שלום לכם!

jonbaum

New member
שלום לכם!

רק עכשיו גיליתי את הפורום הזה. אני דובר יפנית - למדתי תואר ראשון באוניברסיטה בירושלים (לא שווה) ואז קיבלתי מילגה של המונבושו וביליתי שש שנים בטוקיו, שבהן עשיתי תואר שני ביפנית ועבדתי במיני עבודות (תרגום, מתורגמנות, הוראה וכו') עכשיו אני גר באירלנד (אבל זה כבר סיפור ליום אחר) ואני עוסק בתרגום של יפנית - כבר שלושה שבועות אני מתרגם לאנגלית את האתר של NISSAN שמספר על כל ההסטוריה של השתתפות החברה במירוצי מכוניות. אשמח להשתתף בפורום. יונתן

ברוך הבא!

אני קצת "שכנה" שלך (גרה באנגליה כרגע), למדתי תאר ראשון ושני בירושלים וגם אני קיבלתי מומבושו... גרתי באוסקה. מתי גרת ביפן? ומה למדת?

jonbaum

New member
תאריכים

הי! אני למדתי בירושלים מ-89 ל-92 (OIKAWA) תואר ראשון, הגשתי בקשה למילגה באותה שנה אבל הם דחו אותי, אז הגשתי בשמה שאחרי וקיבלתי. מסעתי סופסוף באפריל 94 (קודם חצי שנה באוסקה GAIDAI ואח"כ בטוקיו באוניברסיטה שנקראת ICU כלומר INTERNATIONAL CHRISTIAN UNIVERSITY. עזבתי בפברואר 2000 כלומר בדיוק 6 שנים. עשיתי תואר שני ביפנית (התיזה עסקה בבעיות שקשורות לקנג'י, אבל לא ניכנס לזה. מה את עושה באנגליה?

אויקאוה המיתולוגי ../images/Emo28.gif

גם אני למדתי בירושלים. אויקאוה הפסיק ללמד מתישהו באמצע שנות ה 90. אני התחלתי ללמוד ב 93, אבל לא בקבוצה שלו. עשיתי תאר שני בירושלים ואז קיבלתי את המלגה ונסענו - אני, בן זוגי והילדה שהיתה אז בת שנה וחצי. גרנו באוסקה והייתי באוסקה GAIDAI שנה וחצי. מאד נהננו מכל השהות ביפן, אבל די התאכזבתי מהמערכת האקדמית שם... עכשיו באנגליה כי בעלי עושה כאן דוקטוראט.

jonbaum

New member
אכן מיתולוגי

אני יודע שאויקאוה כבר לא שם - הוא מלמד אגיפטולוגיה באיזושהי אוניברסיטה בטוקיו. טיפוס מוזר, אבל אני לא יכול להתלונן כי איתי הוא תמיד היה ממש בסדר - הוא אפילו סידר לי עבודה במשרד של אסאהי שימבון בירושלים. במרץ שנה שעברה יצא לי לנסוע ליפן אחרי שלוש שנים שלא הייתי שם ואכלתי איתו ארוחת ערב. אני מסכים שזאת חויה מדהימה לגור ביפן אבל ככלל האוניברסיטאות ממש לא משהו. אני אמנם עשיתי את המאמץ וגמרתי תואר שני, אבל את עיקר ה"חינוך" שלי ביפן קיבלתי מחוץ לאוניברסיטה - ביליתי יותר זמן בעבודות למיניהן מאשר בלימודים וגם הצטרפתי לכל מיני מסגרות שיאפשרו מגעים מאוד אינטנסיביים עם יפנים. זה השתלם כי אחרי בערך שנתיים כמעט כל החברים שלי היו יפנים ומצאתי את עצמי אוכל, שותה וישן ביפנית והגעתי למצב שאני יכול להגיד על עצמי שאני יודע את השפה על בוריה.

זה בדיוק הענין

לגור במקום דובר יפנית ולהקיף את עצמך בדוברי השפה. מכיון שאני הייתי חלק ממשפחה דיברתי חלק מהזמן עברית. מצד שני, הבת שלי הלכה לגן ילדים יפני נפלא (שלמעשה סיפק לכולנו תעסוקה חלק ניכר מהזמן) ולכן יש לי ידע בשירי ילדים
דרך אגב, היום היא כבר שכחה את כל היפנית שהיא ידעה (יכלה לפטפט די בשטף עם החברים שלה) ולעומת זאת היא ממש מצטיינת באנגלית
למרות שאנחנו מדברים רק עברית בבית. ילדים לומדים שפות בקלות מדהימה, לפעמים זה פשוט מתסכל לראות כמה מאמצים אנחנו המבוגרים צריכים להשקיע לעומתם.

Manty

New member
So lets all sing together

Zo~san, zo~san o hanaga nagai no ne So yo kaasan mo nagai no yo... If there is anything I DO know, it is Japanese nursery rhymes!!! Especially for you Dana DOZO!​

GnomeBubble

New member
גרת באוסאקה?

למה לא אמרת
wai ni osakaben wo oshiete moraou to ee na...
אם יצא לי נכון בכלל.

jonbaum

New member
dekihen

zannen ya kedo,osaka ni sundeotta no wa mou ookukashi yakara,kansaiben wa you obetehen.

GnomeBubble

New member
../images/Emo6.gif

chanto oboetoru mitai yakedo naa demo are wa Dana-san kara kiiteotta n ya jonbaum-san mo osaka ni sundeotta koto wa wakarahen yatta האחרון שניסיתי נכון? (wakarahen yatta) לצורת עבר של wakarahen

MaNitma

New member
אלוהים ../images/Emo5.gif

מאיפה אתה יודע את הניב הזה gnome? אלוהים ישמור זה נורא.. אני מקווה שרק באוסאקה...

GnomeBubble

New member
רק באוסקה וגרורותיה

למרות שיש גרסאות דומות (עם שוני קל) מרחפות בכל איזור קינקי/קנסאי. וזה כמובן לא הניב היחיד שקיים ביפנית בנוסף ל-hyoujungo (ניב טוקיו).

Yosh Yosh

New member
מה זה מומבושו?

בתור אחת שהתוכנית לעתיד שלה גם כולל תואר ראשון באותה אוניברסיטה, אבל יש לי זמן >.>

למעלה