שלום לכם

שלום לכם

שלום לכולם, אני שמחה שמצאתי את הפורום- אני מקווה שתוכלו לעזור לי. סבא שלי נהג לאסוף מטבעות ושטרות. עם הזמן, הגיל עשה את שלו והוא הפך לאדם חולה וכבר אין לו זמן להמשיך ולתחזק את האוסף, שלא לדבר על להוסיף לו פריטים חדשים ומעניינים. עם זאת, רואים עליו שעושה לו מאוד טוב לשבת ולהראות את האוסף שלו לאנשים, וע"כ לא פעם אני מוצאת את עצמי ממיינת איתו מטבעות, למרות שבפועל איני מבינה בכך הרבה. כל זה ,בעיקר, כדי לתת לו את התחושה שמישהו מגלה עניין במה שבעבר היה עיסוק מרכזי בחייו. לאחרונה עלה בי רעיון, לשמח אותו באמצעות הוספת כמה פריטים לאוסף שלו. עם זאת, במהרה נוכחתי לדעת שהדבר לא פשוט כלל ועיקר, שכן אין חנויות שמוכרות מטבעות במרכזי הקניות...
וכאן אתם נכנסים לתמונה -הייתי שמחה מאוד להביא לו מטבעות, שטרות, סדרות וכל דבר אחר שעשוי לעניין אותו להעלות חיוך על פניו. מכוון שאתם מבינים בזה הרבה יותר ממני, אודה לכם אם תוכלו לעזור ולייעץ. אני מבינה רבים מכם אוספים מטבעות בעצמם, וע"כ הייתי שמחה לו הייתם שולחים לי דברים שכבר מיותרים לכם באוסף, או דברים שמופיעים פעמיים. כמובן שאשמח לשלוח דברים בתמורה, אם תאמרו לי במה אתם חפצים. יש ברשותי אוסף מפיות, למשל... אני מתארת לעצמי שזה פחות מעניין את האנשים בפורום, אולם תמיד יש סיכוי שנשותיכם (או בנותיכם) יגלו עניין....יש ברשותי גם אוסף בולים אולם מכוון שכלל איני מבינה בבולים, הסיכוי שאשלח לכם מה שרציתם הוא קטן (אבל אני מוכנה לנסות). על כל פנים- אודה לכם על כל עזרה או הצעה! אנא פנו אליי על גבי הפורום או במסרים. בתודה, טלי.
 
איפה אספני המטבעות כאן?

מה, אין לכם איזה משהו להציע לטלי עבור סבא שלה? קדימה, להתעורר שם!
 

dan the man

New member
רק עכשיו ראיתי את ההודעה

אז קראתי ואני ממש שמח לגלות שיש צעירים המעוניינים לשמח את הסבים שלהם בכך שהם רוצים להוסיף פריטים לאוסף שלהם! אז ככה טלי מאיפה את אני מאשדוד וכמובן שאם את מאשדוד או ממקום קרוב לאשדוד אוכל להיפגש איתך ולמסור לך את המטבעות שיש ברשותי ואוכל לתת אותם לך כדי שתעבירי לסבא שלך!
 

powo

New member
וגם אני מצטרף לחגיגה

איזה מטבעות סבא שלך אוסף אברהם
 

saudi

New member
שלום טלי,

אשמח לשלוח לך מס' שטרות. האם סבך אוסף שטרות מדינות מסוימות, שנים מסוימות, נושאים מסוימים? אודי
 
שלום לכולם

תודה רבה על כל הצעות העזרה, אז ככה- אני לצערי לא ממש מבינה בכל מה שקשור לאוסף המטבעות. אני רק יודעת שזה נחמד ויפה, והוא אוהב את זה מ-א-ו-ד!! אבל, חוות דעת יותר מקצועית לצערי אני לא יכולה לתת. על כל פנים, אני גרה באזור ב"ש, ואם תרצו להחליף דברים אפשר גם בדואר (ותודה רבה למנהל הנחמד של הפורום שכבר הציע את עזרתו). כעיקרון הוא אוסף הכל- כשההורים שלי נוסעים לחו"ל הם תמיד מביאים לו מטבעות ושטרות, ולפחות זה מספק לו תעסוקה לכמה שעות- לשבת ולארגן את זה באלבום... בכל מקרה, כל מי שיש בידו לעזור- אשמח להתכתב במסרים! ושוב, מודה על קבלת הפנים הלבבית, טלי.
 

ronmerav

New member
קריאה לכל החברים

אני חושב שיש לנו הזדמנות נהדרת להכניס אדם נוסף לחוג האספנים, וביחוד אחד עם לב זהב (המודעה לנשים וגברים כאחד...) כמה אנשים אתם מכירים שמוכנים ככה להתאמץ בשביל סבא שלהם (כמו שאמרתי - לב זהב). אני מציע לך, טלי, לבקש מסבא קצת הסברים על האוסף: מאיזה מדינות, לפי מה הוא מסדר אותם, כיצד התחיל וכדומה. אני בטוח שההתעניינות תגרום לו עונג רב והוא יותר מאשר ישמח לספר לך. ואז תספרי לנו, וזה גם יעזור לנו לעזור לך, וגם (אני מקווה) יגרור אותך להתעניין יותר בנושא. ושאלה בקשר למפיות: אילו מפיות יש לך? עיצובים יפים (כמו במועדון החלפת מפיות) או גם מפיות ישנות, או של בתי עסק? רון.
 
אזעקה: רון, אני מנחש שיש לך גם

אוסף מפיות ישנות של בתי עסק? בלתי נלאה! מתי יש לך בכלל זמן לעבוד?? מכל מקום, בעוד שבוע וחצי אני נעלם לשלושה ימים, וכשאחזור - אביא לך נשל"לים.
 

ronmerav

New member
מפיות, מפיות

בתחילת דרכי בפורום, העליתי תמונות של מפיות משנות החמישים -שישים של מטע ושל אל-על (אווווווופס! במפית של מטע יש צעצועים... אני רץ לבדוק אם אין שם סביבונים!). וגם מפיות נהדרות של בולים ושל רכבות, שלא לדבר על מפית החתולים ששלחתי לאלונה. בהמשך אעלה שוב את חלקן.
 

ran lir

New member
טלי חביבתי../images/Emo108.gif

את יכולה להעזר בפורום אספנות של גוגל .ברמה שמתנהל הפורום תוכלי לקבל כל תשובה ועל כל סוגי המטבעות.כמו כן אני ממליץ לך על אתר מכירות פומביות של בן עמי.[יש שם מציאות!]
 

ronmerav

New member
קצת מפיות

מצטער, אין סביבונים על מפיות מטע. יש חנוכיה ויש פורים.
 
היי לכם

יש לי בעיקר מפיות ישנות, מעטות ביותר מהן חדשות ואני דיי מחסלת את האוסף. כבר שלחתי כמות נכבדה לשניים מחברי הפורום. הרבה יותר קל לי לשלוח לאנשים שלא מחפשים משהו ספציפי כי לרוב אין לי דברים מיוחדים. אולי מישהו אוסף דוגמאות של פרחים? כאלה יש לי המון... אגב, את אלה עם הכיתוב של בתי העסק כבר שלחתי למי שביקש. מדובר בחבילה, זה לא ייכנס לתא הדואר... מצטערת
וגם לבת של איציק שלחתי הרבה ישנות, אני מקווה שהיא לא תתאכזב שהן לא מהזן החדש... בכל מקרה תודה לכל מי שניסה לעזור. לגבי סבא- הוא אוסף הכל מהכל, יש לו המון מכל הארצות, ואפילו התפלאתי למצוא מטבעות מכסף אמיתי (דולרים אמריקאיים ישנים) ויש לו גם מילים מישראל... בקיצור- הרבה ויפה. אם יש לכם משהו ספציפי שאתם צריכים אני מוכנה לשאול אותו, אולי יש לו כמה מיותרים... תודה לכם, טלי. נ.ב. מישהו המליץ לי על אתר מכירות עם מציאות. מכוון שאני לא מבינה בזה, לא אדע לזהות מציאות.. לכן מפעם לפעם אם יש משהו מעניין אשמח אם תסבו את תשומת לבי. תודה!
 
למעלה