שלום לכם!

t a l talim

New member
שלום לכם!

חזרתי... עמוסת חוויות, רעיונות, תמונות וטיפים- איפה מתחילים??? בתודה ענקית על כל הפירגון שקיבלתי בפורום ובעיקר במסרים על הענותה של דבי בראון לענות על שאלות בפורום. הפירגון מגיע לה... היא פשוט מקסימה הדבי הזאת- מוכשרת כמו שד, טלפונים והזמנות מכל העולם, ומלמדת אותנו כמו חברה טובה, בגרביים, מגישה עוגות ותה ומתבדחת כל הזמן. ולענות בפורום? בשמחה! כל הכבוד לה, אני מוכרחה להודות שהייתי כבר בלא מעט סדנאות, וזו ללא ספק המוצלחת מכולן. אני מחכה רק לאישורה להעלות את העוגה בשלבים, ואני מתחילה... (וסליחה לכל מי שעדיין לא עניתי על המסר שלו- אני מנסה להגיע לכולם, מבטיחה שבסוף אענה)

Nיכל

New member
נפלא! באמת כלכבוד לדבי וכמובן ש

שכלכבוד לך שדאגת לנו בגולה... מה עשית עם העוגה שהכנת שם? תעלי לנו לפחות לבנתיים תמונות של המוצר הסופי?

t a l talim

New member
יש אישור...

שלב ראשון- מיישרים את העוגות, וחותכים בצורה הרצויה. מניחים בערך במקום, לראות אם הגדלים מתאימים, שיוי משקל וכו'.

t a l talim

New member
שלב שני-

מורחים היטב את העוגה וכל החלקים בקרם חמאה. חשוב למרוח היטב, שלא ישארו שום נקודות לא מרוחות. לקרם שני תפקידים חשובים- - לתת מראה חלק לבצק, ולאטום את העוגה עצמה. עוגת מדרה שנמרחה וצופתה כראוי, תשמר טריה מחוץ למקרר כעשרה ימים. בעזרת הקרם גם נדביק בהמשך את החלקים.

t a l talim

New member
שלב שלישי-

מצפים את העוגה בבצק סוכר, בשכבה עבה יחסית. ועכשיו החלק המפחיד- בכדי לקבל טקסטורה סלעית, בעזרת סכין חדה ממש מגלפים בבצק, מורידים חתיכות מעוביו.

t a l talim

New member
שלב רביעי-

מגלגלים נקניק, ומרדדים. מודדים את גבה המבנה, וברוחב זה חותכים רצועה. מגלגלים סביב המבנה לציפוי. מיד לאחר הציפוי, בעזרת סכין מוציאים צורה של דלת.

t a l talim

New member
שלב חמישי-

ממלאים את חורי הדלתות בבצק שחור. מרדדים רצועה, לא עבה מידי בכדי שלא תהא כבדה, וחתכים ישר בשני הצדדים. בעזרת חותכן מרובע (או עגול, תלוי בתוצאה הרצויה) יוצרים את השיניים שבכתר המבנה. מדביקים בדבק שיוצרים לבד- מים בתוספת cmc. כשמדובר באלמנט כבד, הטיפ הוא למרוח את הדבק לפני שמתחילים ליצור אותו. עד שיצרנו את הכתר, הדבק נספג ונותר רק מקום דביק, ממנו לא יחליק הכתר. אם נניח ישר אחרי מריחת הדבק, סיכוי טוב שהוא יגלוש. מוסיפים את המדרגות, הקישוטים הקטנים, והטירה מוכנה. (כאן, אגב- נגמר היום הראשון)

t a l talim

New member
גוף הדרקון-

מכינים בצק כתום. בכדי להגיע לגוש כתום גדול בגוון הרצוי, נצבע קודם גוש בצק קטן יותר בכתום עז מאוד, וחלקים ממנו נלוש כל פעם לגוש הגדול עד שנגיע לגוון הרצוי. מי שצבע בעבר גושי בצק גדולים בצבע עז, יוגע כמה מלכלך וקשה לשליטה התהליך, ובצורה זו קל הרבה יותר להגיע לתוצאה הרצויה. יוצרים נקניק באורך הבטן, וממנו מתחילים לדקק את הזנב הארוך לצד אחד, וצוואר קטן לצד השני.

t a l talim

New member
מוסיפים קשקשים-

אליפסות שטוחות על גבו של הדרקון. מתחילים בקו לאורך כל הגוף, עד קצה הזנב. בגב האליפסות גדולות יותר, והן הולכות וקטנות לכיוון הזנב. מוסיפים אליפסות נוספות לצידי הפס.

t a l talim

New member
מדביקים את הראש לעוגה כולה,

בזוית שנראת לנו. ככל שהראש גדול יותר, הדרקון תינוקי וחמוד יותר. ככל שנקטין את הראש, הדרקון "יתבגר", ויהיה רע ואכזר יותר.

t a l talim

New member
מוסיפים את הכנפיים,

ואת גגות הצריחים. מה שנותן חיים לצבע, היא אבקת האיבוק שנאבק בסוף- (רק על בצק יבש) מערבבים אבקת איבוק עם אבקת סוכר. בהתחלה מאבקים בצהוב, אח"כ מוסיפים אדום ולבסוף זהב. אי אפשר לתאר את ההבדל! הצבע פשוט מתעורר לחיים.

t a l talim

New member
קלןז אפ על הדרקון...

בקיצור- סדנא מאלפת, למדתי ה- מון!!! מקווה להעשיר אתכם בעוד ועוד טיפים. ההסבר כרגע היה כללי- מקווה שהוא ברור. אשמח לענות על כל שאלה, טל

tsoff

New member
טל איזה כייף , איזה יופי

כל כך משמח לראות שיש לאן להתפתח אחרי כל כך הרבה עוגות. ניראה שנהניית שם מאוד, וגם בזה אני שמחה . תחושת ההי ניראת על העבודה. מה דעתך לארגן סדנא למתקדמים מתי שהוא? אני מכונה לארח (באשדוד כמובן)
בכל מקרה תורה רבה שאת משתפת אותנו. איזו שימחה

עבודה משגעת

ואני מסתכלת וחושבת לעצמי איך מגיעים לרמות כאלו כמה קשה צריך לעבוד בשביל להגיע לשלמות כזו? כל הכבוד טל העבודה נראית מדהימה!!!

גילא

New member
וואו איזה דבר מ ה מ ם...../images/Emo127.gif

כמה זמן לקח לך להכין את העוגה כולה?

למעלה