שלום לכם

muglag

New member
שלום לכם

אני פונה אליכם בשם אחותי הגדולה-היא אם חד הורית לתאומים(לא זהים) מקסימים שעוד מעט בני 4 (במאי).אבלל יש כמה בעיות: האב לא בתמונה,לא נותן כסף לילדים(היא עכשיו התחילה תהליך בבית משפט של בקשת שישלם לאחר שקיצצו לה מביטוח לאומי).אנכנו(בני משפחתה מפחדים ממה שיקרה,מהנזק שיהיה לילדים הקטנים אם ישוב לחייהם-הוא מבקש לראותם(ראה את הילדים לפני 3 שנים 3 פעמים בערך ונעלם).בעיה שניה היא שאחותי הייתה בקשר עם שכן שלה שהוא בעצמו גרוש, פרוד ואבל3 ילדים גדולים(6,10,12).הוא גם היה גר אצלה תקופה מסוימת אבל הם נפרדו (הוא חזר עכשיו לדירה הקודמת שלו)והם היו בקשר ידידותי ותו ולו.הבעייה היא שהוא נכנס לכלא ל8 חודשים בערך כי הוא הסיע פלסטינאים.מה לעשות?להגיד לילדים שהוא עבר דירה?אנו כל כך חוששים מהמצב הנפשי שלהם.הםהיו קשורים אליו ומאד אהבו אותו. סליחה שזה ארוך

DIEL

New member
את מדברת על שני דברים נפרדים

לגבי שאלתך הראשונה אב שלא ראה את הילדים כבר 3 שנים, זה בהחלט יעשה גלים בחיים שלהם, אני אישית הייתי ממליצה לאם לפנות לפקידת סעד, ולעשות הסדר ראיה תחת פיקוח לשם התחלה, כדי שהילדים יתרגלו לראות אותו גם כדי שהוא יתעדכן בחיים של ילדים בגילאים הללו, אני יודעת שמדריכים אבות במרכז קשר. אני חושבת שזו דרך של מחוייבות מצד האב להקפיד להגיע באופן קבוע ולא רק כדי ל"שבור" געגוע ואז לצאת מהחיים שלהם שוב. לגבי בשכן, אני לא ממליצה לשקר לילד, בסופו של דבר הם ידעו ומה שיצא זה שהאם מלמדת אותם לשקר במידת הצורך. שקר הוא לא דרך להתמודדות ובטח לא כדי להקל על הילד, אפשר לספר את המצב בעדינות ובשפה שהם מבינים השכן עשה מעשה רע שנוגד את החוק ולשם כך הוא יושב בבית סוהר בבית סוהר גרים אנשים שעשו טעות וזה הדרך לתת להם עונש,,,, נכון שאמא מענישה אותכם כאשר אתם עושים,,,,, זה אחת הדרכים להעניש אנשים מבוגרים,,, זה לא אומר שהוא אדם רע,, וזה לא אומר שהוא לא אוהב אותכם,,,, וכן הלאה אבל אני בעד להגיד את האמת קשה ככל שתהיה

m i c h a l i

New member
DIEL את צודקת בהחלט

יש מקום לפנות לעו"ס ולבקש הסדרי ראיה בהשגחה במרכז קשר. שם, לא רק שיכוונו את האב אלא גם ( לא פחות חשוב) יעקבו אחר הביקורים. האם הוא מגיע בזמן האם הוא מפספס פגישות וכך זו לא תהיה מילה שלך מול מילה שלו. האמת אכן חשובה אבל יש לדעת להתאים את הדברים ע"פ גילם של הילדים ובגרותם הנפשית... אם היא חושבת שהדבר יקשה על הילדים מבחינה נפשית אולי יש מקום לספר שהשכן "נסע לחופשה ארוכה" או משהו בסגנון... אין ספק שהם יפגעו מהדבר בצורה זו או אחרת כי הניתוק קיים. לפי דעתי הדבר החשוב ביותר כרגע הוא לחדד אצלם את העובדה שהאם לא מתכוונת לעזוב אותם. פשוט לחזור על זה שוב ושוב. בהצלחה

למעלה