שלום לכם

gilka

New member
שלום לכם

השנה סיימתי את לימודי בבי"ס תיכון. מכיוון שיש לי עוד הרבה זמן עד הגיוס התחלתי לעבוד. לצורך כך פתחתי חשבון בנק בבנק לאומי. בקיצור, התברר לי שאני לא מקבל ריבית בכלל על הכסף שבחשבון. זה כמובן הפתיע אותי כי ידעתי שמקבלים ריבית נמוכה לעומת כל מיני השקעות עם הכסף, אבל מעולם לא חשבתי שלא מקבלים ריבית בכלל. האם הסיבה היחידה, לכאורה, לשמור כסף בבנק לעומת הבית היא שהבנק שומר על הכסף (כלומר הסיכוי לגניבה הוא קטן וגם אם יש הבנק עדיין חייב לי את הכסף שלי) או שאולי "דופקים אותי" וזה רק בחלק מהבנקים ככה או אצל מי שהחשבון קטן ואין לו כוח? אודה לכם על עזרתכם.

תשובה

השאלה היא מהם הצרכים שלך - אם אתה זקוק לשירותים בנקאיים שונים כגון - כרטיס אשראי (שמאפשר רכישות בטלפון, באינטרנט וכן בחו"ל), הלוואות ואשראי, הפקדת שיקים וכיו"ב לא תוכל להסתדר ללא חשבון בנק. לגבי הריבית, ניתן לקבל ריבית נמוכה על פקדונות שקליים לכן לא ברור לי מדוע לא קיבלת ? בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

gilka

New member
תודה רבה

אני מן הסתם צריך חשבון בנק כי לשם נכנסת המשכורת, אבל מאוד התאכזבתי מזה שאין ריבית, ואפילו קטנה. אני לא יודע מה זה פקדונות שקליים, אבל מכיוון שגם ככה אין לי הרבה כסף בכלל ואני לא מרוויח הרבה(סה"כ תלמיד תיכון. כמה אני יכול להרוויח) ואני משתמש בכסף שאני מרוויח, ככה שאין לי כ"כ מה להשקיע את הכסף, ואני משעיר אותו סתם ככה בחשבון. מה זה פקדונות שקליים? שוב תודה.

פקדונות שקליים (פקמים)

משמעותם סגירת הכסף ואי יכולת להשתמש בו - תמורת ריבית. עכשיו, אתה יכול לסגור ליום, שבוע, חודש, שלושה חודשים.. המקסימום הוא שנה. ואתה מרויח איזושהיא ריבית. כיום הריביות הן לא משהו בלשון המעטה, ולכן לא תמיד זה כל כך כדאי. וזה, משום שאתה משלם 1.21 ש"ח על סגירת הכסף בפקמ (דמי שורה) וכן 1.2 ש"ח על שחרור הכסף (עוד שורה..). כך שאם מדובר על סגירת סכום קטן לפקם, לעתים מרויחים פחות מדמי השורה..

gilka

New member
תודה

מכיוון שאני בחשבון חיילים אין לי עמלות בכלל ככה שזאת לא הבעיה. אני אברר את האפשרויות שלי. שוב תודה.

מילאן

New member
אם לא תיכנס לך משכורת חייל בתקופה

הקרובה, יהפוך חשבון החייל אוטומטית לחשבון רגיל. תעקוב אחרי החשבון שלך.

79mayah

New member
לא נכון

בבנק לאומי לא גובים עמלות עד גיל 21 ללא קשר למשכורת צבאית, אם נכנסת משכורת צבאית (שרות סדיר) אז גם אחרי גיל 21 אין עמלות.

למעלה