שלום לכם..

שלום לכם..

מס' שאלות לי אליכם: 1.בכל יום אני קוראת תהילים של אותו יום וכן לרפואה של כמה,האם התדירות של קריאה בכל יום הופכת את זה לנדר?ואם רוצה להפסיק רק ע"י התרת נדרים? 2.ואם יצא ולא הספקתי לקרוא בשעות היום האם מותר לקרוא בשעות החשכה תהילים? תודה ושבת שלום

שלום

1]יש כאלה שיגידי שכן זה כנדר אבל, כאשר לוקחים קריאת תהילים ידוע שיש הרבה פעמים שאחרי תקופה ארוכה או קצרה מפסיקים לכן לא לוקחים את זה כנדר, 2] פעם אמרו שאסור אחרי חשיכה אבל כיום יש אומרים שבגלל מצב בישראל מותר,זה תלוי

לשאלותייך..

אכן, דבר טוב שעושים 3 פעמים ומעלה הופך לחשש נדר ואם אוצים להפסיק יש לבצע התרת נדרים. נהגו שלא לקרוא תהילים בין צאת הכוכבים לחצות הלילה. ואולם בדרך לימוד - היינו שמעיינים בפרוש המילים, מותר.

asaf2000

New member
הערה

אם התחייבת לקרוא תהילים למשל ביום ראשון וכבר הגיע לילה אז זה כבר ליל שני.

אם כך..

התהילים שאני קוראת לכל יום לפי התאריך העיברי אני לא רוצה להפסיק,אך התהילים שאני קוראת לרפואה זה למישהו שאני לא מכירה ואין ביכולתי לדעת מה מצבו,מה שכן נראה שהוא ב."ה החלים.עדין צריך התרת נדרים?

תהילים שנראים עבור חולה...

אין צורך להמשיך לאחר שהחלים. ואין זה כהפרת נדר, שכן כל ההתחיבות מראש הייתה עד שיחלים.

לפי שהשיבו כבר

הרי לא היה כאן נדר. כיון שקיבלת לומר זאת על חולה עד שיחלים. וכעת לפי זה: אם חלילה עדיין לא החלים, ופסקת לומר תהלים, לא הפרת נדר כיון שלא היה כאן נדר כאמור. ואם החולה החלים אז ברוך רופא חולים ...

למעלה