שלום לכם.

שלום לכם.

שמי אלכס ואני בן 17 ורציתי לציין קודם כל שזה ממש נחמד שיש פורום כל כך ספיציפי שיכול לתת מענה לאנשים עם בעיה כמונו =) ותודה לדוקטורית שעוזרת. ועכשיו לסיפורי, שמי אלכס ואני בן 17 וכבר מגיל מאוד צעיר (8-11 לא ממש זוכר) אני סובל מעייפות. כלומר אני זקוק להמון שעות שינה עכשיו למשל אני יכול לישון ביממה בין 14-16 שעות לפעמים. ואני מרגיש עייפות לאורך היום, בנתיים זה לא ממש הפריע לי לתפקד כי סה"כ אני תלמיד טוב ולא ממש הייתי צריך ללמוד הרבה כדי להצליח. אבל עכשיו כשאני צריך לצאת לעבוד זה ממש מפריע. בכל אופן : באתי עם בעיית העייפות שלי לרופא המשפחה לפני כמה שלוש שנים הוא עשה לי בדיקת דם ואח"כ שלח אותי לאנדוקרינולוג בשם ד"ר בן בסט שההמתנה אליו היא חודשיים (קופת חולים כללית ארורה =\) בכל אופן הדוקטור אמר שהוא לא חושב שהעייפות שלי קשורה לבלוטת התריס והוא אמר שהוא יכול לרשום טיפול תרופתי אבל הוא לא ממליץ ואמר לי שאני אבדק באופן תקופתי כדי לראות לאן הולכים העניינים. אני כמובן שכחתי מכל העניין עד שהגיע הצבא - צריך לקבוע פרופיל הוא לקח את התוצאות הקודמות עשה לי בדיקה אחת משל עצמו קבע לי פרופיל 64 ולאחרונה זימן אותי עוד פעם וביקש ממני להיבדק שוב כדי לעשות לי סיכום פרופיל. בבדיקה האחרונה לפני שבוע התגלה THS=9.09. ורופא המשפחה רשם לי אלטרוקסין מידית. טבליה 50 מק"ג ליום וגם כן שלח אותי שוב לדוקטור בן בסט (שאני אבקר אצלו עוד חודשיים) ולאולטרה סאונד חוזר. אני כמובן התעניינתי בתופעה והחלטתי לקרוא ברשת על תת תפקוד בלוטת התריס, וגיליתי סימפטומים נוספים שאין לי אף אחד מהם (לא חוסר ריכוז - קיבלתי ציון טוב בפסיכומטרי ואני מתפקד מעולה במבחנים, לא דכאונות או עצבנות בצורה לא רגילה) כלומר חוץ מהעייפות אין לי שום סימפטום - מה שנראה לי די מוזר. בנתיים אני כמובן אקח את התרופה אבל בכל זאת מעניין אותי האם זה יכול להיות שהעייפות שלי נובעת כתוצאה מתת התפקוד? אה ולהלן תוצאות הבדיקות שלי : 28/08/00 THS : 6.97 T4 : 14.7 23/10/00 THS:4.10 T4:16.5 02/09/09 5.15 15.7 02/07/03 9.09 12.2 וביצעתי גם בדיקת אולטראסאונד בה התגלו מוקדים זעירים בצד ימין בלבד. תודה מראש על התשובה

TSH מטגבר

שלום אלכס, שוב סליחה לך ולשאר הגולשים על האיחור בתשובה, יש לי בעיות מחשב בזמן האחרון. מה שיש לך הוא כנראה Hashinoto's thyroiditis, כלומר המחלה שמביאה ברוב המקרים לתת פעילות של בלוטת התריס. העיניין הוא שתוצאות כמו שלך, שאינן מחייבות טיפול, יכולות להמשך שנים רבות, ואף אצל חלק מהאשנים, כל החיים. הדרך להוכיח כי מדובר בזה היא ע"י בדיקת נוגדנים נגד thyroid peroxidase. אכן בערכים כאלה אין קשר בין ה-TSH לסימפטומים (גם ילדיי ישנים בחופש למעלה מ-12 שעות), ואין צורך בטיפול. לעומת זאת מקובל לעקוב. אם הסיפור הוא ממושך מעקב של פעם בשנה אולי מספיק.

למעלה