שלום לכם!

Irish Cream

New member
שלום לכם!

הי, אני קוראת בפורום שלכם כבר המון זמן ועכשיו אני צריכה עזרה... אני ועוד חברה מכינות ליומולדת של חברה אחרת את המתנה של חמשת החושים. לפי התכנון זה אמור לצאת דווקא ממש ממש יפה! אבל אני צריכה רעיון... חשבתי לצרף לכל חוש דף קטן עם איזה פתגם או משפט יפה אומשהו כזה שקשור לחוש. לדוגמא בשביל שמיעה (שהיא מקבלת דיסק) כבר מצאתי: "מוזיקה מייצגת את אשר אי אפשר להכניס למילים ואת מה שלא יכול להישאר בדממה" אז אם למישו יש רעיונות בסגנון הזה בשביל שאר החושים אז אני ממש אשמח להצעות. אם זה עוזר לכם אז אלו המתנות של החושים האחרים: ראיה: ספר. טעם: עוגיות. ריח: אני כבר לא ממש זוכרת, נראה לי שזה סבון ריחני או משו כזה... מישוש: עוד לא קנינו אבל כנראה שזה יהיה מהבובות האלה ששמים אתן במיקרוגל ל-20 שניות ואז זה הן נהיות חמימות כאלו... תודה מראש לכולם!

ראית את החמשירשיר של שירשיר? ../images/Emo8.gif

פינת החמשירשיר של שירשיר - לקוח מהמאמרים של הפורום: "ברכה לחמשת החושים כשתפתחי מתנה זו ותתני ביס קטן תוכלי להתענג לך על טעם של פעם מתנה זו היא לחוש הטעם הביטי בעיניים פקוחות - מה הן רואות? זכרונות, חוויות ותמונות ומשעשעות - תנחשי לאיזה חוש זה שייך? כמובן לראייה שלך תוכלי לחוש בה בידיים, תוכלי לראותה בשתי עיניים, אך הכי כיף ונעים, זה להניח את הראש ולחלום חלומות מתוקים" נר לי, נר לי, נר לי דקיק, ביום הולדתך לכבודך אותו אדליק. אך פתאום כשיבקעו ממנו צלילים תביני מיד איזה חוש הם מסמלים" למתנה הזו יש אופי מיוחד, כי ניתן להבין בה רק עם איבר אחד, כשתפתחי את המתנה תביני כיצד." (ריח) חוש מישוש תוכלי לשחק בהם עם הידיים, תפעילי קורדינציה ואת העיניים, אבל חובה עליך להרגיש ולמשש מנחשת לאיזה חוש זה משמש? חוש שמיעה תולים אותו גבוה, רצוי ליד חלון, וכשתהיה רוח תבחיני בו פתאום! אך כשיבקעו ממנו קולות וצלילים תביני מיד איזה חוש הם מסמלים. החוש השישי המתנה השישית היא מאוד מיוחדת- היא מסמלת חוש לא כ"כ מוגדר, שיש לכולנו אבל לא באופן מוכר. הוא בעל מזל ויכולות על טבעיות, יש לו אנרגיות מאוד חיוביות"

Irish Cream

New member
תודה, זה קרוב...

אבל זה לא ממש עוזר לי, כי חלק מהדברים מדברים על מתנות ספציפיות וזה לא מתאים דווקא למתנות שלי. למישו יש עוש משו?

Irish Cream

New member
כבר כתבתי למעלה

שמיעה - דיסק ריח - סבנון ריחני טעם - עוגיות מישוש - בובה שמחממים במיקרו (עוד לא קניתי אבל זה התכנון) ראיה - ספר (קומיקס, אם זה משנה).

ShirShir

New member
הנה כמה קטעים קצרים למתנות:

כדי לחדד לך את חמשת החושים, קניתי עבורך 5 דברים שאותם מסמלים. מתנה ראשונה תפיק צלילים - איזה חוש היא מסמלת, הצלחת להבין? מתנה שנייה ריחנית ונעימה תגרום לך להיות ריחנית ונקייה, איזה חוש היא מפעילה? מתנה שלישית, לחוש אחר, תביני אם תתני בה ביס מהר.. נו? טעים? לאיזה חוש זה מתאים? מתנה רביעית מפיצה חום נעים כיף למשש ולחבקה בשתי ידיים כבר הבנת איזה חוש זה בינתיים? מתנה חמישית - צריך להיעזר בחוש אחד, כדי לקרוא חשוב להשתמש בו בלבד. מה את אומרת?

Irish Cream

New member
באמת חמוד..

אני לא אומרת סתם, זה ממש מתוק, אבל עדיין יש לי עם זה בעיה, אני לא יודעת איך להסביר את זה בדיוק, אבל זה לא ממש הסגנון של ההיא שאני נותנת לה את המתנה. התכוונתי יותר בסגנון של פתגמים או משפטים יפים, כמו מה שכתבתי למעלה למעלה על המוזיקה. או לדוגמא בשביל הספר: "לספרים ולבני אדם יש את אותם אויבים; אש, לחות, חיות והתוכן שלהם". כאילו משפט/פתגם נפרד לכל מתנה, משו יפה ועמוק כזה... למרות שכמעט ואין לי משפטים אז גם משפטים שהם לא ממש עמוקים יתקבלו בברכה.

ShirShir

New member
אולי זה יעזור.........

תציצי בשרשור אימרות ופתגמים, אולי יהיו שם משפטים יפים מתאימים

למעלה