שלום לכם

aviv_b

New member
שלום לכם

זוהי פעם ראשונה שלי פה. אני ואישתי רוצים לקחת גור כלב הביתה רצוי מסוג לברדור או גולדן. כמה שאלות לי עליכם. 1. אנחנו גרים בבניין בקומה שלישית. ועובדים. מהבוקר עד אחר הצהריים. האלה אם זה לא התעללות בכלב. להשאיר אותו חצי יום בבית. 2. איפה אנחנו יכולים למצוא כלב לאימוץ חשוב שיהיה גור ומסוג לברדור או גולדן. אשמח שתעזרו לי אביב בברכת שנה טובה לכולנו

*Trinity*

New member
שתי אפשרויות

הראשונה, לקחת כלב צעיר מאחת האגודות ובכך להציל אותו. את הכלב שלי לקחתי מתנו לחיות לחיות והוא לברדור גזעי (ללא תעודות כמובן), לקחתי אותו בגיל שנה וחצי והוא כל כך שמח לקבל ביית חדש עם אנשים שאוהבים אותו.. האפשרות השניה שלא אהובה על אוהבי החיות היא לקנות גור גזעי באלפי שקלים דבר שמעודד את הסחר בכלבים גזעיים המובאים לעולם ע"י כלבה שכל תפקידה בחיים הוא להמליט ולהכנס להריון שוב... אבל, בחנות החיות דני דג בהרצליה פיתוח, יש שני גורי לברדור מקסימים שנמצאים שם כבר הרבה מאוד זמן בכלוב קטן וצפוף, אם תחליטו כן לשלם כאלף שקל אני ממליצה לכם לקנות את אחד הגורים כדי שיהיה לו ביית חם ומקום לשחק.

aviv_b

New member
המשך שאלה

האם אין בעייה להשאיר כלב בקומה שלישית סגור חצי יום? כי הרבה אנשים בעלי כלבים אומרים לי שזה התעללות בכלב ועדיף לא לקחת. ויש כאלו שאומרים שזה לא נורא בכלל. אז תעזרו לי.

**לילך**

New member
אם יש לכם בעיה להוציא את הכלב

במשך היום ,אז אולי תאמצו חתול ,שלא צריך להוציא אותו החוצה.

דוגי

New member
לא נורא להשאיר כלב חצי יום לבד

לדעתי לא נורא להשאיר כלב חצי יום לבד. לי יש כלב וגם לרבים מחברי, וכולנו אנשים עובדים היוצאים מהבית בבוקר וחוזרים אחרי הצהרים. הכלב מסתדר טוב מאד חצי יום להיות לבד בבית. וגם תחשבו בהגיון? אנשים עובדים לא יכולים להחזיק כלבים בבית? צריך להפסיק לעבוד ולהשאר בבית לגדל הכלב? לא נראה לי הגיוני. הכלבה שלנו נשארת לבד בבית עד 8 שעות. במקרים שאנו חוזרים יותר מאוחר אנו מבקשים משכנים שלנו שגם להם יש כלבה להוריד את הכלבה שלנו ולהיות איתה קצת. ובכל אופן, מה האופציה האחרת? את הכלבה שלנו, שהיא מעורבת, קבלנו ממשהי שמסרה את הגורים של כלבתה. אם לא היינו לוקחים אותה היא היתה עלולה להגיע לרחוב או חס וחלילה להגיע לאיזה ארגון שבסוף היה הורג אותה או תורם אותה למדע... (לא חסרים כאלה). אז עדיף לה לחיות באהבה איתנו מאשר למות או להיות חסרת בית גם במחיר של להיות לבד בבית כמה שעות. נקודה נוספת היא, שלאנשים שמאד אוהבים כלב לא תמיד אפשר לאמר תקחו חתול!!! (כמו שמישהו המליץ בפורום) זה לא אותו הדבר.

בקי@

New member
סליחה??????????????????????

"האפשרות השניה שלא אהובה ע"י אוהבי החיות"... באמת? טוב לדעת שאתה יודע בדיוק מהם ומי הם אוהבי החיות האלה, ואני מאוד מצטערת להגיד לך אבל אתה לא יכול לדבר בשביל כולם!!!! "מעודד את הסחר בכלבים"-זה לא שוק בשר! מי שלוקח כלב גם אם הוא עולה אלפי שקלים לא אומר שהכלב הזה לא יקבל בית חם! "כלבה שכל תפקידה בחיים הוא להמליט ולהכנס להריון שוב"- אני מאוד מצטערת אבל זה פשוט משפט כ"כ מטומטם! גם אם אנשים ´מרביעים´ כלבים ה"פשע" היחיד שלהם זה לבחור לכלבה שלהם את בן הזוג, כל כלבה שכזאת היא אהובה ויש לה בית ויש לה מפחה. אני מאוד מוכרת עם העולם הזה של הכלבים הגזעיים וכלבי הוא גזעי לחלוטין, הסיבה שבחרתי גזעי הייתה כמובן התכונות, המראה, ומערכת חיסונית חזקה!!! אני אוהבת להציג את כלבי בתחרויות, ואני בטוחה לך שמכל העולם הזה של כלבים גזעיים כולם אוהבים את כלביהם וגם אם יש להם 13 כלבים! (מקרה אמיתי).... אני לא אומרת לאנשים לא לקנות כלבים מצער בעלי חיים, כי זאת בחירה מאוד חופשית, ובדיוק כמו שאני לא אומרת לאנשים מאיפה לקנות כלב אני מצפה שקניית כלב תהיהי חופשית לחלוטין, אתה בטח יכול להגיד שרק הצעת את האפשרויות, אבל לפחות תציג אותם באוביקטיביות!!

aviv_b

New member
מצטער

אנחנו לא רוצים חתול. אנחנו רוצים כלב. אבל מפחדים להשאיר אותו לבד במשך היום.

**לילך**

New member
תיקון: מצע"ח לא קונים כלבים וחתולים

מכיוון שהחתולים והחתולים מקבלים חיסונים ועוברים עיקור , משלמים את העלויות בלבד. יש הבדל גדול בין קניה מסחרית של חיות בית לבין תשלום עלויות לצע"ח !!! יש משהו שנראה לא נעים ולא מוסרי בזה שהופכים כלבה או חתולה לבית ייצור לגורים , אל תכעסי ותשלחי גיצים אבל יש אנשים שעושים מזה ביזנס. כמו כן לפעמים הריבוי המכוון מחזק תכונות גנטיות שליליות שהופכות את בעל החיים ליותר פגיע ועם מערכת חיסונית יותר גרועה . ריבוי טבעי ולא מלאכותי מחזק את התכונות הגנטיות שמאפשרות עמידות בתנאים הסביבתיים , זה מה שנקרא תהליכים אבולוציונים. הרבה פעמים דואגים בריבוי מלאכותי לתכונות שמשפיעות על הצורה ,כלומר עמידה בקריטריונים שהוחלט בתערוכות שהם "יפים" ו "נכונים" , ודוקא תכונות כאלה גוררות לפעמים פגמים בריאותיים קשים. אז תהיי בטוחה שקניית כלב גזעי לא אומר שהמערכת החיסונית שלו יותר מוצלחת משל סתם כלב מעורב ,אולי אפילו ההפך.

*Trinity*

New member
דבר ראשון

לכי תראי את הסרט מטריקס - אני לא בחור אלא בחורה. דבר שני, הדברים נאמרו בהמשך לדיונים שנערכו כאן לגבי קניית כלבים גזעיים מבתי גידול ולא מבתים פרטיים. ביקרת פעם בבתי גידול לכלבים? ראית את המצב של הכלבות שם? לא צריך להתנפל בצורה כל כך לא מתורבתת, לכל אחד יש דעה וגם לי יש זכות להביע את דעתי שדרך אגב זהה להרבה מדעותיהם של הכותבים בפורום זה. פשוט תחפשי אחורה ותראי את הדיונים שנוהלו בנושא. בפעם הבאה את מוזמנת להביע את דעתך בצורה מתורבתת ולא בצורה פוגעת כזו. בסה"כ אנחנו באים לעזור לחיות שנמצאות במצוקה, ואם אינך מבינה בנושא מסויים, פשוט תשאלי.

*Trinity*

New member
ודרך אגב

אני מודיעה לך שלכלבים גזעיים אין מערכת חיסונית חזקה יותר מאשר לכלבים מעורבים. מה גם שלכלבים גזעיים יש יותר בעיות גנטיות הנובעות מאי הכנסת גנים חדשים למשפחה.

בקי@

New member
דבר נוסף.....

קודם כל אני מצטערת אם פגעתי במישהו פה, אבל אני גם מביעה את דעותיי, יש הרבה חסרונות והרבה יתרונות בקשר לקניית כלבים גזעיים וקניית כלבים מאגודות למינהן,אחד החסרונות של כלבים גזעיים זה כמו שציינת אי הכנסת גנים חדשים למשפחה בזיווג בין בני משפחה. נכון. אך..... רוב המטרה של אוהבי הכלבים, ואוהבי הכלבים הגזעיים בפרט היא ´לשבח´ את הגזע,שיבוח הגזע נעשה ע"פ תקנון הגזע. תקנון הגזע נקבע לא רק ע"פ גורמים של יופי, אלא גם לפי קריטריונים של בריאות. יש דרגות מסוימות (אני אל בטוחה איזה) שבינהן אסור להרביע. יש בעיות גנטיות שכלב שחולה בהם אין להרביע, ויש עוד הרבה דודמאות. אני רוצה לחזור ולהדגיש שוב שאינני נגד קניית כלב מאגודות, הבחירה בין שתי האפשרויות תלויה בצרכים וברצונות שלן קונה הכלב. את רצית כלב בית נחמד,אשר מראהו הסופי (סוף הגדילה) אינו משנה,כלב לא לתערווכת וכלב אשר המערכתץ החיסונית שלו אינה ברורה. (אינה ברורה אינה אומרת שהיא לאוו דווקא רעה). אני רציתי כלב אשר גם יהיה כלב תערוכות וגם יהיה כלב בית, כלב בסוג מסויים ובצבע מסויים מהורים מסוימים עם מערכת חיסונים שאני יודעת בבטחה שהיא טובה. אין שום וויכוח מה יותר טוב ומה יותר רע.

musmus

New member
הבעלים נהנים לקחת את הכלב לתערוכות

אני לא בטוח שהכלב נהנה מהתערוכות

בקי@

New member
זה מאוד תלוי בכלב.....

המגדל שממנו לקחתי את הכלב שלי סיפר לנו שהיה לו כלב שפשוט אהב להופיע בתערוכות הוא היה הולך הרבה יותר טוב ויפה מבד"כ בחיים היום היום, הוא היה נראה אצילי והוא פשוט לא רצה לרדת מזירה. לעומת זאת היה לו גם כלב שלא אהב את זה ועקב כך הוא גם נראה פחות טוב, ההליכה הייתה שפופה וגם הוא לא נהנה להציג את הכלב, ואחרי שתיים-שלוש תערוכות הוא הפסיק להציג אותו. ככה זה בד"כ, כלב שאוהב נראה טוב, וכלב שלא, לא נראה טוב כך שבסופו של דבר גם הכלב וגם הבעלים נהנים מכךץ

shilgiya

New member
אימוץ כלב

שלום!!! לדעתי עדיף לאמץ גור קצת יותר בוגר אם אתם לא נמצאים חצי יום בבית. גורים בוגרים יותר, או כלבים בוגרים יותר יכולים יותר טוב להסתדר לבד. כמובן מומלץ לספק להם כל מיני גירויים שלא ישעמם להם. יש מעין כדור גומי שניתן להכניס לתוכו נקניק ואז כל היום הכלב מנסה להוציא את הנקניק מהכדור וכמובן יש עוד הרבה צעצועים לכלב. אם מדובר בגור הוא יצטרך לעשות צרכים יותר פעמים ביום ולכן כדאי לבקש מאיזשהו נער אחראי שגר בבניין להוציא אותו תמורת דמי כיס בצהריים. גם כלב בוגר, אם ניתן, כדאי שיהיה מישהו שיוציא אותו לטיול. למרות הקשיים הללו, לכל כלב עדיף בית חם ואוהב על פני להשאר באיזשהי עמותה. בהצלחה ושנה טובה שלגיה

תגובה מאוחרת...

לפי ניסיוני עדיף שלכלב יהיה בית חם. לחברים שלי יש שני כלבים, הם גרים בבניין קומות, עובדים ועם ילד חדש. אומנם היה יותר אופטימלי אם הכלבים יכלו לצאת יותר, אבל כולם מאושרים. שנה טובה.

למעלה