שלום לכם...

Tehila17

New member
שלום לכם...

שלום לכל אנשי הפורום אני תהילה ואני עולה חדשה כאן(בארצות הברית) אני מישראל ליד פ"ת ואני כאן מסוף אוגוסט...המעבר הזה היה הדבר הכי נורא שקרה לי בחיים שלי זה כמו קללה כי אני אוהבת את ישראל ויש לי מלא חברות וחברים והכי הכי הכי יקר לי החבר שלי!!! שאחנו שומרים על הקשר כי אני מתכוונת לחזור אני לא יכולה להישאר כאן אני לא מאושרת אני לא שמחה אני עצובה...זה היה הדבר הכי נורא אמריקה שכולם חושבים שהיא גן עדן ומתים להחליף איתי מקומות היא לא כל כך גן עדן אלה "גן עדן" האמריקאים ממש הפתיעו אותי ביקשתי בארצות הברית לא פעם אחת וכנראה עד שלא באים לגור פה לא מגילים תפנים האמתיות שלהם הם מממש מממש ממש נוראים!!! והיהודים כאן בכלל יותר גרוע מזה לא יכול להיות היהודים ההאמרקאים שחכו מאיפה הם באו מאיפה השורשרים שלהם באו ממש נורא בשביל להכינס כאן למספר בתי כנסת אם אתה לא מהמעמד הגבוהה(עשיר) יסתכלו עלייך בעין הרע ולא בטוח שיתנו לך בכלל להיכנס וחשבנו נבוא יעזרו לנו אף אחד לא עזר לנו בכלום לא הקהילה היהודים ולא בבתי כנסת בשום מקום!!! רק שני ישראליות אחיות שגרות כאן אין כמו ההישראלים האמיתים שזורם בהם דם של ישראלים הם תמיד אוהבים לעזור אחד לשני מה שרציתי להגיד שאני ישראלית בדם ובנפש ואני אוהבת את ישראל את המדינה שלי את העם שלי ואין כמו ישראל ולא תיהיה גם אמריקה "המדינה השולטת" אל תאמינו למה שאתם שומעים...אני לא אומרת שארצות הברית היא מדינה חרא והכל פה חרא אבל ציפיתי ליותר מזה...אני גרה אגב אני גרה בפאלם ביצ' מיאמי אם יש אנשים שירצו לתקשר איתי אני ישמח מאוד אני עוד מעט בת 17 שלכם תהילה

feeler

New member
ברוכה הבאה

הרגישי חופשי לקטר כמה שבא לך, זה מה שכולנו עושים.. (ואנחנו לא תוקפים אנשים בגלל שהם מקטרים יותר, נכון אנשושים?)

היי תהילה!

דבר ראשון, ברוכה הבאה לפורום! ועכשיו, כולנו עברנו את זה וההתחלה תמיד תמיד קשה ולא הכי נעימה אבל מה לעשות, צריך לעבור גם את זה. עצה קטנה - תוציאי לעצמך את ישראל מהראש קצת. לא יעזור לך להגיד שבישראל הכי טוב, ושהישראלים הם האנשים הכי טובים ודברים כאלה כי ככה בחיים לא תתרגלי. את תקועה בארה"ב אין מה לעשות. את רוצה לבזבז את הזמן שלך בלבכות ולהתלונן? חבל, כי את לא תוכלי לדעת איזה דברים את מפסידה. תנצלי את זה, תכירי אנשים בבי"ס, תטיילי, תסתובבי. זה קשה, זה מבאס אבל אין מה לעשות. החברים שלך בישראל ישארו שם, ואם הם חברים אמיתיים ברגע שתחזרי את לא תרגישי שטסת. יהיה בסדר. קחי
ואת מוזמנת לקטר כאן כמה שאת רוצה

Julia16

New member
אמי....אני מצטרפת לברכתך...

אבל..אני לא כל כך מסכימה עם משהו אחד שאמרת... "עצה קטנה - תוציאי לעצמך את ישראל מהראש קצת. לא יעזור לך להגיד שבישראל הכי טוב, ושהישראלים הם האנשים הכי טובים ודברים כאלה כי ככה בחיים לא תתרגלי. את תקועה בארה"ב אין מה לעשות. את רוצה לבזבז את הזמן שלך בלבכות ולהתלונן? חבל, כי את לא תוכלי לדעת איזה דברים את מפסידה. תנצלי את זה, תכירי אנשים בבי"ס, תטיילי, תסתובבי." זה לא ממש נכון, כי לפעמים אנשים בוכים ומתלוננים כי אין להם ברירה. כי הם כבר ניסו להתחבר עם אנשים או להסתובב ולטייל ודברים פשוט לא מצליחים להם. אני בטוחה שהיא עצובה מסיבה ולא סתם מתפנקת ומתבכיינת בלי שהיא ניסתה כלום ואני בטוחה שקשה לה. אז אולי לא יעזור לה לחשוב על ישראל, אבל אני לא חושבת שהיא צריכה להפסיק עם זה וגם לא נראה לי שכל כך קל לה יהיה להפסיק עם זה, כי לא נראה לי שמישהו פה מפסיק לחשוב על ישראל איי פעם.

אני ממש מסכימה

גם לי תמיד אמרו להוציא את ישראל מהראש, זה בלתי אפשרי, הארץ היא חלק יותר מדיי גדול ממי שאני ויותר מדיי אנשים שחשובים לי נמצאים שם. אני תמיד תמיד ארצה לחזור. אין מה לעשות.... מותק להתגעגע. החברים שיש לי פה אף פעם לא באו במקום החברים בארץ.... ולא בגלל שהוצאתי את ישראל מהראש.

אבל היא רק עברה לארה"ב

לא אמרתי לה שהיא צריכה להפסיק לחשוב על ישראל לגמרי אבל היא לא צריכה להסתובב כל היום ולחשוב כמה כיף היה לה בישראל וכמה שהיא רוצה לחשוב ודברים כאלה. איך את רוצה להכיר אנשים ולהרגיש יותר טוב אם את כל היום חושבת כמה שרע לך ושבישראל היה יכול להיות לך יותר טוב?

אסף 8

New member
יודע למה את מתכוונת....

כל כך צודקת, חוץ מהקטע נגד היהודים כאן, אולי ככה זה בארה"ב, אבל בקנדה היהודים ממש סבבה... אבל כל שאר הדברים כל כך נכונים....

Julia16

New member
ברוכה הבאה!

שלום תהילה! אני קודם כל רוצה להגיד לך שאני מאוד מבינה אותך בקשר לכל מה שאמרת. אחל מזה שבהתחלה חושבים שהמדינה שאתה עובר אליה היא מקום נהדר והולך להיות לך כיף, זה שכולם מקנאים ורוצים 'להתחלף' איתך, רק שזה מאוד מתסכל כי את יודעת שאם הם רק היו יודעים איך זה במאת, הם לא היו מתחלפים איתך כל כך מהר, וכלה באופי של האמריקאים וזה שרע לך. גם פה יש כזו קהילה יהודית של עשירים ומפונקים ולא אכפת להם בכלל מישראלים והם לא מנסים לעזור בכלל. לא לדבר על האנגלים הגויים שהם בכלל סיפור..אבל לא נפרט עכשיו. בכל מקרה, אנחנו כאן בשבילך, לעזור ולייעץ ולהחליף חוויות, אז תרגישי חופשיה לכתוב פה ולשתף אותנו! ביי ביי, תהני!

ככה בדיוק אני הרגשתי כשבאתי

מזדהה עם כל מילה..... אבל זה משתפר אחרי שנמצאים הרבה זמן לא שנה, ככה שנתיים שלוש..... אבל בכל אופן כיף לך שזה רק שנה. בהצלחה.... ודווקא יש אצלכם המון ישראלים בפלורידה אל תדאגי

maya14

New member
ברוכה הבאה! (תקראי)

אני אל אגיד לך לא לחשוב על ישראל או כל דבר אחר, אני רק אגיד לך להשאיר את זה בצד לזמן מסויים. אני יודעת שלפחות לי זה הרס את ההשתלבות שלי פה ולישראלית אחרת שבאה לפה איתי באותו זמן עכשיו מתחילה לפרוח כאן מבחינה חברתית וכל זה בגלל שהיא השאירה את ישראל קצת בצד וחיפשה את הצדדים הטובים באוסטרליה כדי לפלס לעצמה דרך השתלבות.יש לי חברה שגרה בבריטניה ונהנתה שם מאוד ולחברה אחרת שלי יש ידיד אחר שגר באותו מקום בבריטניה ושנא שם כל רגע. אני למשל לא כ"כ משתלבת פה וישראליות אחרות כן. זה שונה מאחד לשני,לפעמים גם לוקח יותר זמן. רק תתני לארה"ב צ'אנס ותנסי להסתכל על החצי כוס המלאה אולי אבל רק אולי זה יעזור. השתלבות לוקחת זמן ואם לכל ישראלית אחרת זה לקח באוסטרליה שנה אז אני מניחה שזה לך זה ייקח גם שנה פחות או יותר.אני לא אחליט בשבילך אני רק יודעת שלי זה הרס ועכשיו אני מצטערת על חלב שנשפך במקום למנוע את זה לפני שנשפך. תנסי לראות מה יכול לשלב אותך והכי חשוב אל תתיאשי כ"כ מהר חודשיים זה כלום זמן בשביל להשתלב בארץ חדשה, זה לא כמו לעבור ביה"ס בישראל את בארץ חדשה וזה לוקח זמן. אזרק תנסי טיפה להסתכל על הדברים בגישה חיובית ולהדחיק את הכאב כשאת בביה"ס או בסבית אנשים שאת מעוניינת להתחבר איתם תזכרי שאולי אבל רק אולי זה יהפוך את השנים שלך שם לטיפה יותר מאושרות, אני יודעת שזה לפחות מה שאני הולכת לעשות שנה הבאה בביה"ס חדש ועוד לי יהיה עדיין טיפה יותר קשה כי כל האנשים בביה"ס שאני הולכת אליו מכירים את האנשים מהביה"ס הנוכחי שלי.

k e r e n l

New member
היייי תהילה...

אני קרן אני בת 15 מפברוק פינס ליד מיאמי.... עברתי לפה לפני חודש וחצי בערך.... אני מזה מבינה אותך.. ההתחלה כל כך קשה
הפרידה מהחברים... מהמשפחה...

Tehila17

New member
תגובה לכל מה שנאמר

קראתי את התוגובת של כולם שמעו באמת שניסיתי אני חודשים פה ניסיתי להשתלב כי אני יודעת שכרגע אין ברירה אני כאן באמת שניסיתי אבל אני מאמינה שלכל אחד בעולם יש מקום שהוא שייך לו ומרגיש בו טוב יש ישראלים שיהיה להם פה טוב ויש ישראלים שיהיה להם פה לא טוב אני יודעת שאני שיכת לישראל ואני רוצה לחזור חזרה כי ישראל זה הבית שלי החבר שלי הוא כמו משפחה בשבילי אנחנו מאוד מאוד קשורים אחד לשני אני יודעת שהחלום שלי כרגע הוא לחזור ואני יממש אותו כי אני ישראלית בדם אין מה לעשות האופי שלי מנהגים שלי כברר נקבעו קשה לבוא ממדינה שהכל אבל הכל אבל הכל שונה כל המנהגים החגים האופי האנשים הכל שונה קשה להשתלב גם ההורים שלי לא משתלבים אבא שלי יותר אבל אמא שלי ממש בקרשים המשפחה שלי לא ממש אוהבת אמריקאים הם מממש מתנשאים וממש מגעילים ולקקנים ברור יש נחמדים פה ובשם אבל לההה כל אחד בעולם שלו עם המשפחה שלו והבית שלו בלילה הכל שומם חשוך כל אחד בבית שלו הם כמו דגים מלוחים כמו שאומרים אבל יהיה טוב כי אני יודעת איפה הבית שלי ואיפה אני רוצה להיות ואני ילך אחרי החלום הזה ויגשים אותו... שלכם תהילה

kit k@t

New member
אולי תשתמשי בסימני פיסוק?

כדי שאולי במקרה גם נבין מה שכתבת? קאט

Tehila17

New member
סורי...

טוב מה כל כך קשה להבין מה רשמתי?! טוב בכל מקרה אני יקח את הערה שלך... סורי....

למעלה