שלום לכם...

שלום לכם...

רציתי לשמוע חוות דעת על חברות התעופה איירוסוויט ותורכיש אייר מבחינת בטיחות -מסלולי טיסות ותקינות מטוסים...

תודה

אבל אני מחפשת משהו קצת יותר מפורט ממה שרשום שם (חוצמיזה שהחברה התורכית לא מוזכרת שם)

sela v

New member
תסלחי לי על הבוטות

אבל מה בדיוק את מחפשת? אני לא מכיר בפורום טכנאי מבואינג או איירבס שיוכל לחוות את דעתו על מצב המטוסים של חברות שונות. את יכולה לנסות אולי את גוגל. ואני מכיר הרבה אנשים שנסעו עם הטורקים, ולא היו להם טענות.

kogawa

New member
לא צריך להיות בוטה

אבל זהו אינו הפורום המתאים לשאלות אלו - אין בפורום אף אחד שהתרסק עם איזושהי חברה. הפורום המתאים הוא אולי פורום תעופה קלה, אבל למיטב הבנתי ולאחר כ-2500 טיסות בערך, הטיסה היא מתודת התחבורה השניה הכי בטוחה (לאחר מעליות) ולאין שיעור יותר בטוחה ממכונית רכב או אוניה. הסכנה העיקרית במטוסים הוא טרור כך שעדיף לדעתי לא לטוס עם חברות לאומיות המיצגות מדינות בקונפליקט (כמו אלעל למשל).

ashmash

New member
נראה לי שמעבורות חלל בטוחות יותר

על אף שזוכרים להן את הפדיחות יותר - קולומביה והצלנג'ר לפניה.

jeshu

New member
חישוב מוזר היו עד היום רק איזה שבע מעבורות (אני ממש לא בטוח במספר) ושתיים מתוכן נראו כמו זיקוקין די נור ברגעיהן האחרונים.הייתי אומר שזו סטטיסטיקה דיי גרועה.

ashmash

New member
רוצה לספור ולהגיד לי?

אני עצרתי אחרי שמונה טיסות... לזכותך ייאמר שהוספת במאמר מוסגר שאתה לא בטוח...

jeshu

New member
לא ספרתי טיסות ספרתי מעבורות.לא זוכר כמה היו - אבל יש לי יותר אצבעות ממה שהיו מעבורות.אבל ספרתי רק מעבורות אמריקאיות ולא משהו מדגמי "אפולו" או משהו אחר של הרוסים (כי זה מה שמשתמשים היום) - מתוך המספר המועט שהיו 2 עלו בלהבות עם 0 שורדים. זה החישוב שלי

ashmash

New member
יופי של חישוב

אבל רלוונטי כאשר מדברים על טיסות מאוישות לחלל. ודווקא הן, הרבה יותר בטוחות מאמצעי תחבורה ארציים ותעופתיים אחרים, ולוא רק בשל מבדקי הבטיחות הקפדניים (וכפי שהוכח, לא מושלמים) שעורכים להם.

סלחתי.

אני לא מחפשת לדעת מה מצב השמן במטוס וכו'. אני מחפשת לדעת האם החברה אמינה, האם המסלולי טיסות שלהם עוברים במעברים בטוחים (מעל ארצות בטוחות ) ומה ההתרשמות הכללית ממי שטס איתם. זה הכל. אם אני הייתי טסה עם אחת מהחברות האלו ומישהו אחר היה שואל את השאלה שלי בפורום, הייתי יותר משמחה לענות.

sela v

New member
על התשובה

מעל איזה מדינות חברת תעופה טסה את יכולה לשאול במשרד הנסיעות בו מציעים לך את הכרטיס. אני בטוח שיש בידם את התשובה, וגם קיים מצב שליעדים שונים אותה חברה טסה מעל ארצות שונות. אני חושב שכל חברת תעופה לא ישראלית טסה מעל מדינות ערב רק שלא תמיד מסלול ספציפי עובר מעל מדינות ערב, ולכן אותה טיסה נקראת בטחונית. אני חושב שמי שמקפיד בעניין הם אותם אלה שהמדינה מחייבת לקחת טיסות אלה. מה זה בכלל משנה אם הטיסה עוברת מעל סעודיה? זה לא אומר שעוצרים באותה מדינה, אלא רק שעוברים מעליה. אני מאמין שטיסות אלעל מעל ים סוף, שהן בדרך לדרום אפריקה אם תהיה תקלה, ומימין סודן ומשמאל סעודיה הם ינחתו באחת ממדינות אלה. עכשיו מה זה חברה אמינה? טסה בזמן? אוכל טוב?

sela v

New member
נראה לי שהרוב יגידו

שאלעל לא עומדים במבחן שלך. מטוסי ה-747-200 ישנים מאד, השירות לא אדיב במיוחד, והם מאחרים. לעומת זאת היה רשום ב-YNET לפני כמה ימים על חברת אייר קטאר שזכתה להיות בין אחת החברות הטובות בעולם.

jeshu

New member
מצאתי בשבילך חברת טיסה מהימנה ומאוד חוייתית.אם רק לא היית מפחדת מדרום אמריקה.נראה לי גם שסערת המהומות העונתיות בבוליביה שכחה עכשיו.

מתי אמרתי שאני מפחדת מדרום

אמריקה???
בכל אופן, היום הלכתי לבדוק ולצערי החברות אירוסוויט ואוזבקיסטן איירליינס כבר סגורות...

SPnage

New member
עצה שאולי תעזור

לפני שנה פגשתי מישהו שטס עם האוזבקים. הוא סיפר לי שגם כשהוא הזמין אמרו לו שאין מקומות, אבל מה מכרטסים (ולכן גם משלמים) רק שבוע-שבועיים לפני הטיסה. כלומר על רוב המקומות התפוסים עדיין לא שילמו. זה היה בערך חודשיים לפני מועד הטיסה ולכן הוא הציע לכרטס ולשלם מיד. הסוכנת ביררה מול חברת התעופה והם הסכימו להכניס אותו לטיסה אם הוא יכרטס מיד, וככה עשה. כדאי לך לברר את זה מול סוכן הנסיעות שלך, ואם לא מסכימים נסי סוכן אחר או פני בעצמך לחברת התעופה.

למעלה