שלום לכם..

2הללי

New member
שלום לכם..

צפינו כמו כולכם בתוכניות . הכל נחמד ויפה.. אבל התוכנית מיועדת ויכולה להועיל רק לאנשים מהמעמד הבינוני ,שאלו האנשים שאתם מנסים לעזור להם.. בא נראה אתכם עוזרים לנו. זוג עם שני ילדים. שמשתכרים יחד כ..5,500 ש"ח . ילד אחד בבית ספר . וילדה בגן עיריה. יש לנו משכנתא בגובה 2000 ש"ח. יש גם מינוס של 12,000 בקרוב. אמנם יש מעט חסכונות אך מבחינתנו זה קדוש. ולמרות שמשלמים ריבית על המינוס, מעדיפים זאת על הוצאת החסכונות כי אז גם אלו יעלמו תוך זמן קצר. ואנו נשארים עם הלבנים ביד. אין לנו אוטו. אין לנו כבלים. אנחנו אוכלים במסעדה אולי פעמיים בשנה. בגדים לילדים אנו מקבלים ממשפחה ,לקולנוע לוקחים את הילדים פעמיים בשנה. לא משתמשים בכרטיסי אשראי. נראה לי שמה שאנו צריכים זה רק נס.. אם מישהו חושב אחרת.. אני אשמח לשמוע. תודה ושבת שלום

לא נס...תקראי את ההודעה שלי מלמטה..

אני כבר עובד על זה כמעט שנה, כמו גם אנשים אחרים. התוכנית רק מראה שזה צובר תאוצה ואם האנשים הנכונים יטפלו בזה- יש סיכוי שזה יטיב לא רק עם השכבות העמידות, יותר או פחות, אלא עם כולם... אם יש לך שאלות (או לכל אחד אחר)- אתם מוזמנים לשלוח לי מסר...

הכרה בהוצאות חינוך לגיל הרך

כמוכרות. יעני- לעזור למי שמתלבט אם בכלל כדאי לצאת מהבית ולעבוד. הכל הולך לאט, אבל הולך, וזה נחמד... אבל אני עייף כרגע. אם יהיו לכם שאלות קונקרטיות- אל תתבישו. אני אענה להכל. ואם תרצו לחתום על העצומה (אפשר לראות אותה בפורום "להיות הורים" כאן בתפוז- אני יותר מאשמח... לילה טוב, אורן

Andrei D

New member
לא צריך לפתוח חסכונות...

אתם צריכים לנתח את הבעייה שלכם (המינוס) - מה גרם לה? איך היא נוצרה... מה הסיבות? אתם צריכים לחיות לפי רמת החיים שההכנסות יכולות להרשות לכם. בשום מדינה אין דבר כזה "מינוס". אין כסף אל תקנו. יש סדר עדיפויות - אתם חייבים לוותר על משהו תמורת משהו אחר שצריכים באמת. למצוא מקור הכנסה נוסף - מי שרוצה לעבוד עובד כמה שהוא רוצה. ומרוויח אתם צריכים לעקוב (לרשום על בסיס יומי) את כל ההוצאות וההכנסות שיש לכם. לעקוב אחרי המצב הכלכלי של הבית, לעשות תכנון, לבנות תקציב, ללראות כל פעם איפה היו החריגות וכתוצאה ממה נוצרו. הכלים לניהול משק בית תקין וליציאה מהמינוס הם פשוטים יותר ממה שאתם יכולים להעלות על דעתכם. בהצלחה

2הללי

New member
אנדיי

מה שגרם לבעיה.. זה החיים שלנו. אולי האוויר שאנו נושמים. בחייך אם אתה מנהל משק בית אתה יודע איך הולך הכסף.ממה כבר יש לי לצמצם?? על מה לוותר. על טיפולי שיניים? על מתנות לחתונות שאנחנו בקושי הולכים?.כבר כתבתי על דברים שאנחנו לא מעיזים כמו כבלים.. כמו אוטו.מה עוד אפשר לצמצם? אגב אני עושה רשימה של הוצאות..וכמה ארוכה לעזאזל.כלכלה.. חשבונות. ועד בית, צרכים של הילדים, חלון שנשבר..וכל חודש יש איזה "חלון שנשבר..איזה שהו..משהו חד פעמי. מה שהכי הגיוני.. זה למצא עבודה נוספת וזה לא קל בכלל. בכל אופן תודה על התגובה.

Andrei D

New member
שינוי - לא. מהפך - כן!!

זה מה שאתם צריכים... מהפכה. בעיית המינוס נמצאת אך ורק בארץ. (ושום בנק לא יעזור לכם לצמצם אותו - זה הרווח העיקרי שלו. גם אם הבנק מפרסם וקובע כמטרה שלו לצמצם המינוס של הלקוחות. לדעתי זה רק כדי לאסוף יותר לקוחות פוטנציאליים ותדמית כלפי הציבור "הבינוני" כי זה מנוגד ליעדים אסטרטגיים של הבנק.) ואם קרוב ל 6 מיליארד אנשים מסוגלים איכשהו לחיות בלי מינוס, אין סיבה שאתם לו. שנו גישה שלכם, שנו הרגלי צריכה שלכם, תתחילו לדעת מה קורה אם הכסף שלכם - כל אגורה ואגורה - תתחילו לתכנן, לראות מה ההכנסות מול הוצאות... לא אמרתי רק לצמצם, (אבל בהחלט אפשר גם לצמצם) כשאני קונה אוכל אני קונה ב 3 סופרים שונים פרות וירקות אני קונה בחנות אחת, חלק מהמזון אני קונה בחנות נוספת ועוד השלמות אני קונה בעוד אחת.... כי לקנות בסופר אחת זה יקר מאוד. חשמל - תסימו לב להספק של הנורות שאתם קונים.... למשל לא צריך 100 וואט בשרותים (מספיק שם 40) וכו'.... אולי כדאי לצמצם בבשר - לא בריא, אבל מאידך להפוך לצמחוני - זה יותר יקר תתחילו מכך שאתם יודעים ושולטים בכל אגורה שיוצאת מחשבונכם. כשתדעו מה קורה בדיוק וכשתדעו את היתרה האמיתית שלכם בבנק (לא זו הכתובה לכם בתדפיס של הבנק) - תוכנו להתחיל לעשות משהו בהצלחה נ"ב - ישנם גורמים מקצועיים שמטפלים בנושא ניהול משק בית (יש חברות חדשות שצצו עכשיו. מאחר שאפשר לדמות פעילות המשפחה כעסק, הרי גם רו"ח או כלכלן יכולים לסייע לכם בניהול הפיננסי של המשפחה - בתנאי שאתם לא מסוגלים לבד. נסו קודם לבד - קראו ספרים. בסטימצקי יש כמה ספרים בנושא) ישנו פורום נוסף בנענע - http://forums.nana.co.il/Forum/?ForumID=2305 (אין לי כל קשר לחברה שמפעילה הפורום)

שינוי כן - מהפך - לא!!

דווקא בקורס שאני עברתי, התפיסה היא שלא צריך לעשות מהפכים, שסופם תמיד שבירה וכשלון, אלא תהליכים - תהליכים של שינוי: לאט ובטוח, תמיד עם המטרה הסופית, לצאת מהאובר, מול העיניים. אנחנו הגענו למצב של צמצום 15% מהאובר מדי חודש!! (בתקווה גדולה לצאת מהאובר עוד כ-3 חודשים!!) אני מבין שאסור לפרסם פה את שם בית הספר שבו עשיתי את הקורס, אבל אשמח לתת עליו פרטים במסר פרטי, מומלץ בחום!!

Andrei D

New member
אפשר להגיע לצמצום של 25-20 % לחודש

ולצאת מהמינוס תוך 4-5 חודשים. זה קודם כל. ולא צריך בשביל זה בתי ספר (; ___________________________ אחזור על שאמרתי - שינוי (מתמיד) - לא. מהפכה - כן! טום פיטרס גם אמר את זה.

jDaNiELLE

New member
בוא ניראה...

בוא ניראה אם אתה צודק, ובכן אני לצערי מובטלת, בעלי מרוויח בערך 6000 ש"ח או-קי, 2900 משכנתא, 500 ממוצע חשמל, 450 ארנונה לחודש, 250 בזק,500 ניידים (יש לי 3 מתבגרים שצריכים טלפון נייד) 150 גז, בין 100 ל-150 מים, בערך 700 לבתי ספר בין 2000 ל-2500 אוכל (בלי חומרי ניקוי) 900 הוצאה חודשית בעבור המכונית (חייבים מכונית גרים רחוק) כולל דלק או-קי תעשה לי את החישוב ותגיד לי אתה איך ואיפה אפשר לקזז ההוצאות כפי שכבר ציינתי גדולות מההכנסות וזה בלי להחשיב ביגוד,הנעלה,דמי כיס לילדים,מתנות לאירועים ועוד ועוד שבטח שכחתי.

מלו2

New member
נראה לי סכום גבוה עבור חשמל, עבור

אוכל, עבור מכונית, ואפשר לקצץ גם בסלולרי.

Andrei D

New member
לפני שאתייחס לנתונים....

בת 18 עם 3 מתבגרים? טוב, שיהיה
א) ילדים עד כמה שלא מתגברים לא יהיו - לא צריכים נייד. יש לנו בבית 3 ניידים - אני משלם סה"כ קרוב ל 200 ש"ח (לא מגיע לכדי 200), יש לך בזק, לא? ילדים ואנשים הסתדרו בלי ניידים לפני-כן. ב) חשמל, כפי שציין קודמי - גבוה מאוד ג) הנתונים לא כל כך הגיוניים, לא שלמים ולא מלאים ד) וחסרים הרבה נתונים, כמו מה גובה המינוס, לגבי כל הוצאה - אם היא משולמת במזומן או ב כרטיס אשראי או מהבנק. ה) אין דבר כזה לתת נתונים שהם בערך. 50 ש"ח הבדל בחודש - זה בסביבות 660 ש"ח לשנה! (כולל העמסה שכללתי) כאמור, הנתונים לא מספיקים כדי לכתוב משהו. לפי אלה בלבד, הרי יש להשיג מקור מימון נוסף ולהוריד רמת ההוצאות - מחסור חודשי של 5000 ש"ח בהצלחה

jDaNiELLE

New member
andrei d לגבי הגיל

השם הוא שמה של בתי אני פשוט לומדת עכשיו את האינטרנט ולי יש בת בת 18 החתומה כאן אז אתכם הסליחה. לגבי הנתונים: האם אפשר שלא לצייד מתבגרים בנייד כשהם לומדים הרחק מהבית וצריך להיות בקשר איתם במיוחד לאור המצב שלנו בארץ? גובה המינוס לפעמים מגיע ל-20000 ואלה הם ההוצאות כפי שציינתי + - סליחה על האיחור ותודה על התגובה.

Andrei D

New member
אתם צריכים לשנות הרגלי החיים שלכם

לא ייתכן שאתם צורכים כפול ממה שאתם מרוויחים. לא ייתכן, אבל זה קורה להמון, וזה לא טוב. אתם חייבים להוריד את ההוצאות (ואפשר) ולמצוא מקור הכנסה נוסף. ולהתייחס לזה בגישה שונה.. לגמרי לפי הנתונים שלך ואלה בלבד ראי פרוט בקובץ המצורף

jesenia

New member
2000 ש"ח מזון בחודש?

עבור 5 נפשות? לקנות פחות אוכל מוכן. אמא שלי מנהלת משק בית ומזון+חומרי ניקוי עולה לה 2000 ש"ח. מסכימה עם מי שכתב תחתי-אני גדלתי ללא פלאפון, וגם עכשיו הוא יותר משמ לי בתור שעון - מזתומרת "צריכים פלאפון נייד"? לבזק יש תכניות שונות של חיוב - אולי אחת מהן מתאימה ליישום? 2900 משכנתא - ללכת מיד לבנק ע"מ להגיע להסדר חדש. גודל התשלום החודשי הוא לא גזירה משמים. ביגוד והנעלה - לא קונים כל יום! אני מבינה שמדובר במתבגרים, אבל אם אין - אז לא קונים! דואגים לקנות נעליים טובות שמחזיקות זמן ממושך, ביגוד בסיסי (שלא יוצא מהאופנה למחרת). כנ"ל דמי כיס, שכה אחיה אני קיבלתי מספיק כסף לאוכל ושתיה, וזהו.
בהצלחה

jDaNiELLE

New member
jesenia אהלן

תןדה על תגובתך, אשמח ללמוד מאימך איך מוציאים רק 2000 ש"ח לחודש כולל מוצרי בשר וחומרי נקיון לגבי מכשירי הנייד ובכן א. הם נרכשו בהתחייבות ל- 3 שנים זאת אומרת אין לי אפשרות להחזיר אותם עד תום ההתחייבות כמו כן ילדי לומדים בירושלים ואנחנו גרים מעבר לקו הירוק אני חייבת לאור המצב להיות איתם בקשר. ביגוד והנעלה אני לא קונה כל יום גם לא כל חודש אבל זו עדיין הוצאה, ניכר על פי סגנונך כי צעיר או צעירה אתם וללא נסיון האמינו לי זה לא כל כך קל

jesenia

New member
לא טענתי שקל

3 פלאפונים = 500 ש"ח? אין טוקמנים? אמא שלי לא קונה אוכל מוכן - לא שניצלים מוכנים (טבעול וכו'), לא מיצים ולא חטיפים. פירות וירקות רק בשוק, חומרי ניקוי בחנויות סיטונאיות, באים עם רשימת קניות ולא קונים לפי דחף. בעת הצורך מקציבים מראש סכום לקניה ופשוט לא חורגים ממנה. ומדובר במשפחה בת 7 נפשות. כעת ההוצאות גדולות יותר כי היא יכולה להרשות לעצמה - וזה בעיקר כיוון שאחוז המזון המוכן מהקניות עלה, היא כבר לא רצה לשוק (בסופר עושים משלוחים) וכו'. מה לגבי מיחזור המשכנתא? זו ההוצאה הגדולה ביותר שניתנת לשינוי. אני לא מבוגרת בשנים, אבל כבר הספקתי ללמוד להסתדר עם משכורת אחת (פחות משלך, אבל אנחנו רק זוג) ושכ"ד, אני מוציאה על אוכל קצת יותר מחצי ממך כשלא היה כסף - לא היו כבלים, לא היה אינטרנט - בכלל לא היה מחשב (עכשיו אני עובדת ויכולנו להרשות לעצמנו), לא קנינו בגדים חדשים ולא היינו מסכנים. אגב, מחישוב מהיר שערכתי, זה שלא עבדתי גם עלה לנו כסף - חשמל, טלפון ועוד, אז חסכון נוסף הוא זה שמצאתי סופסופ עבודה. אני ממש לא מתכוונת "לרדת" עליך, פשוט הנחתי מראש (סליחה) שאת מאלה שאומרים "אין לי", אבל מסתובבים עם כמה פלאפונים, מחוברים לחבילה המקיפה של הכבלים ומקבלים עיתון עד לבית כל בוקר.

jDaNiELLE

New member
ניראה באמת..

ניראה באמת אם מישהו יכול לעזור, האמינו לי זה בהחלט לא פשוט אז תנו לרייטינג לפרוח ולפרסומות לצמוח ואנחנו נישאר עם המינוס ועם פקיד הבנק המגעיל שנחמד אליך רק כשיש לך כסף.

zeevkoplovich

New member
חוה

האם שקלת לרכז קניות אוכל בחביב ? אני פשוט בהלם מההבדלים שיש במחירים בין חביב לחנות מכולת. ביום שישי האחרון עצרתי בחנות מכולת בר"ג וגיליתי שהוא רוצה למכור לי בקבוק שתיה ספרינג ב-6.5 ש"ח בעוד שבחביב אני קונה את אותו בקבוק ב-5 ש"ח. ואם אני קונה 3 בקבוקים כאלה בחביב אני אפילו מקבלת תיק קש במתנה. תשקלו את זה ... חביב זו רק דוגמה. יש רשתות זולות נוספות. חוה.

Johnn

New member
וגם חביב שפועל ללא רשיון

גרם ברשלנותו למותן של 4 נשים. בושה! (אה כן, ובאדיבות מע' המשפט בישראל קיבלו האחראים עבודות שירות בלבד!)

למעלה