שלום לכם.

TheWhiteTigris

New member
שלום לכם.

סליחה על בורותי, אך יש לי שאלה בקשר ל"ברכת הגומל". הבנתי, שברכה זו מברכים אחרי שניצולים מאסון כלשהו. איזה הינצלות מוגדרת ככזאת שאפשר לברך עליך ברכת הגומל? (האם העובדה שנקברתי לאחר קריסת מדפי ברזל בגובה של שני מטר וחצי, מלאים בארגזים ומכשירים, ויצאתי מזה עם שריטה בכתף ורגל מעט נפוחה, הוא אכן הצדקה לברכה זו כמו שאני מרגיש שברצוני לקיימה?) אם אכן זה רלוונטי לגביי - איך מקיימים אותה? מה אני צריך לעשות, איך, מתי?

הברכה נאמרת בד"כ ליד ספר תורה

מברכים את זה במנין. [אם אפשר לקבל עליה לתורה, ואחר העליה מברכים הגומל. אך אפשר לברך גם בלי העליה לתורה] אומרים : ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם הגומל לחייבים טובות שגמלני כל טוב. והציבור עונה : אמן. מי שגמלך טוב, הוא יגמלך כל טוב סלה. לא הבנתי אם אני מגיב לגבר או לאשה. כי אשה וודאי אינה מגיעה ליד ספר תורה. כי אשה מברכת מעט אחרת. בכל מקרה, בנושא הספציפי שלך, כדאי ורצוי לשאול רב בבית הכנסת, או הרב הקהילתי. כיון שדברים אלו לא כ"כ מסוייגים. יש מי שיאמר שיש לברך אך בלי שם ומלכות. היינו רק ברוך הגומל לחייבים טובות שגמלני כל טוב. והציבור עונה כדלעיל. בתהלים פרק קז לומדים מי הם הארבעה שחייבים להודות. אך ברור שאלו הן כל היוצא מן הסכנה.

למעלה