שלום לכם.

יפתח14

New member
שלום לכם.

כפי שבטח שמתם לב, שמי הוא יפתח, אני בן 14 מנתניה. אני מנגן כבר מעל ל-4 שנים על סקסופון אלט, לאחרונה הקמנו אני ועוד כמה חברים הרכב. בנוסף לשירי רוק ישראלי אנחנו מנגנים גם ג'אז-רוק (שנשמע מדהים, אגב). גיליתי את הפורום הזה רק היום ואני מקווה להיות פעיל כאן ולקבל מכם הרבה ידע. ואני צריך עצה- האם ישנם טיפים על מנת לעשות טרנספורמציה, כלומר שאני אנגן בסולם של פסנתר (טון וחצי מעליי). כי אני בנתיים עובד מאוד קשה וכותב את התוים מחדש כדי שיתאימו לסקסופון. תודה מראש, ובקרוב אני אפרסם פה גם תמונה שלי עם ההרכב שלי או עם הסקסופון... ערב טוב. יפתח

seafox

New member
היי יפתח,ברוך הבא

ישנן תוכנות לכתיבת תווים שבהן אתה יכול לנגן את התווים במידי או אם יש באתר של התוכנה את הקטע הזה אז דרך העניין הזה ולעשות את הטרנספוזיציה אוטומטית במקום לכתוב. אבל הדרך שאתה עושה היא דרך הרבה יותר טובה. או שהכוונה לטיפים לכתיבה כמו שאתה עושה רק יותר מהירה?

יפתח14

New member
כוונתי הייתה....

בזמן אמת, בנגינה, אם יש דרך לזכור שבמקום דו למשל אני צריך לנגן לה...וכו'.

DannyZ

New member
תרגול

תחשוב על הסולם שלך, ואל תחשב חצאי טונים וכאלה.. פשוט אם הקטע בסול מז'ור, אז אתה מנגן במי מז'ור.. אז שיהיה לך בראש כל הזמן את הצלילים של הסולם (יענו את הדיאזים המתאימים) ורק תחשוב על השמות של הצלילים.. אם אתה רואה דיאז נוסף לסולם בקטע, אתה מעלה בחצי טון, כנ"ל לגבי במול (מוריד חצי טון) או בקרים במקרים המתאימים...

יפתח14

New member
הופעה ראשונה עם הלהקה החדשה- מדהים!

היום הייתה לי וללהקתי הופעה ראשונה בבית ספר, בתחרות כשרונות צעירים. אנחנו לקחנו מקום ראשון
. ניגנו שלושה קטעים כאשר אחד מהם הוא קטע של 4 דקות שכולו אילתורים וקטעי סולו שלי. הקטע היה בסיגנון ג'אז-רוק. הקטע היה בנוי ממקצב קבוע ואקורדים קבועים של האורגניס. ישנה מנגינה חוזרת שאני עושה כאשר בקטעי סולו אני יוצא מן המנגינה ומאלתר. כאשר האורגניסט עושה קטעי סולו אני חוזר למוסיקה הרגילה, ובסיום היה סולו אדיר של המתופף. פעם ראשונה שניגנתי קטע ברמה כל כך גבוהה. שאר הקטעים כבר לא קשורים לג'אז אז אני אחסוך לכם את התיאור. סתם רציתי להתלהב בכך שלקחנו מקום ראשון.

seafox

New member
כל הכבוד!

וזאת רק ההתחלה. נשמע עליכם עוד בעתיד הא? רק תשמרו על עצמכם.

magic goldfish

New member
greetings, earthling

ברוכה הבאה לפורום. מהודעותייך הבנתי שאתה ברמה גבוהה (ורק בן 14, סחטיין). מי ייתן וירבו כמוך (ולא כמוני, שמנגן כבר 4 שנים בטנור ולא מצליח לעשות סולו מסכן של פארקר).

dintsur

New member
סולו מסכן של פארקר?! :)

את רוב הסולואים של פארקר, מעט מאד מצליחים לעשות כמו שצריך. אלא אם כן התכוונת לסולו על קטע של פארקר..

magic goldfish

New member
מושיק פארקר, כפרה עליו....

אתם צודקים, אין לו סולואים מסכנים. זה אני עושה אותם מסכנים. סתם סתם, פארקר הזה גאון, פשוט גאון. ולחשוב שהוא וכל בני דורו אפילו לא השתמשו בכפתור אוקטבה...מדהים אותי בכל פעם מחדש.

יפתח14

New member
בלי כפתור אוקטבה?!

אז איך ניגנו צלילים גבוהים? רק ע"י לחיצה של השפתיים??!

magic goldfish

New member
כן....

ומיקוד לחץ האוויר מהבטן (מאוד חשוב). ככה בעיקר הם עשו את זה. אני לא יכול להגיד לך בדיוק עד מתי הם ניגנו ככה, אבל אני כן יכול להגיד לך שדי הרבה מהחבר'ה שאתה מקשיב להם מהתקופה הזו, שעושים עבודה פשוט מדהימה, ניגנו ללא כפתור אוקטבה. אנחנו סתם מפונקים. לאלטיסטים כמוך אני משער שזה יהיה קצת יותר קל לנגן בלי כפתור אוקטבה (תקן אותי אם אני טועה) אבל לטנוריסטים זו הייתה קריעת תחת. תעשה ניסוי, תנגן יצירה שלמה בלי לגעת בכפתור אוקטבה. אני ניסיתי ולא הצלחתי לתמרן את הטנור שלי כמו שצריך. תגיד לי אם תצליח, סתם מעניין אותי

StagaDish

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

בלי כפתור אוקטבה?! Woha!! גאונותם הולכת לפניהם... בחיי. בתור אחד שניגן כחודשיים בערך על טנור (עקב אהבתי לכלי הסקסופון), ושפרש מפאת חוסר זמן לאימונים.. אני כמעט ולא יכול לקבל את העובדה הזאת...

seafox

New member
practice makes perfection

לא הבנתי ממש את הכוונה גם כן של אם לעשות סולו על הקטע או לנגן את הסולו המקורי. בכל מקרה,אני בטוח שאם תמשיך להתאמן,תחייך בסופו של דבר.

יפתח14

New member
כל סולו אפשר לעשות מדהים...

אני התאמנתי על הסולו של take the a train במשך חודש כל יום, על TAKE5 התאמנתי במשך חודשיים עד שיצא מושלם...

seafox

New member
כאן דובר על סולו של פארקר...

וכמו שאמרתי על להתאמן...

magic goldfish

New member
אפשר מצד שני.....

למלא את הגוף שלי בחומרים פסיכו-אקטיביים ולראות מה יקרה ייצא מזה. זה מה שהרבה מהם (וגם פארקר) עשו אז. אבל השאלה שלי היא, האם באמת כדאי לי? (לא, לא כדאי לי). אז אני פשוט אתאמן. אגב, אם כבר שאלתם (אני יודע שרציתם לשאול), עבדתי על הקטע au privave וכעת אני עובד על yardbird suite. הראשון נחמד, אבל את השני אני ממש נהנה לנגן. כמו סקס

למעלה