שלום לכם....

ranch22

New member
שלום לכם....

חשבתי שזה יעניין אתכם ולכן אני כותבת כאן... האם אתם מתעניינים בגישור בין נוער חילוני לנוער הדתי?

אני כן.

אני אפילו לפני שבוע וקצת הייתי בסמינר גשר כזה... (עם ישיבת חיספין ותיכון לאובק למי שמכיר...)

iknow

New member
אני לא חושב שיש צורך בגישור כזה

היה לי מתנחל בבסיס. האיש היה דתי מאמין. הוא היה אחד האנשים היותר טובים שם. למה? כי הוא הבין אותי שאני לא שומר שבת וזה לא הפריע לו, כי הוא התחיל להטיף לי כאשר אכלתי דני מיד לאחר ארוחה בשרית. הוא, כמובן, לא עשה אף אחד מהדברים האלו, אבל הוא איפשר לי לעשות מה שבא לי. ניסיתי להבין את עניין האמונה שלו, לא הבנתי, אבל זה לא הפריע לי יותר מידי.

אני דווקא חושב שיש

זה נכון מאוד שמבחינה אישית אין שום הבדלה בין דתיים לחילוניים וגם אני הסתדרתי מעולה עם חבר'ה דתיים מתנחלים שחלקם היו האנשים שהכי הערכתי בצבא, אבל כשמסתכלים על זה במישור הכללי אפשר לראות שיש נתק בין הציבורים הרבים שיש בארץ, החילוני התל אביבי - הדתי מחומש - החרדי ממאה שערים - אם הם לא נפגשים באיזו מסגרת קבוצתית כמו הצבא אז הם לא נפגשים בכלל ובמקום מסתודדים בינם לבין עצמם, מתנכרים לאחר, מקללים את האלה שהורסים את הארץ וחיים על חשבון אלה... יש היום נתק עמוק בין הציבורים האלה והרבה שינאת חינם ואני זוכר על מה חרב בית שני, ככה שאם אפשר לגשר על הפערים ולבוא ולדבר זאז רצוי מאוד לעשות זאת.

Continuum

New member
אולי אני זה שחי בבועה

אבל כל האנשים שאני מסתובב איתם בסדר בקטע הזה.. אני פשוט לא רואה פה בעייתיות. זה כמו כל הפרסומות האלה של "שימו חגורת בטיחות", כשבעצם כולם כבר שמים חגורת בטיחות. מסביבי לפחות.

לא יודע אם בועה

זה שאתה לא שמת לב לא אומר שהתופעה לא קיימת, היא אולי לא בולטת לעומת דברים אחרים אבל אני רואה את זה מידי יום- חברים שלי שמתבטאים כנגד החרדים והמתנחלים בצורה מקוממת ואפילו מקניטים אותי על שאני יוצא כנגד הדברים, ומצד שני כאשר הייתי מעז לקחת את האוטובוס לירושלים מהעיר החרדית שליד ביתי היו ישר ננעצות בי עיניים חשדניות מכמה בודדים וילדים קטנים שקוראים לי עמלק... אז גם סרטן חברתי אפשר שלא להבחין בו עד שכבר נעשים חולים, אבל אפשר גם להיות מודעים ולאתר אותו בזמן כדי לטפל בו.

Continuum

New member
אין בעיה

אני פשוט אומר שאני לא נתקל בזה, ולכן אין לי מקום לנסות לתקן את זה. זה כמו לא-קיים בעולם שלי. אם הייתי מוצא איזשהו ביטוי לזה, הייתי פועל נגד זה.

Reution

New member
אין ספר שש צורך בגישור

בין נוער חילוני ובין נוער דתי כמו שצריך גישור בין שאר המגזרים באוכלוסיה המגוונת שלנו בארץ. אני לא חושבת שסובלנות וכבוד הדדי הם המאפיינים המרכזיים של ישראל, לצערי. וכן, אני מתעניינת בכל גישור, כי אני חושבת שישראל במיוחד צריכה לעבוד על השלום הפנימי והדו קיום בין המגזרים שבה. כי המצב הנוכחי הוא לא כזה מרשים.

Reution

New member
*אין ספק שיש......

עמכם הסליחה

../images/Emo60.gif לדעתי

למפגשים האילו יבואו אנשים שבד"כ גם ככה מסתדרים עם הצד השני. ומפגשים של נוער זה מיותר, לפחות לפי ההתרשמות שלי.

כאן באה ההשקעה

דווקא אלו שכבר מסתדרים צריכים לקחת את היוזמה ולהפגיש בין הניצים, להביא למפגשים שכאלה את החברים שהכי מקניטים את הצד השני ולשמש כגורם מפשר ושקול.

../images/Emo60.gif תראה

אם לא הייתי מסתדרת עם מישהו, לא הייתי מקשיבה למישהו שהיה מנסה לגרום לנו להתפייס אלא הייתי מתעצבנת עליו עוד יותר. ועוד משהו במפגשים שאני הייתי של דתיים חילונים בתיכון או בחטיבה. המסקנה הסופית היא שאנחנו ממש דומים. ואנחנו לא!

מה זה משנה?

את אולי מעדיפה לאטום אוזניים, הרבה אנשים אחרים לא. למעשה נוצר מצב שהרבה מאוד אנשים גדלו על דמוניזציה והשמצה של הצד האחר מבלי להבין שמדובר למעשה באחים מאותו עם, אנשים שכאלה יוכלו על ידי המפגש לנער את הסטיגמות הבלתי אנושיות שהם תולים באחר. דבר נוסף שחשוב להבין הוא הכוונות של הצד השני, יש לנו נטיה לפתח הרגשה שהצד השני עושה מהלכים שהוא עושה מתוך רשעות/פנאטיות/שיגעון/תאוות-בצע/מגלומניה וכשמגיעים לדו שיח פתאום מגלים שהם עושים זאת מתוך אותם מניעים או מניעים דומים מאוד לשלנו.

../images/Emo60.gif זה בדיוק הנקודה

אם לא היה מעניין אותי מה הצד השני חושב לא הייתי הולכת לכאלו מפגשים. ואם אני כן הולכת אז סימן שאני לא חושבת שהצד השני כל כך גרוע. אז מה הרווחנו בזה? ולא נראה לי שאנשים באמת חושבים שהאמונות/ אורך חיים של הצד השני נובע מרשעות/פנאטיות/שיגעון/תאוות-בצע/מגלומניה (אגב מה זה מגלומניה?). אם כן אז המצב באמת קשה. ובמצב כזה הפיתרון הוא לא מפגש של דתיים- חילונים אלא תיקון של החינוך.

זה לא הקטע.

זה לא נועד בשביל לפתור בעיות. זה נועד הרבה יותר לקשר, לגשר בין האנשים, שהם יפתרו את הבעיות ביינהם, אם הם יצליחו. זה ליצור את השיח הזה.

למעלה