שלום לכם

שלום לכם

אני חדשה כאן ומקווה שהגעתי למקום הנכון. יש לי ילד בן 13 שכשהיה צעיר היה מטופל ברפוי בעיסוק פעם בשבוע בשל בעיות של התארגנות והתמצאות המרחב. היום הוא משחק בקבוצת כדורסל - מקצוע שהוא מאד מאד אוהב וגם די טוב בו. אלא שהנושא המרחבי די "תוקע" אותו במשחקים נגד קבוצות אחרות. כשהוא נכנס לשחק הוא לא מצליח להתאפס על הכיוונים ולא יודע לאיזה כיוון עליו לרוץ להתקפה או להגנה. לא ברור לו האם את הכדור שקיבל עליו לזרוק לסל הקרוב או להרחיק אותו מהסל וכו'. התיסכול שלו גדול מאד. הוא מקבל מעט מאד זמן מגרש - די בצדק וגם במעט שהוא משחק הוא לא מצליח לממש את יכולותיו בקליעה וכו'. כיצד אפשר לעזור לו? האם יש לכם הצעה? ניסיתי להציע לו שיעזר בסימן כל שהוא על המגרש- שיכוון אותו אבל בלהט המשחק מסתבר שדי קשה לחפש ולהתרכז גם בסימנים וגם במטלות המשחק. הוא באמת זקוק לעזרה. אולי יש לכם דרך לעזור? תודה

Mנטה

New member
נשמע באמת מאוד מסובך

בלהט המשחק להתחיל לחשוב על דברים שבשביל חלק מהאנשים מובנים מאליהם. אולי כדאי להתחיל בקטן. אולי כדאי קודם כל לשחק במגרש כשהוא ריק ולהעמיד פנים שמשחקים נגד מישהו. אח"כ לשחק עם עוד מישהו אחד. כך לאט לאט להכיר את המגרש טוב יותר. על דברים מעמיקים יותר, צריך לחשוב יותר לעומק
ואין לי כרגע מה לשלוף

הסימן צריך

להיות על הסל,
באופן שבתחילת המשחק הוא יתן אותו לעצמו על הסל שלו, ואחרי שמחצית של הסל האחר. לשם הוא צריך להתנווט. אם את מלווה אותו למשחקים את יכולה לעמוד עם דגל ענק בצד אליו צריכה להיות ההתקפה.המאמן צריך לדעת את זה. בהצלחה לכוכב, שרון

מודה לכן על

ההתייחסות ועל העצות. אני יודעת שאני צריכה לדבר עם המאמן שלו. לא בטוח שאקבל את הסכמתו לכך. יש בזה סוג של חשיפה שלא מתאימה לו כל כך. מצד שני אני יודעת שבסיטואציה שהוא נמצא קשה לשמור על כך בסוד לאורך זמן. זה יהיה בעוכריו. אמשיך לעקוב כאן בפורום אולי למשהו נוסף יהיה מה להציע לי. חג שמח לכולכם.

1ron

New member
כדורסל

אני מניחה שיש לו גם בעיות בתחומים אחרים הקשורים לאירגון ותפישה מרחבית.הפיתרון המקומי של ההתארגנות בכדורסל הוא מאוד חשוב כדי לאפשר לו לשחק ולהנות.לדעתי-צריך להתייחס לענין בצורה רחבה יותר כי הרי עוד מעט יצטרכו לנווט בגדנ"ע או אח"כ לעבור מבחנים בלשכת הגיוס.שלא לדבר על נהיגה. כך שכדאי לטפל בארגון ובהתמצאות המרחבית "בשביל החיים" ולא רק הכדורסל.

למעלה