שלום לכם...

שלום לכם...

אני בטוחה שרבות מבנות הפורום למדות באולפנה כלשהי או למדו לכן אני בטוחה שתזדהו עם הבלוג שלי. אתם מוזמנים לקפוץ לביקור ולראות מה עוברת בת אולפנה, את כל הסבל והבעיות..

איילת כ

New member
שניה

לא ממש הבנתי מה את באה להעביר לנו? אם את לא אוהבת את האולפנה למה את לא עוברת לביה"ס רגיל?????.

mayakol

New member
יופי לך...

סבל ובעיות של בת אולפנה?! אני מוכנה להתחלף איתך היום, מחר, מחרתיים- מתי שרק תרצי... תסלחי לי, אבל את ילדה בת 14 שרואה הכול בצורה שטחית מאוד. אם כל מה שחשוב לך זה למרוד, אז שיבושם לך. אבל יש דברים הרבה יותר עמוקים וחשובים בחיים. באולפנה (לדעתי, ואולי חשוב שתוסיפי את המילה הזו לכל המשפטים שאני כותבת בתגובה) להבדיל מבית ספר חילוני למשל, שבו אין כמעט הגבלות ואיסורים בתחום הלבוש, וגם אין תפילות ועוד הרבה דברים ערכיים, את לומדת הרבה בשביל החיים. לא רק בשביל לצאת עם תעודת בגרות, אלא בשביל עצמך, בשביל ההתפתחות שלך... את זה לא תוכלי לקבל בשום מקום אחר. אז באמת שצר לי שאת חושבת שזו לא גאווה ללמוד באולפנה. בעיני זו דווקא כן, אבל זו כמובן דעתי, ומותר לך לחלוק עליה. אולי דרך האולפנה לא מתאימה לכולן, אבל בצורה האיומה שאת מתארת את האולפנה, אני חושבת שאת סתם עושה עוול...

אהלן כולכם לא מבינים.

מה שמוכר היום זה רק קיטורים ותלונות, אף אחד לא מעוניין לקרוא כמה טוב לבנאדם אלא כמה מעצבן ומגעיל לו בחיים, הרי זה מה שאנשים רוצים לשמוע אז זה מה שהיא משמיעה, היא מוכרת מצויינת, רק חבל שזה בא בדרך עם כמה הכפשות למיניהן. סלחי לי חומד, אני למדתי באולפנא והיה לי כיף. נכון שלא תמיד רואים את הכיף ואת הטוב אבל תאמיני לי שהערכנו אותו גם כשהיינו כאמצע התיכון.

זה לא מצד שטחי....

ואולי בעיניך אני נשמעת שטחית, אבל לא. אני לא כותבת במטרה של רק להתלונן, אני לא מתארת את האולפנה בצורה כל כך איומה! היא לא איומה, היא רק קצת איומה. ואני אגיד לך מה הבעיה שלי עם האולפנה זה לא על תפילה והגבלות לבוש, להפך, אני בעד הגבלות לבוש ובעד תפילה, הבעיה שלי עם האולפנה היא מעבר לכך... ויש הבדל בין לתאר מציאות, לבין לתאר בצורה איומה. נכון יש כמה תלונות, אבל אלא תלונות כלליות, לא רק שלי!

mayakol

New member
אמממ...

אם זה לא נקרא לתאר את האולפנה בצורה איומה אז מה כן? אני לא אתעסק עכשיו במינוחים שלך של "איומה" ו"קצת איומה"... כתבת שהבעיה שלך עם האולפנה היא לא על תפילה ועל הגבלת לבוש (למרות שבעיקר עליהם התלוננת בבלוג שלך) ושהבעיה שלך עם האולפנה היא מעבר לכך... אז אולי תספרי מה הבעיה הגדולה שלא ציינת אותה?

יהיה לי קשה לתאר את זה

כאן בכמה מילים פשוטות.... צריך בשביל זה שיתוף פעולה מלא שלך, בשביל שתביני, ביניים את לא מוכנה אפילו להקשיב, יש לך את הדעה שלך ואת לא מכנה לקבל עליה.

mayakol

New member
שיתוף פעולה מלא שלי?!

אני קוראת את מה שאת כותבת. אני לא חייבת להבטיח שאסכים או משהו בסגנון, אבל אני נכונה לשמוע את דעתך. יש לי את הדיעה שלי, אבל זה ממש לא אומר שאני לא מוכנה להקשיב למה שיש לך לומר...

אז ככה....

אני לומדת באולפנא.... ומה שיש לך בבלוג, נורא דומה לכתבה שעשה עיתון "הארץ" על האולפנא שלי..... דרך אגב- זה נורא נחמד שמישהי מעלה את הנושא הזה.....

למעלה