שלום לכם !

שלום לכם !

קוראים לי עומרי, אני בן 16, ואני כבר עברתי את תהליך היציאה מהארון בפני ההורים לפני כמעט כשנה. אבא שלי קיבל את זה הרבה יותר טוב מאיך שדמיוני הריץ את הסרט שיהיה, ובאמת אמרתי תודה לאלוהים שהוא אבא שלי. אמא שלי הייתה הרבה יותר מזועזעת , אפילו אמרה דברים פוגעים מאוד, וכמובן אני בטור ילד רגיש מאוד מאוד פרצתי בבכי ונעלתי את עצמי בחדר. לאחר כמה דקות אמא באה ואמרה שהיא צריכה זמן, להתרגל, ושזה לא קל לה. במשך השבועות שעברו היא שאלה את השאלה "נו עומרי, מה עם חברה?" לא פעם ולא פעמיים! בדרך כלל אמרתי שאין חברה, במקום לעמוד מולה ולהגיד לה "תפסיקי להתעלם מנטיותי המיניות", בתוך תוכי העדפתי שבכלל לא נדבר על נושא המיניות,אהבה כי תמיד יצאתי פגוע וחשתי שהיא לא מוכנה לקבל אותי כמו שאני. במשך הזמן היו לי ולאמא שתי מריבות ללא שום קשר לנושא, מתי שהשלמנו אמרתי לה שזה מציק לי שהיא שואלת אותי "מה עם חברה"? "יש לך מישהי"? כמתעלמת לגמרה ממה שאני. והיא כמובן באכזבה גדולה שאלה "אין סיכוי שתיהיה לך חברה"? "בגיל כזה אתה לא יכול לדעת בדיוק" מה שלא יכלתי להסביר לה שאני כן יכול מכיוון שהיא פשוט לא הייתה באמת מנסה להקשיב ולקבל. את האמת שמאז היו לי חברות, הייתי עם בנות וכל פעם שאמא שמעה על זה היא שמחה כ"כ עד שפעם אחת שהייתה לי חברה היא אפילו בכתה [דמעות של אושר]. היום אני מבין שכל פעם שבעצם ניסיתי לבחון את הנטיות שלי בלבלתי את אמא, ואת האמת שאפילו את עצמי, היום אני יודע שהמשיכה שלי לבנות היא כמעט אפסית. כל האנשים שמסביב יודעים, אני לא מסתיר את זה ומקבל את עצמי, אבל אני יודע שאני מאכזב את אמא [מעבר לנושא זה, יש עוד הרבה דברים שלא בדיוק מאפיינים את הבן המושלם], למרות שלא מדברים על הנושא, אני בטוח שהיא שואלת את עצמה הרבה שאלות מבפנים, אבל אני וההורים במצב כל כך תוסס, יש לי הרבה כעסים כלפיהם, ואני לא יודע איך לדבר איתה, להסביר לה, שתקבל אותי ושניהיה פתוחים לגביי הנושא. חשבתי על הרעיון של הספר "אמא יש לי משהו לספר לך", אם אתם מכירים , לקנות לה אותו ולשים על המיטה, התייעצתי עם הפסיכולוגית והיא אמרה שזה רעיון מצויין. אשמח לקבל מה אתם חושבים לגביי הרעיון. אני מצטער על אורך ההודעה, הייתי חייב להוציא, עומרי!

Yuval Y

New member
נסה לתת לחלומות שלך להתגשם במציאות

זה בתגובה לחתימה שלך, ונראה לי שגם המלצה לדרך חיים
אתה ואבא שלך ביחסים טובים, זה כבר יתרון גדול.ניסית לדבר איתו על אמא שלך? מה טיב היחסים ביניהם? בדקת את המשיכה שלך לבנות, הבנת שהיא אפסית. אתה יודע מה אתה אוהב, ואתה אוהב בנים. אמא שלך סגורה בעולם שלה, לא רואה אותך מבעד לפחדים שלה, ומתוך זה מטיחה בך האשמות, ונאחזת בתקוות שווא. אבל - תבין, אתה לא מאכזב את אמא שלך. זו היא שתקועה מכדי לראות מעבר לציפיות הלא ריאליות שלה... אני לא מאמין שיש 'הבן המושלם', והיאחזות בזה גורמת לכאבים רבים.אתה תעשה את המיטב שאתה יכול, לא על מנת לרצות את אמא שלך, אלא על מנת שיהיה לך את מה שאתה באמת רוצה. אם אתה יכול, כדאי לקנות לה את הספר "אמא יש לי משהו לספר לך", ואתה מוזמן להביט גם באתר תהל"ה, שם יש טקסטים ומאמרים נוספים, גם להורים, וגם לצעירים. אתה יכול להביט גם באתר "מעבר לקשת", ושם גם למצוא מידע נוסף. באופן אישי, אני גם ממליץ לך על הספר "הנסיכה שהאמינה באגדות", שיכול לתת לך הבנה איך לחיות את החיים שלך. http://www.d.co.il/?arena=Products&esi=9481721606b5ed5e8f06a65018425ddb&formGroup=main&headingCode=12025&headingName=%F1%F4%F8%E9%ED&imageSelected=-1&language=HEB&modelCode=156328&multipage__startIndex=0&page=Products-PriceCompare-StoreItemResults&previousPage=Products-PriceCompare-ModelResults&query=%E4%F0%F1%E9%EB%E4%20%F9%E4%E0%EE%E9%F0%E4&sessionId=255061111676714

Yuval Y

New member
הקישור הארוך סיבך שם...

אתה ואבא שלך ביחסים טובים, זה כבר יתרון גדול.ניסית לדבר איתו על אמא שלך? מה טיב היחסים ביניהם? בדקת את המשיכה שלך לבנות, הבנת שהיא אפסית. אתה יודע מה אתה אוהב, ואתה אוהב בנים. אמא שלך סגורה בעולם שלה, לא רואה אותך מבעד לפחדים שלה, ומתוך זה מטיחה בך האשמות, ונאחזת בתקוות שווא. אבל - תבין, אתה לא מאכזב את אמא שלך. זו היא שתקועה מכדי לראות מעבר לציפיות הלא ריאליות שלה... אני לא מאמין שיש 'הבן המושלם', והיאחזות בזה גורמת לכאבים רבים.אתה תעשה את המיטב שאתה יכול, לא על מנת לרצות את אמא שלך, אלא על מנת שיהיה לך את מה שאתה באמת רוצה. אם אתה יכול, כדאי לקנות לה את הספר "אמא יש לי משהו לספר לך", ואתה מוזמן להביט גם באתר תהל"ה, שם יש טקסטים ומאמרים נוספים, גם להורים, וגם לצעירים. אתה יכול להביט גם באתר "מעבר לקשת", ושם גם למצוא מידע נוסף. באופן אישי, אני גם ממליץ לך על הספר "הנסיכה שהאמינה באגדות", שיכול לתת לך הבנה איך לחיות את החיים שלך. ~~~~~~~~~~~~~~ מעבר לקשת http://www.brainbow.co.il לספר להורים בגיל צעיר- 15 ואפילו פחות http://www.brainbow.co.il/article6.asp

ת ה ל ה

New member
הי עומרי, מבינה אותך

ומה שעובר עליך. יש לנו בתהל"ה הרבה הורים למתבגרים אשר בנוסף להתמודדות שלהם עם גיל ההתבגרות הם גם מתמודדים עם נטיה הומו לסבית וזה לא קל. התגובה של אמא לא יוצאת דופן, היא מנסה כנראה להרחיק מעליה את ההתמודדות האמיתית עם הנושא ועם העובדה שהבן שלה הומו. בגלל הגיל הצעיר שלך אולי היא עדיין מקווה שזה ישתנה. במפגש האחרון של תהל"ה עלה הנושא הזה - התקוה של הורים שהנטיה של הילד ניתנת לשינוי - ובתשובה שאלה אותנו המנחה האם אנחנו כמבוגרים מסוגלים לדמיין אותנו משנים את נטיתנו המינית הסטרייטית לכיוון של הומו לסביות. התשובה, שהיא כמובן לא, היא בעצם המפתח להבנה את הנטיה של הילד, גם הוא כהומו לא יכול לשנות את הנטיה שלו ולהפוך לסטרייט. כנראה שאמא צריכה עוד זמן לעכל את הענין, אמנם אתה גר עדיין בבית אבל המלצתי לך, חיה את חייך, לך אחרי מה שאתה מרגיש באמת, תן לאמא את הזמן וכמובן תמליץ לה להגיע אלינו גם אתה מוזמן, ישנם הרבה צעירים שמגיעים עם או בלי ההורים ויש כאלה שמצליחים לשכנע את ההורים להגיע יחד איתם שזה רעיון לדעתי מאד טוב. תהל"ה עוזרת בדיוק להורים במצב הזה. ואנא, קרא באתר מה עובר על ההורים והמלץ גם לאמא לקרוא. כמובן שהספר של דבורה לוז הוא רעיון מצויין. וספר לנו מה קורה איתך. בהצלחה דליה

תודה לכם!

אחרי שיחה מאוד עמוקה עם הפסיכולוגית [שאני מאוד אוהב!
] הצלחתי להבין ולנתח הרבה מאוד דברים. אחרי די הרבה זמן הפסיכולוגית תנהל שיחה עם ההורים [מתוך רצון שלי איני רוצה להצטרף] והיא אמרה לי בדיוק מה היא תגיד, כי היא לא רוצה להגיד דברים שאני לא יודע שהיא תגיד. אני מקווה שאמא תצליח יותר להבין ולקבל למרות שכרגע היא בכלל מתעלמת מהנושא לגמרה! בכל-מקרה, רציתי לעדכן ולהודות לכם על התגובות, מעריך, עומרי!

למעלה