שלום לכם!

raisingod

New member
שלום

מקווה שתהנה, בכל מקרה, איך זה לגור בבירת הפאבים של העולם? (אירלנד)

jonbaum

New member
דווקא לא עוזר לי

כי אני לא אוהב פאבים. אני יותר טיפוס של IZAKAYA.

סתם מסקרנות, מה הקטע של המלגות

ששמעתי שממשלת יפן מחלקת לסטודנטים זרים על מנת לבוא ללמוד ביפן?

jonbaum

New member
זאת מילגה נהדרת

אבל ממשלת יפן לא בדיוק "מחלקת" את המילגות - צרחך לעבוד קשה בשביל זה. בזמני נתנו 5 מילגות כל שנה לישראלים, אבל נדמה לי ששנה שנתיים אחרי זה הוסיפו עוד אחת. אין לי מושג איך זה עכשיו. המילגה כוללת 100% שכר לימוד פלוס מחייה כל חודש בסכום של 185000. מי שגר במעונות צריך בדרך כלל לשלם בסביבות 30000 ין לחודש. מי ששוכר דירה מקבל משהו כמו 15000 ין תוספת. המילגה היא לשנתיים על בסיס של תלמיד מחקר, אבל אם אתה מתקבל מתישהו לתואר שני (יש בחינת כניסה בדרך כלל) אז באופן אוטומטי מאריגים את המילגה עד סוף התואר. כנ"ל לגבי דוקטוראט. המקסימות הוא שש שנים אם אני לא טועה. את הטפסים מקבלים בשגרירות היפנית ונדמה לי שצריך להגיש אותם עד בערך מאי. בזמנו הם קיבלו כ-60 בקשות כל שנה ומתוכם הזמינו 15 לראיון שמתקיים באוגוסט. נוסעים ליפן באפריל שאחרי זה. אבל יש כאן אבל גדול. התיק הכי גדול בקטע הזה הוא שאתה צריך לחפש פרופסור ביפן שיהיה מוכן לקבל אותך כתלמיד עוד לפני הגשת הבקשה, וצריך למסור מכתב חתום ממנו יחד עם הטפסים. זה אומר שצריך לחפש שמות של פרופסורים בתחום שמעניין אותך ולכתוב להם מכתבים ולהתפלל לתשובות. אני חוזר ואומר שמה שאני יודע זה מידע מלפני 10 שנים והדברים משתנים מדי פעם. את המידע הכי מעודכן אתה תוכל לקבל בשגרירות בתל אביב.

קצת תוספות

קודם כל רצוי להבהיר שהמלגה מיועדת לבוגרי תאר ראשון (לאו דוקא בתחומים שקשורים ליפן או ללימודי מזרח אסיה). נדמה לי שהסכומים ש JONBAUM ציין קצת לא מעודכנים. אני קיבלתי את המילגה בספטמבר 99. המילגה מכסה את שכר הלימוד, ובהחלט מספיקה לרווק/ה לכל צרכיו, כולל התשלום למעונות. במקרה שלי - נסעתי עם משפחה ולא הרשו לנו לגור במעונות ולכן נאלצנו לשכור דירה. לא קיבלתי תוספת לכיסוי שכר הדירה. אפשר לקבל את המילגה לשנתיים (ואז נוסעים באפריל כי שנת הלימודים נפתחת ביפן באפריל) או לשנה וחצי (אז נוסעים בספטמבר או באוקטובר), וכאמור אפשר להאריך אותה אם מתקבלים ללימודים לתארים מתקדמים יותר. את הטפסים אפשר לקבל בשגרירות. אכן צריך להשיג הסכמה של פרופ' שיסכים להדריך אותך ביפן, ובהחלט צריך לעשות עבודת הכנה לקראת הועדה שבוחנת את הבקשות למילגה. הועדה ממיינת את הבקשות ומזמינה לראיון את מי שעבר את שלב המיון הראשוני. בראיון צריך לשכנע את הועדה (המורכבת מנציגי השגרירות ומנציגי המורים הבולטים של התחום בארץ) בצורך ללמוד דוקא ביפן. נדמה לי שמספר המלגות עלה ל 7 מלגות בשנה, אם כי נדמה לי שלפחות 2 מהן מיועדות לפלסטינאים, אך אני לא בטוחה.
אם מישהו יודע פרטים עדכניים - אנא שתפו את באי הפורום.

למעלה