שלום לכם

שלום לכם

אני חדשה פה אני מקווה להמשיך לכתוב.כתחביב אני נותנת הרצאות במועדונים ,מתנ"סים וכו' בנושא הסטוריה וארכאולוגיה כאשר השכלתי במדעי המדינה וארכאולוגיה. אני מנסה לחדור לשוק חרידי וזה קשה כי אצלם גוואלט! אסור לדבר על כל דבר שזה לא יהודי.לכן התלוננו על הרצאה שנתתי על בנימין מטודלה כי הזכרתי שהוא היה בירושלים תחת שילטון צלבני. (צלב, צלבני,גוואלט!) עכשיו אני מכינה הרצאה על דונה גרציה דה מנדס.יש לכם עוד רעיונות? על תיתנו לי על חגי ישראל ומנהגי ישראל זה יצא מהאף.משהו הסטורי יהודי. יש רעיונות? שבוע הבא אתן הרצאה על הפירטים היהודים (אני בשפלה) מי שרוצה לבוא מוזמן שיכתוב לי ואתן מועד מדוייק. תודה לכם מראש

אני מסכימה אבל

אם המילה "צלבנים" הקפיצה אותם ..אתה רוצה שיסכלו אותי באבנים? פולסה דה נורה?הוך! גוואלט!

טרה10

New member
האיש מנצרת-גרם להרחקתו של

פרופ' קלוזנר מהקתדרה להיסטוריה.במחקר שלו כתב שישו היה יהוןדי והנצרות היא יהדות משופרת.מה שבהחלט לא נכון.הבעיה היתה שהוא פירט-כל סעיף-לפי בחירתו. הסגל בא.ע. העיף אותו מכל המדרגות ונתן לא בסוף לאחר התערבות עסקנים ציוניים-את הקתדרה לספרות. כיון שקלוזנר-היה רויזיוניסט- מיד טענו שהתנקמו בו על זה שהוא לא מפא"יניק. נשיא האוניבסיטה-הי פרופ' מגנס-שהקים את 'ברית שלום' משהו כמו מרצ של היום..נו טוף.

טרה10

New member
יוצא-שאת לא הראשונה שמרגיזה את

היהודים..וזה היה בשנות העשרים.

אלי ו.

New member
קראתי את ספריו של קלוזנר

והוא לא כתב את זה. מה שכן, הוא ניסה למצוא את ישו האיש מהמקורות הנוצריים וניסה למצוא מקורות יהודיים מקבילים לדברים שיוחסו לישו. וכן, ישו היה יהודי, כאן קלוזנר כלל לא חידש. קלוזנר ביקר את הא-לאומיות שמופיעה בשמו של ישו באבנגליונים ומוטיבים נוספים ומסביר שממנה כנראה נזרעו זרעים לדת חדשה. (הספרים שאני מתיחס אליהם הם "ישו הנוצרי" ו"מישו לפאולוס") אני לא מכיר את הביקורת שהיתה עליו (הוא מזכיר אותה קלות בהקדמה שלו ל"ישו הנוצרי") אבל אני מניח שהצגת ישו האנושי כיהודי שורשי והנסיון ליחס לחלק מהאמרות שלו שורשים יהודיים עלול לקומם יהודים ונוצרים דתיים. אגב, למיטב זכרוני קלוזנר עצמו היה אדם דתי.

טרה10

New member
בביוגרפיה שלו-הוא הסביר למה

הוא התכוון ביהדות משופרת-וכיצד הוצא לאור הספר-על ישו-כי גם שלום אש כתב ספר על ישו וגם אותו החרימו- וכן כתב שם על החרם שעשו עליו הפרופסרים מירושלים.שם הביוגרפיה מלאומיות לקוממיות-או משהו דומה.

קיבלתי הערה על השגיאות כתיב

בדרך כלל הבן זוג שלי (צבר) מתקן אבל אתמול הלך לישון. השגיאות כתיב שלי מלוות אותי כבר הרבה שנים. בכל מיקרה תקבלו את ההתנצלות שלי על הסגנון וכתב. בכל מיקרה אני מרצה בעל פה

טרה10

New member
למה שלא תתני סדרה על העליות

מהעליה הראשונה-שהחלה ב-1882-תרמ"ב בשבילך.בגלל שהיהודים הואשמו ברצח הצאר אלכסנדר ה-2 מה שהביא את 'סופות בנגב'-בגלל שכ-50 אחוז מהארגונים הקומוניסטים המחתרתיים היו יהודים.ותמשיכי במושבות בארץ.בעליה השניה לאחר פוגרום קישינב.וביאליק שכתב על כך.ויש לך סידרה לכל החורף..עד עחיה ב' ועליית היקים.ביי

tmaz

New member
מה בקשר לתור הזהב של היהודים בספרד

תקופת הרמב"ם פלוס מינוס? תנסי למצוא משהו על הקהילות היהודיות בהודו - ולו רק כדי לערער להם את הנחת היסוד שיהודי=לבן.

תודה לכם

סיפורי ספרד יצאו מהאף. אני חשבתי על גלוקל המלין אישה מהמאה ה17 בגרמניה לא חושבת שהיסטוריה קרובה וציונית יכולה לענין זקנים חרידים תודה בכל זאת

oferfi

New member
1. שבתאי צבי ויעקב פרנק...

2. האר"י 3. עלית החסידות 4. גזירות הקנטוניסטים וצמיחת תנועת המוסר ככלל, ניתן למצוא חומר נפלא עם נושאים פיקנטיים לרוב בכמה אתרים שהוספתי פה בקישורים

berlinale

New member
זה הכול נראה לי חומרי נפץ

היא אמרה בפירוש שהיא לא רוצה להרגיז את השומעים שלה. לדעתי הכי טוב : - לסקור היסטוריה של קהילות יהודיות במקומות שונים בעולם. מכיוון שיהודים הגיעו אפילו עד לסין, נראה לי שיש הרבה על מה לדבר.

למעלה