שלום לכם.

niminet

New member
שלום לכם.

כבר כמה שנים שאני מקשיב בהאזנה מושכלת לג'ז ומוזיקה לטינית ולאחרונה, התחכום והיופי שבאלתור איבדו מקסמם והתחלתי להקשיב לרוק פרוגרסיבי, שבהחלט מכיל אותה כמות, אם לא יותר, של תחכום מוזיקלי. הבעיה שאני חושש שאני מפסיד הרבה מהטריקים והתחכום כשאני לא יודע מה לחפש. האם אתם מכירים אתרים עם הדרכה מהסוג הזה? אני מתכוון לאתר שבו אוכל לבחור שיר, ותהיה מן רשימה של דברים ששווה לשים לב אליהם.

niminet

New member
כמו כן,

אני מחפש דוגמאות מובהקות לפוליריתמיקה כדי להבין איך זה מסתדר עם מלודיה.

קשה לי להאמין שיש את מה שאתה מחפש

דוגמה מובהק לפוליריתמיקה - Close to the edge של Yes.

Avishh

New member
או

(חלק מ)הסולו קלידים באפוקליפסה ב9/8 של ג'נסיס.

איבדו מקסמם?? מזה בדיוק חששתי...

מחשבה מבהילה: בערך בגיל 14 התחלתי לחשוב שבתהליך התפתחות הטעם המוזיקלי שלי אני אעבור את כל הסגנונות עד שאני אגיע לטופ - הטופ בתיאוריה היה ג'אז כמובן, כי כשהייתי בת 14 לא הייתי מודעת לקיומו של הפרוג וגם לא אהבתי ג'אז. חשבתי שזה פשוט מפני שאני לא מבינה אותו ולא מוכנה אליו עדיין. אבל אם לך נמאס מג'אז, מה יהיה איתי? עברתי כבר פופ ---> רוק ---> רוק אינסטרומנטאלי ---> השלב הנוכחי - פרוג וכל זה ב 7 שנים בקצב הזה עד גיל 30 אני לא אוכל להאזין יותר לכלום. אימל'ה, ומה עם הטופ זה מוזיקה קלאסית??! תיאוריה קצת הזויה, אני יודעת, אבל מה אתם חושבים? אה אגב, כשאומרים "פליריתמיקה" אוטומטית עולה לי בראש In A Glass House של הג'נטל ג'יאנט.

אני חושב

שהתיאוריה הזאת קצת קלוקלת. דבר ראשון, למה צריך "לעבור" מסגנון לסגנון? כלומר, סבבה שאת רוצה להכיר עוד ועוד סגנונות, אבל זה לא אומר שצריך לזנוח את מה ששמעת מקודם! חוץ מזה, יש אלפי להקות לפחות לכך ז'אנר, הסיכוי שתשמעי את כולן באופן מעמיק במהלך חייך שואף מאוד לאפס. כל הזמן יוצאים אלבומים חדשים, ונולדות להקות חדשות. מלבד זאת, אין טופ. יכול להיות שבעוד כמה שנים תשמעי מוסיקה קלאסית ותשבעי מפרוג, ואז תגיעי למסקנה שדווקא פופ הכי מעניין אותך. בקיצור, יהיה בסדר.

הזניחה לא נשלטת

אני לא מסוגלת להקשיב לפופ יותר, למשל לא עושה לי את זה יותר ואני מפחדת שעומד לקרות אותו דבר עם רוק קלאסי...

niminet

New member
זה לא שאני הפסקתי להשיב לג'ז

אני עדיין אשמע אותו, אבל לא בעומק שהייתי מקשיב לו קודם. תמיד אפשר למצוא משהו חדש אם מקשיבים לביצועים טובים של ג'ז, אבל אחרי שמכירים הרבה מהטריקים צריך להיות די קטנוני. אני פשוט מחפש עוד רעיונות מוזיקליים בסגנונות אחרים. אני מניח שעוד כמה שנים אני אחזור להקשיב לג'ז.

מורנא007

New member
תשובה חלקית

באתר מתקדם, ישנן ביקורות אלבומים, לפעמים הן מתמקדות בשירים מסויימים.

pink floydror

New member
גם אני חשבתי ככה

פחדתי שהפרוג זה הטופ המוזיקלי ואני יתחיל לאבד עניין בלד זפלין ולהקות אחרות שאהובות עליי ... אבל טעיתי, צריך פשוט הפסקה מכל דבר .. חחח גם אני חשבתי שבסוף רק מוזיקה קלאסית תעניין אותי.. :)

lol אוקיי, נרגעתי...

חוץ מזה שהיום שמעתי המון רוק (לא פרוגרסיבי) וגיליתי שזה שזה לא מתחיל לעבור לי, רק נמאס לי מכל מה שכבר טחנתי למוות...
אגב לי משהו נגד מוזיקה קלאסית, אני אוהבת לשמוע גם את זה פה ושם...

למעלה