../images/Emo12.gif
זה לא משנה אם זה גיגית או כל חפץ אחר, זה שהם נרדמו במים זה חוסר אחריות, הם יכלו לטבוע! אתה צודק שמקומו של החמוס הוא בטבע, אבל לא של החמוס שאנו מגדלים, החמוס שאנו מגדלים הוא חמוס מבויית, אלא אם כן אתה שם אותו מהרגע שהוא נולד בטבע, הוא כבר חמוס לא מבויית מרגע שהוא מבויית, הוא כבר לא שייך ל"טבע", מהבחינה שהוא תלוי בך בהכל. אתה רוצה לשים את החמוס בטבע? תקח אותו לארץ קרה, ארץ ישראל היא לא מתאימה באקלים שלה לחמוסים מהסיבה שארץ ישראל היא ארץ חמה. זיווג והמלטה של חמוסים זה מאד מסוכן. לא כל בנאדם יכול לתת לחמוס שלו להזדווג ולחמוסה להמליט. יכולים להיות המון בעיות והחמוסה וגם הגורים עלולים למות. גם למומחים ביותר זה מסוכן.. אז אם אתה שואל אותי, אני בעד סירוס ועיקור חמוסים. אתה לא יכול לתת לחמוסים שבפינת החי להזדווג כמה שהם רוצים, כי הזכרים עלולים לטרוף את הגורים ויכולים לקרות המון אסונות כמו דוגמת הקניבליזם שנתתי. ומה הקשר מקפיא? תאמין לי החמוס שלי, גם אם זה שהוא חי בתוך בית, חווה כל יום חוויה שונה בין אם זה אורח שבא או צעצוע חדש. יש לו כל הזמן שינויים וחידושים סביבו והוא חמוס מאושר. מי אתה שתשפוט את דרך הגידול שלי אם אתה שם את החמוסה שלך כמעט כל היום בכלוב?