שלום לכם

שלום לכם

כבר כמה דקות שאני מול המחשב ולא יודעת אם לכתוב או לא כתוב את ההודעה , ובסוף החלטתי להחליף שם לצורך העניין. הבן שלי בשנה הבאה עולה לגן חובה. יש לי תחושה מתחילת השנה שהגננת לא זורמת עם הבן שלנו, קצת קשה להגיד שהיא " תוקעת מקל בגלגלים " אבל זו ההרגשה. לפני תקופה מסוימת נשלחנו לועדת שילוב כדי שהילד יקבל עזרה לשנה הבאה וגם שם נראה לנו שהיא" התקילה " אותנו. ניסיתי לברר בעיריה ולראות האם אני יכולה לראות את הטופס שהגננת הגישה להם כדי לראות מה באמת היא רשמה שם, ועד היום לא הצלחתי לאתר אדם שיעזור לי להתקדם עם הבקשה שלי. החלטתי שמחר אני פונה למפקחת על הגנים ומספרת לה את כל הסיפור מההתחלה ועד עכשיו. ומה הבעיה....אני יודעת שהמפקחת היא חברה של הגננת שלנו מה עושים??? להתקשר ולדווח בכל זאת? גננת אחרת אמרה לי שאם מפקחת מקבלת תלונה מהורה היא מחוייבת לטפל בתלונה ושתהייה החברה הטובה ביותר של הגננת. אודה לכם על כל תגובה הערה והארה המוטרדת

אפרתש

New member
באיזו התקלה את חושדת?

בודאי הרגשה מאד קשה, שהילד שלך עם מישהי שהיא לא הכי טובה בשבילו. יש אפשרות לשנות את המצב? להעביר גן? או שהמצב לא עד כדי כך קשה? את חוששת שהיא השמיצה את הילד? במובן מסוים זה לטובתו - אם היא תיארה את מצבו כגרוע היא תורמת לסיכוי שתקבלו הרבה עזרה, לא? לגבי מה שנאמר לכם שהמפקחת חייבת לטפל בתלונה - זה כמובן נכון תיאורטית, אבל בודאי יש מפקחות שאפשר לסמוך עליהן, ויש כאלה שלא. את מכירה את המפקחת?

אפרתש

ההרגשה בהחלט קשה לדעת שהילד שלי נמצא עד הצהריים עם מישהי שלדעתי היא לא טובה לו ומה גם שהילד לא אוהב אותה במיוחד ואם תשאלו למה לא עשיתי מעשה והעברתי אותו בתחילת השנה או קצת אחרי, אז הדברים השתנו אחרי חופשת פסח שזה היה לא כ"כ מזמן ועכשיו אני כבר לא רואה טעם להעביר אותו לגם אחר מפני שנשאר רק עוד חודש לסיום השנה ובשנה הבאה הוא אמור להיות עם גננת אחרת. שאלת אם אני חושבת שהיא משמיצה את הילד, אז אני יודעת שהיא אמרה לנו קצת ניפחה את המצב שלו בכדי שתאושר לו העזרה בשנה הבאה ועם זה אין לי בעיה, העניין הוא שאני לא מאמינה לה שהיא כתבה בטפסים לעירייה שאכן דרושה לו עזרה, לדעתי בקטע הזה היא משקרת. ניסיתי בעיריה לנסות ולהגיע לטופס המקורי שלה ולא הצלחתי ולכן עכשיו אני שוקלת לדבר עם המפקחת ולספר לה הכל , ולא אני לא מכירה את המפקחת

לאה_מ

New member
האם קבלת העזרה תלויה רק במה שכותבת

הגננת בטופס? זה הכל? לגן יש פסיכולוגית שמלווה אותו באופן צמוד - אני בטוחה שאפשר לפנות אליה ולשאול לדעתה - וגם לבקש ממנה לכתוב מכתב המלצה לועדה שמחליטה על העזרה. בנוסף, אני לא יודעת בדיוק על איזה קושי מדובר, אבל אולי זה ניתן לאבחון דרך קופת חולים, וזו יכולה להיות עוד "דרך עוקפת גננת" באמצעות הבאת חוות דעת נוגדת. אני לא רואה מה יש לך להפסיד משיחה עם המפקחת - גם אם היא חברה של הגננת, וגם אם היא לא תאמין לכם - אני לא רואה איך זה יכול להזיק. מקסימום זה לא יועיל.

לאה

במידה ויש המלצה בטופס שהילד זקוק לעזרה אז הסבירות היא שהוא יקבל אותה, אבל במידה והגננת כותבת בטופס שהאמא חושבת שהילד צריך....זה נראה אחרת לגמרי. לגבי יעוץ פסיכולוגי , יש ליווי כזה רק בגן חובה והוא עדיין לא בגן חובה רק בשנה הבאה, ולכן גם הוא לא זכאי לאבחון פסיכולוגי מהעירייה, ולכן אני צריכה לעשות את האבחון באופן פרטי בימים הקרובים ולהביא את ההמלצה של הפסיכולוג המאבן לעיריה כדי שהם יאשרו/לא יאשרו על סמך האבחנה הזאת. כ"כ מרגיזה אותי הגננת הזאת שמצד אחד אני מתה לגלות שהיא באמת לא כתבה המלצה ושיקרה לנו , ומצד שני במידה ובאמת היא שיקרה ..מה אני עושה עם זה הלאה בקיצור

לאה_מ

New member
שיהיה בהצלחה!

אולי כשאת מדברת עם המפקחת, אל תגידי שאת חושבת שהגננת לא כתבה בטופס את ההמלצה כפי שהבטיחה, אלא תגידי כמה את חושבת שהוא זקוק לעזרה ולמה, ושבשיחה עם הגננת היא אמרה לך שהיא שותפה לדעתך וגם היא חושבת שהוא זקוק לעזרה.

לאה, אם אני אגיד למפקחת

שאני לא חושבת שהגננת לא כתבה בטופס ההמלצה וכו' וכו', אז המפקחת תשאל אותי למה בעצם אני מתקשרת אליה, מה בכלל אני רוצה ממנה ??? אני לא אמורה לדווח למפקחת על כך שהבן שלי זקוק לעזרה בשנה הבאה, בדיוק בשביל זה יש את ועדות השילוב האלו ( שבהן היינו) אוףףףףףף הסתבכתי עם עצמי כבר

ועדת שילוב

מזמנת את ההורים. מה אמרה הגננת בועדה? יש פרוטוקול. אם היא אמרה שהוא זקוק לעזרה, זה נרשם.

בועדה הגננת אמרה

שהילד ילדותי ורגיש מפני שיש לו קשיי פרידה מההורים בבוקר היא גם אמרה שהוא לא כ"כ מדביק את הקצב של הגן, ועם כל זה אין לי בעיה. אבל ברגע שאני באתי לצאת מהחדר לאחר שהועדה הסתיימה והייתי עם רגל אחת בתוך החדר והשנייה כבר בחוץ, שמעתי את הפסיכולוגית אומרת ( מה שלא הייתי אמורה לשמוע ) " טוב אז במקרה הזה אין המלצה לגננת שיח" אומנם הייתי בהלם ממה ששמעתי כי הרי בדיוק בשביל זה הגעתי לודעה ולפי מה שהגננת אמרה לי בדיוק על זה היא הייתה אמורה להמליץ. הטעות העיקרית שלי הייתה שלא נכנסתי חזרה לחדר ואמרתי את מה שהייתי צריכה להגיד, אבל כבר אין מה לעשות ולהצטער על מה שלא עשיתי עכשיו מה שאני מנסה ורוצה לברר האם באמת הגננת רשמה בטפסים דרישה לגננת שיח או שהיא שיקרה לנו

לאה_מ

New member
אבל מה זה משנה אם היא רשמה המלצה

או לא - הבנתי שהועדה לא אישרה לכם גננת שיח. אם יש לך אבחון או חוות דעת אחרת סותרת, את יכולה אולי לערער על ההחלטה. השאלה האם הגננת אמרה לכם את האמת או שיקרה לגבי ההמלצה שלה לועדה היא משנית בשלב הזה, משום שהיא נוגעת ליחסי האמון ביניכם (אלה שלא קיימים, כפי שהבנתי, וזה גם לא נורא משנה, כי בכל מקרה היא לא תהיה הגננת שלכם בשנה הבאה), ולא לתוצאה של החלטת הועדה, שהיא כבר עובדה מוגמרת. לדעתי עדיף לך עכשיו להתמקד בנימוקי הערר שלך, ולא בנסיון לתפוס את הגננת בשקר.

לאה ההחלטה עוד לא נפלה

ולכן אני פועלת כדי לדעת אם היא שיקרה או לא על ההחלטה של הועדה אני אדע לקראת אוגוסט שאז בטח יהיה לי מאוחר מדי כדי לפעול בנושא. ואמרת שהשקר של הגננת הוא פרט שולי, לדעתי ממש לא, השם הרע של הגננת הולך לפניה ולצערי אני ידעתי על זה מאוחר מדי , אף אחד לא מתלונן עליה כי המפקחת היא חברה שלה אז גם לא להתלונן עליה וגם לתת לה להוביל בשקריה??????? בכל אופן, תודה רבה לכולכן על ההתייחסות והתשובות

לורליי43

New member
האם יש קשר בין ועדת שילוב

לועדות השמה? כי ראיתי כתבה על הנושא בYNET. "נכון לעכשיו אין פתרון והורים ייאלצו לשלם אלפי שקלים לאבחון פרטי, או להשאיר את ילדיהם במסגרות חינוך לא מתאימות ".

למעלה