כרגע.

אמממ

קודם כול אני שמחה שאתה לא פסימי וגם שאתה בצבא אתה רוצה להתחיל בלי שום ניסיון (כפי שהזכרתי קודם) אז... סחטיש
1. אני אישית לא חושבת שיש נתונים מסוימים לרקדן..אלה אם כן אתה רוצה להיות פרימה בלרינה (ויש גם גברים ראה אור כחלון
) או שאתה רוצה להיות רקדן מסוג גדול כלשהו בלהקות גדולות..(ראה עידו תדמור
) שאני חושבת שזה מוקדם מידי לדבר על זה כי אתה רק מתחיל?!
אז..נעבר לשתיים
2.מכיוון "שאין לך כסף" כפי שציינת למרות שזה לא ממש מובן לי..ננסה לענות לכול להקה מקצועית זה בשעות אחר הצהריים-ערב יש גם שיעורי בוקר כמובן..לאנשים בגיל שלך (כי אנחנו בבית ספררר
) אז צריך לשלם ואני לא יודעת כמה כי תלוי עד כמה מקצועי מי המורים ואיפה אתה רוצה ללמוד?! באיזה איזור?!!? אני יכולה להמליץ לך על המרכז... ת"א - מחולה , ביכורי העתים, בת דור, הבלט הישראלי ו..כמובן סטודיו B שיש שם שיעורים פתוחים עם מורים מצויניםם בלי שום התחיבות רק אתה קונה כרטיסיה או שסתם נרשם ונכנס..ו..זהו?! מקווה שעזרתי

מטר9

New member
תודה רבה.

לגבי 2 - אני גר בתל אביב, אבל זה הגיוני ללכת לשיעורים למרות שמעולם לא למדתי? מעבר לזה - אני לא ממש יכול להתחייב לשיעורי ערב מהסיבה שהשעות שאני יוצא בהן משתנות (שלא לדבר על השמירות שלי...) אז מה את ממליצה לי לעשות?

כנס ../images/Emo13.gif

מממממ אם אתה גר בתל אביב אני חושבת שהמקום המתאים לך זה סטודיו B כי גם בלי התחיבות אתה יכול להגיע מתי שבא לך לקנות כרטיסיה לאיזה מורים שאתה רוצה ופשוט להגיד בזמנך החופשי.. אומנם זאת לא להקה אם הופעות והכול אבל זה בהחלט מקום עם מורים מקצועיים שיוכלים לקחת אותך (לשכור) אותך בתור רקדן עם זמרים אנשים וכול מיני כאלה..
בהצלחה לך

מטר9

New member
אני ממש לא מחפש

מקום שבו אני אוכל להופיע. אני חושב שזה אבסורד שבחיים לא למדתי, וכבר אני ארוץ לאודישנים והופעות. כרגע אני רוצה ללמוד ולהתחזק, ורק אחרי שאני ארגיש שאני יודע לרקוד ברמה שמספקת אותי, אני אחשוב אם עצמי לאן אני רוצה לקחת את זה. את יודעת אולי אם בסטודיו B יש שיעורים למתחילים באזור הגיל שלי? (ואני מתכוון לממש מתחילים). וחוץ מזה, תודה

אין בעד מה..../images/Emo8.gif../images/Emo24.gif

מממממ אז זהו שלא ממש.. אתה תמיד יכול ולנסות לברר.. בסטודיו B כמו שחזרתי ואמרתי (חהחהחה) יש שיעורים פתוחים בלי מחויבות גם למתחילים גם למתקדמים הכול מהכול...ככה שתמצא את מקומך שם.. גם אם אתה חושב שזה אבסורד..דווקא לא
בגלל שיש רקדנים שהכשרון תמון או בעצם חבוי בהם כול כך הרבה זמן ושהם התחילו זה פשוט היה לא להאמין מה יש בבן אדם אחד שהתחיל לרקוד כול כך "מאוחר" (אחת מהלהקה שלי) ו..ממממ בבת דור יש גם שיעורים למתחילים אני ינסה לברר לך עוד פרטים ואני אעדכן אותך במסרים.. תמיד פה

מטר9

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

ואני בטוח שאין בי כשרון חבוי שלא גיליתי. אני אצטרך לעבוד הרבה בשביל זה. אם תוכלי למצוא לי מקום לממש מתחילים בגילאים שלי (אזור צבא) זה יהיה מצוין. תודה!

maholnikit

New member
סטודיו בי זה המקום לכל הגילאים ולכל

הרמות האפשריות.....שיעור ראשון ניסיון. אין לך מה להפסיד...

מטר9

New member
השפלה קבוצתית כבר אמרנו? ../images/Emo3.gif

אני מעדיף לעבוד בקבוצה של מתחילים כמוני, כדי שלא יהיה לי פער ענק להשלים.

אחת מ

New member
לכל סוג של שיעור יש שיעורי בסיסי

זה אפילו פחות ממתחילים אז לא נראה לי שתשפיל את עצמך

killerit1

New member
לא בכל המקומות

אבל כמו שאמרו פה, בסטודיו בי יש קבוצות מתחילים ויש קבוצות אינטרו מכיוון שאין לך שום רקע אני ממליצה שתלך לאינטרו, זה הכי בסיסי שיש..

למעלה