שלום לכם
לפני כמה ימים נתקלתי באינטרנט במישהו שלסביו היה שם משפחה זהה לשלי. שלחתי לו את המקור הקדום ביותר של השם הזה שידוע לי, ועכשיו אני מחכה ממנו לתגובה אם יש קשר ביננו (אני די בטוח שיש, כיוון ששם המשפחה שלי כלל לא נפוץ). מאז מצאתי את עבודת השורשים שלי ועיינתי בה
. בנוסף, נכנסתי להמון אתרים (בעיקר אנגליים) והורדתי כמה תוכנות לאילן יוחסין. למעשה, הורדתי שתי תוכנות - GenoPro ו- Family Tree Maker 2005. שתי התוכנות נחמדות, אך לשתיהן יש חסרונות גדולים מאוד. אני רוצה שמסך הזנת בני המשפחה יהיה כמו ב- FTM2005, ואני רוצה שהתצוגה תהיה גם כמו בתוכנה הזאת וגם כמו ב"גנופרו" (כלומר - אני רוצה גם תצוגה פשוטה כזאת שאני לא אסתבך איתה, וגם תצוגה של עץ משפחה אמיתי עם עיגולים, ריבועים וקווים). החסרונות הם: FTM2005 - לא ניתן לראות שני אחים בו זמנית - החיסרון הכי גדול בתוכנה. עוד חיסרון הוא שהשימוש בתוכנה הוא מאוד מסובך, ואני מאבד בו את הידיים והרגליים... GenoPro - עד כמה שהתוכנה פשוטה, הייתי מעדיף הרבה יותר אם התוכנה הייתה מסדרת אוטומטית את כולם. הגעתי למצב כזה שאחרי שהזנתי את כל קשרי המשפחה של סבא אחד שלי, לא נותר לי מקום לאף אחד מהם. הסבא והסבתא השניים שלי נשארו כלויים בין האחים של האב, וכו'. חוץ מזה, בגלל שהדברים לא אוטומטיים, אני נאלץ לבזבז הרבה מאוד זמן על סידור והזנת פרטים חסרי טעם (למה כאשר יש שישה אחים אני נאלץ להזין את שם המשפחה לכל אחד מהם?! ואם אני משתמש באפשרות של הוספת אחים אוטומטית, אז שם המשפחה שלהם לא מוצג). ד"א, הורדתי את "אילן היוחסין של הפורום", אבל הוא לא נפתח לי בתוכנה - למרות שהוא מזהה אותה. אז יש לכם המלצה לתוכנה שמאגדת בתוכה את היתרונות של שתי התוכנות (פשטות ואוטומטיות, וגם תצוגה של עץ)? עוד בעיה מאוד גדולה שנתקלתי בה היא שלמרות ששם המשפחה שלי הוא ממש ממש נדיר (Tsenter), אף אתר באינטרנט לא נותן לי לחפש אנשים ללא שם משפחה (ובלי להירשם לאתר). ולצערי, אני לא יכול להזין שמות פרטיים כיוון שהם שמות רוסיים, ויש עשרות דרכים לאיית אותם באנגלית.
לפני כמה ימים נתקלתי באינטרנט במישהו שלסביו היה שם משפחה זהה לשלי. שלחתי לו את המקור הקדום ביותר של השם הזה שידוע לי, ועכשיו אני מחכה ממנו לתגובה אם יש קשר ביננו (אני די בטוח שיש, כיוון ששם המשפחה שלי כלל לא נפוץ). מאז מצאתי את עבודת השורשים שלי ועיינתי בה