שלום לכם

שלום לכם

קפצתי לבקר אצלכם בפורום - ונהנתי. מאוד. שאלה לי (בעצם כמה) בקיץ אנחנו אמורים לעבור דירה, ושם כנראה תהיה לי פיסת קרקע. הייתי רוצה לשתול שם אי-אלו צמחי מאכל. (ירקות ותבלינים). הבעיות: אין לי מושג איך לעשות את זה. לא ברור כמה זמן יהיה לי להשקיע בעניין. אין לי אפשרות להשקעה כספית רצינית לטובת הנושא. השאלות: מה, מתי, כמה ואיך. תודה לכולכם.

aviah

New member
מאה שקל זה בסדר?

קני מעדר - 20 שקל וצינור השקיה - 25 שקל בשאר הכסף קני 7-8 שתילי עשבי תיבול (6 שקל לאחד, בדרך כלל). עבדי חלקת אדמה קטנה (נכשי מעשבים והפכי את האדמה עד לעומק 30 ס"מ בערך) והשקי אותה פעמיים-שלוש בשבוע. כשהצמחים ישגשגו, תקבלי תיאבון לעוד. מומלץ להתחיל מעשבי תיבול "פשוטים" שאי אפשר להיכשל איתם: מרווה, לבנדר, רוזמרין, לימונית (יגיעו לגובה מטר תוך שנה אחת), נענע, מליסה, פטרוזיליה (יכסו שטח במהירות).

צפנתי

New member
חשוב איזה אדמה תהיה לך שם

איזה עומק וכמה אור או שמש ישירה. בכל מקרה ההשקעות הטובות ביותר לעיניין הן קו טפטפות (אלא אם את מבעלי הפנאי, והשטח קטן ותהני להשקות בעצמך) וקומפוסט (עיצת הזהב שלי ...)לערבב באדמה לפני השתילה. כל השאר כמעט בחינם, והרבה עיצות מאיתנו שיחסכו לך הרבה זמן וכסף...יש הרבה תבלינים רב שנתיים שקונים בעציץ קטן ב5-7 ש"ח ונהנים מהם כל החיים: (ואפשר גם לקבל יחורים וזרעים מהרבה אנשים טובים פה: אני ממליצה על נענע, זוטה לבנה, גרניון לימוני, לימונית לואיזה. חזקים, זולים ומצילחים כמעט לכל אחד בתנאי שיש כמה שעות שמש. אני תורמת בשמחה לכל דורש זרעי בזיליקום (ריחן) הצצי בכרטיסי האישי. יש לי גם עודף קטן של פטרוזיליה וסלק עלים. אשלח בשמחה וברצון. יש ירקות שתוכלי לזרוע ממה שאת קונה. עיצות- בפורום. בכל מקרה תתחילי מהדברים הקלים, החזקים והעמידים, תבלינים זה התחלה מצויינת.. ותלמדי לאט לאט... אולי תמצאי איזה שכן או שכנה שיתנו לך טיפראשון...או במשתלה הקרובה.

וואו,תודה

נו, נסגור על הבית, ונתחיל לעבוד. על טפטפות כנראה שנוותר. "פיסת קרקע" - לא יותר ממטר על שניים. גג.

למעלה