שלום לכם

מרינקי

New member
שלום לכם

קודם כל אני מוכרחה להתלהב מהפורום המגניב עם החיות המקסימות שבאמת לא הייתי מודעת אליהם ממש. רציתי לשאול אותכם איזו משפחה מתאימה לגדל חמוס או במילים אחרות מה חמוס צריך כדי להיות מאושר. תודה

Twinsen2005

New member
מרינקי...

אני מניח שבמובנים מסויימים כל משפחה שמתאימה לגדל חתול או כלב, תתאים לגדל גם חמוס. יש לי חמוס כבר שבוע :) היא בת חודש וחצי והיא מדהימה אותי כל יום מחדש. אני עדיין לומד ואם תסתכל בתפריט למעלה תראי שיש פה אזור שלם של מאמרים הקשורים בחמוסים ובמי שמתאים לגדל אותם. אם הייתי כן צריך להתריע על משהו זה הריח, הם לא מסריחים אבל הריח קיים והוא משתלט על החדר בו הם נמצאים מאוד מהר. זאת לא חייה לגדל בחוץ, צריך לקחת את זה בחשבון שרק מי שיכול להבטיח לה שטח בבית יוכל להיחשב "בעלים טובים". חוץ מזה מדובר בחייה שיש לה נטייה להיקשר רגשית למישהו אחד, היא ישנה ה-מ-ו-ן, 70 אחוז מהזמן היא במצב של סטלה טבעית, פשוט ישנה לה... זהו בערך... אם יש לך עוד שאלות על הניסיון הקצר שלי איתה, דברי איתי...

שאול DR650

New member
למה אתם אומרים שלא טוב לגדל חמוס

מחוץ לבית? לחבר שלי בקיבוץ שלו יש כמה חמוסים בפינת חי והם מתסדרים יופי. הם ממילא ישנים כל הזמן אז נראה לכם שבאמת אכפת להם איפה... העיקר שיהיה נוח. פעם הם נרדמו בתוך גיגית מים...

Twinsen2005

New member
שאול..

זה בסדר לגדל חמוס בחוץ בהנחה שהוא נמצא בכלוב גדול, מקבל יחס ותשומת לב ממך או מחמוסים אחרים או ממספיק צעצועים. הם מאוד רגישים לחום ולכן צריך שיהיה צל וגיגית של מים, הם רגישים לקור גם ולכן צריך לוודא שהמקום שהם ישנים בו חסין למים וחם מספיק. כל הדברים האלה הם לא פשוטים בכלל למי שלא היה לו אף פעם חמוס, או למי שאין לו את השטח או את המקום או את הזמן לגדל חמוס או למי שבעצם הוא "מגדל בייתי"

WTR

New member
אני חולקת עלייך

"זה בסדר לגדל חמוס בחוץ בהנחה שהוא נמצא בכלוב גדול" בפירוש לא! חמוסים אומנם ישנים רוב היום אך כשהם ערים הם פצצת אנרגיה, וחייבים להוציא את כל המרץ שיש בהם. לגבי הכותב מלמעלה - פינת חי זה לא מקום לחמוסים. הם צריכים שטח, משחקים, ליטופים, חיסונים ועוד ועוד. חבל לי לשמוע כמה אתה מזלזל בבעלי חיים. רק תדמיין את עצמך בפינת חי ותראה אם "לא איכפת לך איפה אתה נמצא".

Lovable Stray

New member
לא ממש מסכימה

ראיתי הרבה אנשים שמחזיקים חמוסים בחוץ במעין בקתות שהן כמו חדר כזה לחמוסים. לדעתי אין שום הבדל בין להחזיק חמוס משוחרר בחדר או משוחרר במקום גדול אחר יחד עם חמוסים אחרים כי נרצה או לא, חמוס תמיד יעדיף חברה של חמוסים אחרים ע"פ חברת בני אדם (בדרך כלל, תמיד יש כאלה שלא). כמובן שלא מדובר כאן בכלוב קטן או בחמוס מבודד מכל חברה - אם להתסכל על זה מנקודת מבט חמוסים - אני חושבת שהם יעדיפו להשתולל בתוך מבנה עם חול, צינורות, משחקים וחמוסים אחרים מאשר חדר שלי נגיד. לבנות חדר כזה מחוץ לבית זה אפשרי, אני אחפש את התמונות של הידידה שלי ואפרסם בתקווה.

N a d a v 1 6

New member
טיפשי פשוט טיפשי להשים שם חמוסים..

תגידי לי ממה את נהנת בידיוק? שהחמוס שלך בחצר(לא את ספציפית) אבל בכללי מה יש להנות שהחמוסים שלך בחצר מאחורה אנחנו בכל זאת בני אדם ויש לנו עיסוקים מעבר לזמן "הפנוי". ולכן אני חושב שזה מאוד שטותי להשים שם חמוסים מחוץ לבית..בחורף זה עדיין לא יישנה את המזג אוייר של הבית...את האווירה ותאמיני לי שלא משנה מה..עדיף שהחמוס יהיה בבית כמה תשומת לב תתני לחמוס שהוא שם זה כאילו לגדל אותם בקבוצה בשביל "יופי" ממש..... מצטער כך אני רואה את זה שהחמוס בבית את נהנת לראות אותו משחק בבית לומדת להכיר אותו את נהנת איתו ושיש לך אפילו 10 דקות להיות איתו..יענו ביום שאת עסוקה אז את יכולה ללכת שניה לחדר שלו ולהיות איתו..מאשר לצאת מהבית ביום חורפי קפוא אוו ביום קיץ קר.....זה כלוב ליופי ממש לדעתי. זה כמו להכניס חבורה של כלבים לתוך כלוב כזה ולהביט בהם....פשוט חבל להכניס חמוסים לכלוב כזה.... בארץ שלנו בישראל..לוקחים חמוס גג 2..מגדלים אותם ביחד בכלוב גדול אבל לדעתי עדיף שיהיה לך חדר בשבילם ושהכלוב פתוח מסרים להם בתוך הבית!!!!!! וזה יותר נוח לגידול מפריע לך הריח? מפריע לך כל העבודה בעיות שלך אל תיקח חמוס. (ושוב לא אלייך ספציפית) אלא לכולם. יש רצועה ושרוצים מורידים אותם למטה חמוס בשבילי זה כמו כלב..הם דורשים המון עבודה וזה עולה כסף אותו החזקה....וזהו~:).

N a d a v 1 6

New member
ו..

התכוונתי יום קיץ חם* חוצמזה רוב הסיכויים שהחמוסים יהיו תוקפניים..כמה זמן אפשר להיות עם החמוסים כל היום?????' את מגדלת אותם בקבוצה של 4 5? הם לומדים להיות רק "חמוסים" ואת לא יכולה להקדיש לכולם תשומת לב..וזה לא יודע ממש מטופש כאילו אם תסתכלו על זה ממש טוב תראו שזה לא דבר נכון לעשות..ואני אישית? לא הייתי עושה דבר כזה... הם על בטוח יהיו תוקפניים אלא אם כן את יושבת בתוך הכלוב 24 שעות ביום ואת איתם.... אבל עזבי גם בבית הם יכולים להיות תוקפניים למרות שבבית את מחכנת אותם להכיר את הבית ואת המצב שאת רוצה שהם ייסתגלו אליו כמו איפה לעשות צרכים להסתדר עם הכלבים\חתולים וחוצמזה בחום של הארץ לא ניתן להחזיק חמוס בחוץ יודעים מה כן ניתן אבל..זאת התעללות בחום הזה של ישראל....לא יודע עשו מה שאתם רוצים...אל תגיבו בתוקפנות אבל אני..לא אוהב את החמוסים שלי בבית! איתייייי משחקים קופצים נהנים כל מי שרואה מתאהב...ויש להם חדר משלהםמלא משחקיםם וכלוב גדול שהוא פתוח כל הזמן וארגזי חול..ואני מוציא אותם לטייל בסלון ואני לוקח אותם למטה..=). בהצלחה!

Lovable Stray

New member
דוקא לא

החמוסים האלה לא שלי ואני לא מתכוונת להחזיק את החמוס שלי בחוץ אבל הבחורה של החמוסים האלה מקדישה להם כמה שעות כל יום ואף אחד מהחמוסים האלה לא תוקפן - חמוס שמבלה עם חמוסים אחרים לא בהכרח לא אוהב אנשים.

Lovable Stray

New member
צריך לחשוב לפעמים בשביל החמוס ולא

בשביל עצמך. אני אישית נהנת יותר לגדל חמוס בבית יחד איתי באותה מיטה, באותו חדר ולהיות איתו 24/7. אולי זה אפילו אנוכי כי בתכלס החמוסים בביתן הזה נהנים הרבה יותר מרוב החמוסים בבית- יש להם דברים להרוס, מלא צעצועים, חמוסים אחרים לשחק איתם והרבה יותר מקום. אבל יש אנשים שלא יכולים לגדל בתוך הבית - אם זה מחוסר מקום או בגלל שההורים לא מרשים וזה הפתרון. ההשוואה לכלבים היא לא מבמקום, כלבים הם חיות להקה - הם חייבים את הבעלים שלהם לידם אחרת יתגעגעו ויסבלו, חמוסים לא.

WTR

New member
יש הבדל בין כלוב

לחדר - כמו שאת מתארת. לתנאים שאת אמרת, אני מסכימה. אבל פינת חי זה מקום שיש ילדים והם מלטפים ומציקים..

Lovable Stray

New member
היתה מישהי בהיידפרק

עם כלוב ענק בחוץ יותר גדול מהחדר שלי - ככה שהכל תלוי בתנאים. בקשר לפינות חי - גם אני נגד, עוד לא ראיתי אחת עם תנאים טובים.

WTR

New member
תסתכל מה כתבתי לך למטה

בנושא "אני חולקת עלייך" כתבתי משהו גם לך. בקשר לגיגית מים - מאוד לא אחראי! הם יכלו לטבוע ולמות!!!

Twinsen2005

New member
תגובה...

אולי גיגית זאת לא ההגדרה הנכונה, הכוונה הוא לאיזשהו מתקן מים שהגובה שלו הוא כגבוה החמוס... מקומו של החמוס, הרבה לפני שהוא בחדר שלנו, הוא הטבע... ומקום שהוא בחוץ בשמש, כל עוד יש בו את כל התנאים שיש לחמוס בטבע, שזה כוללה מאגר מזון, בידור (כמו חמוסים אחרים וצעצועים), מקומות מוצלים וקרירים, סביבה שמקפידים לנקות אותה והשגחה רפואית, אין שום בעיה שהוא יהיה בחוץ. וכמו שאמרו פה אחרים ואני מסכים איתם, חמוס יהנה וירגיש טבעי בסביבת חמוסים אחרים יותר מאשר בני האדם, או שכמו את הרבייה, גם את זה אתם רוצים למנוע ממנו.. כי הוא יכול להיפצע או להידבק וכל מיני הגדרות היסטריות אחרות... WTR, פשוט תשימי אותו במקפיא וזהו, אני בטוח ששם הוא לא יחשף לשום חוויה (כגון המלטה, טבע וחמוסים אחרים...)... הכל ברוח טובה כמובן :) אוי ויי...

Twinsen2005

New member
אהבתי את הקופסא לצרכים...

טוב שהיא לא פותרת את כל הבעיות שיש לי עם החמוסה שלי... היא למדה שהולכים לקופסא כדי לעשות את הצרכים, עוד לא הבינה את הקונספט של "הצרכים צריכים ליפול לתוך הקופסא!!!"... חחחחח

WTR

New member
../images/Emo12.gif

זה לא משנה אם זה גיגית או כל חפץ אחר, זה שהם נרדמו במים זה חוסר אחריות, הם יכלו לטבוע! אתה צודק שמקומו של החמוס הוא בטבע, אבל לא של החמוס שאנו מגדלים, החמוס שאנו מגדלים הוא חמוס מבויית, אלא אם כן אתה שם אותו מהרגע שהוא נולד בטבע, הוא כבר חמוס לא מבויית מרגע שהוא מבויית, הוא כבר לא שייך ל"טבע", מהבחינה שהוא תלוי בך בהכל. אתה רוצה לשים את החמוס בטבע? תקח אותו לארץ קרה, ארץ ישראל היא לא מתאימה באקלים שלה לחמוסים מהסיבה שארץ ישראל היא ארץ חמה. זיווג והמלטה של חמוסים זה מאד מסוכן. לא כל בנאדם יכול לתת לחמוס שלו להזדווג ולחמוסה להמליט. יכולים להיות המון בעיות והחמוסה וגם הגורים עלולים למות. גם למומחים ביותר זה מסוכן.. אז אם אתה שואל אותי, אני בעד סירוס ועיקור חמוסים. אתה לא יכול לתת לחמוסים שבפינת החי להזדווג כמה שהם רוצים, כי הזכרים עלולים לטרוף את הגורים ויכולים לקרות המון אסונות כמו דוגמת הקניבליזם שנתתי. ומה הקשר מקפיא? תאמין לי החמוס שלי, גם אם זה שהוא חי בתוך בית, חווה כל יום חוויה שונה בין אם זה אורח שבא או צעצוע חדש. יש לו כל הזמן שינויים וחידושים סביבו והוא חמוס מאושר. מי אתה שתשפוט את דרך הגידול שלי אם אתה שם את החמוסה שלך כמעט כל היום בכלוב?

Twinsen2005

New member
...

החמוסה שלי זה חמוסה גורה בת חודש וחצי, כשאני שם אותה על הריצפה בחדר היא נבהלת ונלחצת כי הוא גדול והיא מעדיפה להיות קרובה לידיים של בני אדם. לכן כשהיא כן משוחררת היא על המיטה בעיקר. אנ'לא חושב שזה משנה לה יותר מדי בשלב הזה אם היא מבלה את השינה שלה כשהיא בכלוב או כשהיא על המיטה. כבר אמרתי לפני זה, יש לי כל כך הרבה ניסיון עם בעלי חיים ואני קורא ומבין סימנים ואני האחרון שצריך להסביר לו מה זה חופש לבעל חיים ואיך לגדל אותו נכון. אני לא שופט את הדרך שבה את מגדלת את החמוס שלך ובנתיים נדב רק החמיא לך על איך שהחמוס שלך מטופח ונראה טוב. פשוט נראה לי מהדיון הקודם על רבייה ומהדיון הזה שאתם כל כך עסוקים בלדאוג להם שאתם מונעים מהם דברים בסיסים שיש להם צורך בהם, לא משנה לי אם זה בגלל הורמונים או סתם צורך טבעי, ששכחתם שזה בעל חיים הרבה לפני שזה החיית מחמד שלכם. על האקלים הארץ ישראלי התגברו גם האסקי סיבירי והסמואיד, ואני בטוח שכמוהם גם החמוס יוכל להסתגל במידה ונספק לו איזור מוצל בתנאים בריאים ונכונים. גם אני כמו כולם נרתע מפינות חי, שוב הכל תלוי באיך שהן נראות ומתנהלות.

למעלה