שלום לכם!!!

0butterfly0

New member
שלום לכם!!!

אני מאד שמחה שיש כזה פורום!!! אני בשנה האחרונה חיפשתי הרבה על משפחתי ו מצאתי קרובי משפחה בניו יורק שיש להם עץ משפחה מאד גדול ורחב ובעזרת המידע שלי ושלהם הצלחנו לחבר את משפחתי לעץ הגדול ואני אמורה לקבל תרשים של העץ בקרוב. אני בכלל בת 15 והנושא הזה נורא מעניין אותי, אז התחלתי בחיפוש פשוט ב-icq, לא חיפשתי את שם המשפחה של אבא שלי כי ידוע לי שסבא שלי שינה את שם משפחתו במלחמת העולם ה-2 אז חיפשתי לפי שם המשפחה הקודם:גנשפט.... (זו גם עצה שיש לי אליכם:לפני שאתם מתחילים לחפש חומר, תבררו מה מקור שם המשפחה שלכם). אז כמו שאמרתי, מצאתי באיסיקיו רשימה של אנשים עם השם גנשפט ופשוט שלחתי להם הודעות, לאחר כמה זמן קיבלתי תשובה והתחלנו להתכתב ובסוף באמת התברר שאנחנו באמת קרובי משפחה ואנחנו עדיין בקשר. יש עוד אנשים שלא ענו לי, יש גם בני גנשפט בארץ אך הם לא ענו לי גם... אני עדיין מנסה למצוא עוד מידע. ובהזדמנות זו אני רוצה לבקש ממכם ליצור איתי קשר אם יש לכם מידע על משפחת גנשפט או משפחת תולצ'ינסקי... אודה לכם מאד אם תעזרו לי... ובהצלחה בחיפושים שלכם.... האימייל שלי הוא: [email protected]

א77

New member
בת 15, כל הכבוד

גנשפט? מיד כששמעתי את השם, עלתה בבת חיוך על פני. מצאתי את הקשר בינך ובין חקירת השורשים הגניאולוגים. חושבני שאם אנסה לתרגם את השם גנ-שעפט. אגיע למשהו מעין "יצירת גנים". איך אומרים על כזה דבר?! יש בזה משהו... שבת שלום ומבורך.

0butterfly0

New member
נחמד...

האמת, לא חשבתי על זה ככה... אבל זה ממש מגניב! דווקא אמרו לי שגנשפט זה בגרמנית משהו כמו the keeper of geese -שזה אומר השומר של האווזים.... אני אישית יותר מעדיפה את ההצעה שלך... "יצירת גנים"........ ביי

../images/Emo24.gif ברוכה הבאה../images/Emo70.gif

כיף לראות שגם אנשים צעירים מאוד מתעניינים במשפחתם
נכון אמרת, שיש לדעת את מקור שם המשפחה, ובהקשר זה אשמח מאוד אם תספרי לנו על מקור משפחתך בכמה מילים. הדבר יכול לעזור לנו לעזור לך... ארנון

0butterfly0

New member
תודה על ההתעניינות...

אני התחלתי להתעניין בחקר השורשים אחרי שעשיתי עבודת שורשים בכיתה ז'... אבל רק לפני שנה הבנתי שהרבה מידע על משפחתי חסר, ואף אחד ממשפחתי לא מחפש אז החלטתי לקחת יוזמה..
לפי מה שגיליתי, הדורות הראשונים של המשפחה היגרו לויטבסק, בילרוסיה ושם התחילה ההתפלגות, חלק עברו לארה"ב, חלק לקנדה, חלק חזרה לגרמניה וחלק לאוקראינה. אביו של סבי היגר לאוקראינה, והתמקם בחרקוב, היו לו 5 בנים וביניהם סבא שלי יעקוב ז"ל. במלחמה, סבא שלי התגייס לצבא וכשחזר בתום המלחמה,הוא פחד לגלות למי שהציל אותו שהוא יהודי (סיפור ארוך) ולכן אמר ששם משפחתו הוא צ'רקוב, כמו שם משפחתם של שני אחיו שאומצו כשהוריהם מתו. זהו בערך.... ביי בנתיים...

eliyhu

New member
ויטבסק

בהיותי ברוסיה היתה לנו מדריכה מקומית שרק אחרי מספר ימים חשפה את יהדותה מוצא אביה מויטסבק ושמו שם היה שטיינבוק. אם נתקלת במשהו דומה אשמח לשמוע אמי

הדס ח

New member
ויטבסק

גם משפחתו של בעלי מויטבסק..... כן.... למי שזוכר עדיין הכוונה לאלה עם הקרבה המשפחתית לרבי מלובביץ'.... אם יש מקור לבדיקת מידע משם אשמח לדעת. הדס

למעלה