שלום לכם

noa_f

New member
שלום לכם

בעקבות מספר מקרים של התפרצויות זעם של הבן שלנו בביה"ס החלטתי להסתכל במאמרי הפורום שלכם, כדי לשלול (או לא) אפשרות שהועלתה. חייבת לומר שיצאתי קצת מבולבלת. המאמר המגדיר הפרעת קשב (6 או יותר תסמינים) הכניס אותי לחרדה קלה. מצד אחד, כן, אפשר לומר שהילד מקיים לעיתים חלק גדול מן התסמינים, אך מצד שני- הם נראים לי תסמינים שמתקיימים אצל כל ילד בתדירות כזו או אחרת, לא? האם העובדה שמדובר בילד מצטיין בכל תחום בו ידו נוגעת - לימודים (לימד עצמו קריאה בעברית ובאנגלית, מחונן בחשבון, בעל זכרון ותפיסה יוצאים מהכלל), ספורט (כולל קרטה קלאסי - שדורש ריכוז ותשומת לב), נגינה (על אחד מכלי הנגינה הקשים יותר), שירה , ילד שאובחן כמחונן ונמצא במסגרת למחוננים (חד יומית) בהצלחה רבה ולא מגלה שום בעיות לימודיות או התנהגותיות, למעט התפרצויות זעם ואיבוד שליטה בעקבות פרובוקציה - שוללת לחלוטין את האפשרות להפרעת קשב? נכון, הוא מאוד אוהב להיות בתנועה - אבל זה מעולם לא פגע ביכולות הריכוז שלו, או בא על חשבון הבנה והקשבה, האם לא אמורים להיות כל בני ה-9 רזים וזריזים ושובבים? הוא גם לעולם לא יזום פרובוקציה או הצקה, בוודאי לא כדי לחפש ריגוש. (מה שהטריד אותי סופית, היה המשפט שאיינשטיין היה בעל הפרעת קשב...) אשמח לתגובותיכם.

zivadina

New member
התפרצויות כעס

נועה היקרה. 4 הודעות כתבתי לך, וכולן נעלמו להן. ובכן, התפרצויות כעס לא חייבות לנבוע מ-ADHD, אלא מתיסכול. אף אחד לא יכול להוכיח שאינשטיין היה ADHD, כי הוא מת. אז מה אם יש טרנד כזה...

noa_f

New member
אז זהו, שלנו די ברור שזו בעיה רגשית

מסויימת, אבל בעקבות רעיון שעלה - רציתי להיות בטוחה שאני לא סתם מגוננת על הגוזל. אגב, לגבי ריטלין: האם יש לו איזושהיא השפעה על תופעות שאינן ADHD? כי ממה שאני יודעת, זהו כדור מעורר ובוודאי שאינו אמור לפתור בעיות פסיכולוגיות, אבל אני לא באמת יודעת הרבה...

zivadina

New member
לגבי ריטלין

הריטלין הוא כדור שממריץ תהליכים מסוימים במוח. אצל אנשים ADHD התהליכים האלה "רדומים", ולכן נטילת ריטלין עוזרת להם לווסת את התנהגותם בתחום הקשב, התנועתיות והאימפולסיביות. אצל אנשים שאינם ADHD התהליכים האלה תקינים, ולכן נטילת ריטלין גורמת להם לערנות רבה.

למעלה