שלום לכם

• פותח הנושא jtm
  • פורסם בתאריך

jtm

New member
שלום לכם

לפני כמה ימים נתקלתי באינטרנט במישהו שלסביו היה שם משפחה זהה לשלי. שלחתי לו את המקור הקדום ביותר של השם הזה שידוע לי, ועכשיו אני מחכה ממנו לתגובה אם יש קשר ביננו (אני די בטוח שיש, כיוון ששם המשפחה שלי כלל לא נפוץ). מאז מצאתי את עבודת השורשים שלי ועיינתי בה
. בנוסף, נכנסתי להמון אתרים (בעיקר אנגליים) והורדתי כמה תוכנות לאילן יוחסין. למעשה, הורדתי שתי תוכנות - GenoPro ו- Family Tree Maker 2005. שתי התוכנות נחמדות, אך לשתיהן יש חסרונות גדולים מאוד. אני רוצה שמסך הזנת בני המשפחה יהיה כמו ב- FTM2005, ואני רוצה שהתצוגה תהיה גם כמו בתוכנה הזאת וגם כמו ב"גנופרו" (כלומר - אני רוצה גם תצוגה פשוטה כזאת שאני לא אסתבך איתה, וגם תצוגה של עץ משפחה אמיתי עם עיגולים, ריבועים וקווים). החסרונות הם: FTM2005 - לא ניתן לראות שני אחים בו זמנית - החיסרון הכי גדול בתוכנה. עוד חיסרון הוא שהשימוש בתוכנה הוא מאוד מסובך, ואני מאבד בו את הידיים והרגליים... GenoPro - עד כמה שהתוכנה פשוטה, הייתי מעדיף הרבה יותר אם התוכנה הייתה מסדרת אוטומטית את כולם. הגעתי למצב כזה שאחרי שהזנתי את כל קשרי המשפחה של סבא אחד שלי, לא נותר לי מקום לאף אחד מהם. הסבא והסבתא השניים שלי נשארו כלויים בין האחים של האב, וכו'. חוץ מזה, בגלל שהדברים לא אוטומטיים, אני נאלץ לבזבז הרבה מאוד זמן על סידור והזנת פרטים חסרי טעם (למה כאשר יש שישה אחים אני נאלץ להזין את שם המשפחה לכל אחד מהם?! ואם אני משתמש באפשרות של הוספת אחים אוטומטית, אז שם המשפחה שלהם לא מוצג). ד"א, הורדתי את "אילן היוחסין של הפורום", אבל הוא לא נפתח לי בתוכנה - למרות שהוא מזהה אותה. אז יש לכם המלצה לתוכנה שמאגדת בתוכה את היתרונות של שתי התוכנות (פשטות ואוטומטיות, וגם תצוגה של עץ)? עוד בעיה מאוד גדולה שנתקלתי בה היא שלמרות ששם המשפחה שלי הוא ממש ממש נדיר (Tsenter), אף אתר באינטרנט לא נותן לי לחפש אנשים ללא שם משפחה (ובלי להירשם לאתר). ולצערי, אני לא יכול להזין שמות פרטיים כיוון שהם שמות רוסיים, ויש עשרות דרכים לאיית אותם באנגלית.

jtm

New member
תודה

אני קורא עכשיו במאמרים ההם. איפה אני יכול לקבל תשובה לגבי תרגום שמות עבריים/רוסיים לאנגלית? המצב הוא לא הכי קל בעיקר בגלל שאבותי כנראה ציפו שאתחיל לחקור את מוצאי, ורצו להקשות עלי (או שהם פשוט לא חיבבו במיוחד את ילדיהם), ונתנו לילדיהם שמות כמו: איִשה, לייב, גאדאליה, באבי (נשמע כמו איזושהי דמות מדרגון בול), ליִה, וכו'.

bilen

New member
אין שום בעיה לחפש עם השמות האלה

יכולות להיות המון הפתעות כשיש עסק עם שם נדיר! הלוואי עלי..... ליה = LEA באבי - לא שם נדיר כל-כך גדליה - אין בעיה לייב - יכול להיות LEON, LEIB וגם ARJE או ARYE או ARIE חשוב להתחיל לחפש, אח"כ זה מתחיל ללכת לכל מיני כיוונים. תלוי במזל.... בהצלחה וברוך הבא !

jtm

New member
אם כך

איפה אפשר לחפש באינטרנט קרובים? אני רוצה לחקור ארבעה שמות משפחה (לפחות בתור התחלה): Tsenter - שם המשפחה שלי, אשר הגיע אלי מאבי אבי (מן הסתם
). שם משפחה נדיר, אשר קיים לי מידע מועט עליו (בהנחה שאני הדור הראשון, אז ידוע לי על כולם עד הדור החמישי, ואף אחד מאז) - נראה כמו מקום מצוין להתחיל בו. Zilber - שם המשפחה של אישתו. גם שם נדיר למדי, אך אני מניח כי יש לא מעט אנשים שנושאים אותו. גם עליו קיים מידע מועט (בהנחה שאני הדור הראשון, אז ידוע לי על כולם עד הדור החמישי, ואף אחד מאז). Catz (כץ, לא בטוח שאייתתי נכון באנגלית) - שם משפחה מאוד נפוץ, גם עליו ידוע לי כמו קודם. Fridman - שם המשפחה של סבי השני, גם נפוץ ביותר, אך עליו ידוע לי שישה ושבעה דורות. באיזה אתרים אני יכול לחפש רק לפי שם משפחה (צנטר), ובאיזה אתרים אני יכול לחפש לפי אדם אחד (בעל שם לא נפוץ)? אני לא רוצה לחפש התאמות של יותר מאדם אחד, כיוון ששגיאות הכתיב בהפיכת השמות הרוסיים לאנגליים בטח יהיה מאוד רבות.

talia olav

New member
כללית, המקור האולטימטיבי הוא

מאגרי הנתונים של ה-Jewishgen. אם תבחר אחת מהמשפחות, תפרט מה ידוע לך עליה, באיזה ארצות ומקומות חיה, ומהו המידע בו אתה רוצה - נוכל לנסות לתת עצות יותר ממוקדות. לגבי FTM - האם ניסית שם את אופצית העץ ALL In One? כמו כן לא הבנתי למה אתה מתכוון בתצוגת שני אחים בו זמנית. מה בדיוק אתה רוצה לראות? RootsMagic היא תוכנה המזכירה את FTM, אך יותר קלה ואינטואיטיבית. גרסה 2 כוללת תרשימי עץ דומים לאלה של FTM - אך לי נדמה שמעט טובים יותר. כלומר: בניסוי שעשיתי, ההיררכיה בין הדורות נשמרת טוב יותר ב-RootsMagic . חוקרים מנוסים אינם מחבבים אותה, אך לי היא נראית כתוכנה נחמדה מאד. יש גרסת ניסוי חינמית. מבין התוכנות שהזכרת, רבים מהחוקרים משתמשים ב-FTM, כך שניתן להנות מ"יתרון העדר" (גם אני).

הצגת אחים ב - FTM

הבעיה של הצגת האחים של מי שאנו מכינים את העץ שלו - מוכרת. ניתן לפתור את ה"בעיה" באופן חלקי (או מלא, תלוי בנקודת המבט) באופן הבא: בתפריט contents בוחרים ב- options ומסמנים את התיבה: include siblings of primary individual או התיבה השניה, שמשמעה לכלול את האחים של כל האנשים המופיעים על העץ. התוצאה תהיה הצגת שמות כל האחים, אולם ללא הצגת הענף המלא שלהם. פתרון אחר: לגזור את כל האנשים שברצונך לכלול בעץ (כולל האחים) ולשמור בקובץ נפרד ואז להציג את העץ באופציית All in one. רוני

jtm

New member
משום מה

ה-"Options" אצלי הוא בלתי ניתן ללחיצה...

כי, לדעתי, התכוונתם לדברים שונים

ההסבר של קרמרוצקי לימד גם אותי משהו חדש על התוכנה, והתייחס לתצוגה הגרפית של המשפחה. כאשר אתה מצייר תרשים אבות Ancestors Chart של אדם מסוים, תוכל לבצע את מה שקרמרוצקי הסביר, וכך לראות גם את האחים של האדם (וגם של אבותיו, על ידי סימון נוסף). כאשר אתה נמצא במסך הזנת נתונים, כמו זה שבתמונה המצ"ב, אין אפשרות, כפי שגילית כבר, להזין פרטים מלאים על האחים (אלא רק פרטים בסיסיים של שם, מין ותאריך לידה). ארנון

bilen

New member
הנה לך קרובים.....

http://dolginov.net/family/254.html והנה עוד אחד: http://www.tiab2b.com/forum/thread.cfm?threadid=6353&messages=2&Age=60 ועוד אחד: http://www.hiscfd.com/artikelen/sagaofafamily.html

bilen

New member
נראה לי שאתה מחפש מפתח, לפני שבנית

את יסודות הבית.... מציעה לך להתחיל מקריאת המדריכים שמופיעים באדום-כחול-ירוק בראש העמוד הזה. שם תקבל מושג איך ואיפה מחפשים. מקריאת החומר תבין שרבים סללו עבורך את הדרכים ועמדו בכל הדילמות שאתה מעלה כאן היום. שלב התוכנות יגיע אחרי שכבר תהיה לך מספיק "סחורה" ביד... אגב, אתה מדבר על רוסיה כל הזמן, מאיזו עיר הם הגיעו? כי כאן אנחנו לא מתייחסים כל-כך לגבולות של מדינות אלא לערים עצמן שלעיתים נשלטו ע"י מדינות אחרות. לך לאט וביסודיות ותראה שתתקדם מהר יותר ממה שצפית. בהצלחה !

ואם יורשה לי להוסיף לגבי התוכנות

ראשית, שלום לך וברוך הבא לכאן
מן ההודעה המפורטת לגבי התוכנות, ניכר שאתה בוחן אותן ברצינות, אך מן התוכן - ניכר שטרם ראית את כל יכולתיהן, והדבר ברור, כיוון שבזמן קצר אי אפשר לראות הכל... ב - GenoPro יש שתי תכונות חשובות, שנראה לי כי פספסת:
אשף המשפחה Family Wizard, המאפשר להזין נתונים לגבי משפחה שלמה: הורים וילדים, בדומה למסך המקביל בתוכנות ה"רגילות" (למשל - FTM), אך באופן פשוט ופשטני יותר.
סידור אוטומטי של העץ המצויר Auto Arrange, וכשמו כן הוא...
לאחר שתשחק מעט עם אופציה זו, תבין את יכולותיה ואת חסרונותיה. ב - FTM יש, כמובן, כמו ביתר התוכנות המקבילות לה, אפשרות לצייר מגוון רחב של עצים, וגם שם, אחרי שתשחק מעט, תבין את היתרונות ואת החסרונות. אישית, לא נתקלתי עד כה, ובחנתי תוכנות רבות, בכזו שמאפשרת הזנת הפרטים המלאים עבור שני אחים (או יותר) במקביל, והדבר די ברור, כיוון שהזנת פרטים על אדם נעשית לרוב במסגרת המשפחה שלו ולא במסגרת המשפחה של הוריו. ולגבי שאר החיפושים - גש, כמו שכיוונו אותך הקודמים לי, למדריכים שבראש עמוד הפורום. לאחר מכן, חזור עם כל הפרטים, ואני בטוח שתוכל להתמיד ולהצליח. ארנון

jtm

New member
תודה על התגובה

הבעיה בסידור האוטומטי של GenoPro היא שהוא כולא אנשים מסויימים בין אנשים אחרים. בעיה הרבה יותר גדולה היא שהוא לא שומר על הדורות באותה שורה. איך ב-FTM אני רואה את התוכנה במצב תצוגה עצי?

jtm

New member
מה הבעיה?!

אני כבר כמעט שעה מנסה להצליח, וכל פעם הם לא נותנים לי!!! מה לא בסדר עם הפרטים שלי?!

wow1

New member
תרגיע, הלחץ מפחית מביצועיך ועלול

בטווח הארוך לפגוע בבריאותך. ביקשו סיסמה המורכבת מאותיות בלבד. איל.

jtm

New member
לא...

כתוב אותיות ומספרים - וזה מה שיש לי. בנוסף, שלשום השתמשתי באתר ללא בעיות (עם אותה סיסמה)

לא ברור לי

מה לא טוב , כמשתמש ותיק ב FTM ודורותרי אשמח לשוחח במסר ואולי גם יותר אחרי שהנכדים יתנו לי פנאי

למעלה