שלום לכם!

שלום לכם!

זו כניסתי הראשונה לפורום הזה וכבר איבדתי את דרכי. אוכל להגיב רק על שברי הדיונים שהצלחתי ללקט: 1. כישוף הוא אנונימי בד"כ, אך תמיד יימצא מישהו שיכול לאתר את מקור הכישוף, לעתים אפילו יהיה זה אדם עליו הוטל כישוף (במקרה והוטל על אדם); הכישוף הוא אכן חסוי, אבל עד גבול מסויים. 2. איני רואה את התועלת בהרס מכוון - אפשר לנצל כישוף גם למטרות מועילות וטובות מיסודן, גם אם לפעמים יהיה צורך בכישוף שיסודו רע, וגם זה לא הכרחי.

nepthys

New member
ברוך הבא..:)

הממ, והנה תגובותי והניסיון שלי להסביר איכשהו מה קורה כאן. 1. כשאמרתי "כישוף אנונימי" התכוונתי לכך שבמקום לפגוע במישהו בצורה מכוונת, כמו לדרוס אותו, קל יותר להטיל עליו כישוף וכך להשיג את המטרה בלי שתחשב לאדם (החוק לא מכיר בכישוף כגורם לנזק). ולכן וויקה ספייר מעדיף כישוף שחור מפגיעה ישירה. וגם, אם האדם ידע שהטילו עליו כישוף, הוא בד"כ (למרות שאתה צודק, אולי לפעמים) לא ידע מי הטיל עליו את הכישוף. 2. עמדתי היא בדיוק עמדתך. העניין הוא, שאני לא חושבת שהמכשף השחור במקרה שלמטה (וויקה ספייר, אל תתן לכינוי שלו להטעות, הוא לא וויקאני ואין קשר בין וויקה למאגיה שחורה שום קשר) הוא אינו צריך שום הטפות מוסר מצידנו. למרות זאת, אור הצפון ורספוטין החליטו לערער על מצפונו. אני אישית פשוט לא מבינה איך אדם עם כוח להרוס לא ירצה להשתמש בכוח שלו גם כדי לבנות. זה לא נראה הגיוני. ואגב - מאגיה שחורה זה מונח שניתן לדברים רבים, לא רק כישוף מזיק - זה ניתן גם לסיאנסים, למשל, ולזימון שדים. אבל לרוב הפורום זה לא משנה, כי אחרי דיון החלטנו שאין כזה דבר כמו מאגיה לבנה או מאגיה שחורה - החיים מלאים בכל כך הרבה קונפליקטים, שפשוט לא יעיל לחלק אותם לשחור ולבן.

nepthys

New member
"בלי שתחשב לאדם"

התכוונתי ל"בלי שתחשב לפושע". כלומר, לא יעצרו אף אחד על כישוף שחור, ולכן יותר קל להזיק ככה לאנשים. ולכן וויקה ספייר פועל כמו שהוא פועל. מצטערת, בד"כ אני לא טועה כל כך, אבל מאוחר כבר.

למעלה