שלום לכם

יניר007

New member
שלום לכם

אני קורא עכשיו ת´ספר של יורם יובל "סערת נפש" ויש שם חלק שסימנתי וציתתי , סכיזופרניה מתחלקת לשני סוגים ,סימפטומים חיוביים \ שליליים לא יכולתי שלא לשים לב שבסימפטומים השליליים מדובר "עלי" אחד לאחד :( ציתות : "סימפטומים שליליים של סכיזופרניה , הכוונה למה שהסובל אינו עושה : אין לו מוטיבציה לעשות שום דבר , אין לו רצון ליצור קשרים חברתיים או לשמור עליהם, אינו מסוגל לתחנן את עתידואו לדאוג לעצמו ואין לו כל שאיפות לעתיד , יכולת החשיבה שלו ויכול הדיבור שלו נעשות דלות והיכולת לחוות הנאה ואושר" זה בדיוק מה שקורה איתי ב4..5...שנים האחרונות...השתחרתי מהצבא אחרי חצי שנה והפיסקה הזאת מהספר משקפת אחד לאחד ת´חיים שלי מאז התיכון (4 שנים) יש לי אולי חבר אחד שגם ככה אם אני רואה אותו זה רק לכמה דקות..(משחק אותה בן אדם עסוק כל הזמן) סתם קם בבוקר (12) לא עושה כלום כל היום אני אמנם עובד בעבודה מפגרת של 3 שעות ביום ,אני לא מסתדר בעבודות של יותר מ4 שעות ..כבר ניסיתי המון. לא יודע איך נראה בכלל דיסקוטק או פאב וגם לא מעניין אותי... הבעיה העיקרית שאני מרגיש שנהייתי טיפש ! אני לא מבין כלום ממה שאני קורא 3 דקות ברצף...או סרט שהוא "קצת מסובך" שאני רואה שילדים בני 14 מבינים ולא אני אני לא קולט שום מילה חדשה שלא הכרתי קודם (אחרי שתירגמתי אותה ושיננתי את המשמעות שלה קרוב ל 40 פעם) וכו וכו... הבעיה היותר עיקרית שאני אפשר להגיד קמצן ולא מוכן לחשוב שלפגישה אחד עם פסיכולוג שבטח גם לא יוציא מילה אני אשלם 250 ש"ח שגם ככה אולייי אני מרוויח את זה בשבוע!!!!!:(( מה אני יכול לעשות? השנים עוברות לי ..אני באותו מצב שהייתי בגיל 17 וחצי...ועכשיו אני בן 22 בלי לדעת בכלל מזה חברה...חברים נורמאלים.. ? :(

gesus

New member
קודם כל לא להלחץ../images/Emo54.gif

תראה,הדבר הראשון שאמרו לנו בשיעור פסיכולוגיה באוניברסיטה זה לא להסיק שאתם חולים במחלות נפש שאתם קוראים עליהן גם אם נראה לכם שכל הסימפטומים מסתדרים.בשביל אבחון כזה צריך פסיכולוג מומחה שיאבחן אותך. אם אתה רוצה חוו"ד לא מוסמכת אני חושב שהבעיה שלך שאתה לא מוצא תחומי עניין בחיים שלך.יש לך חברים אבל אתה לא רואה טעם בלהפגש איתם כי הם לא "מחדשים" לך שום דבר,אתה עובד בעבודה שאתה רואה אותה כמפגרת בגלל שהיא לא מעניינת אותך ובגלל זה גם לא בא לך לעבוד יותר מ-3 שעות. עצה שלי,צא קצת מהבית כי החיים האמיתיים קורים מחוץ לבית,אל תצפה שמשהו מעניין "יבוא לחפש אותך" בתוך הבית בזמן שאתה מתפדלאה על הכורסא מול הטלביזיה.

יניר007

New member
תגובתי...

קיבלתי ממך תגובה מאוד דומה למה שגרא אמר לי בפרטי אבל שניכם סוטים מן הנושא , אז אוקי תעזבו את הקטע של "אל תצתת מספר את המצב שלך" אז נעזוב את הספר בצד - אילה החיים שלי !!!!! אם ואם לא הייתי קורא בכלל את הספר הזה אני חייב גם לציין שהתחלתי לקרוא את הספר "להרגיש טוב יותר של הפסיכיאטר המפורסם דייויד ברנס ושם בתחילת הספר יש מבק שנבדק בכל העולם וגם בבתי החולים לדירוג "דיכאון " יש 6 דרגות וקיבלתי את הדרגה הגבוהה ביותר(אחרי 3 פעמים של מילוי הטבלה) הדרגה השישית זה דכאון חמור\יגון ומומלץ שם שמי שבכלל עבר את מספר הנקודות 10-26 חייב דחו, טיפול מה שמוזר פה זה שאני בכלל ב84 נק...:( זה אומר שאני חייב עזרה דחופה ולא יודע לאן ללכת :( אין לי כסף ל250 שקל לשעה!! ובקופת חולים אני לא יכול ללכת כי זה מושב שכולם מכירים את כולם , ברגע שיראו אותי שם מחכה לתור "אווו הנה זה מהתיכון ידעתי שהוא מתי שהוא יהפוך למשוגע) מה אני יכול לעשות ??!?? :(( נ.ב GESUS...את לא מכירה אותי בכלל ..בתיכון אמנם היו לי 3 חברים קבועים היום אולי 1 שאני רואה פעם בשבוע לכמה דקות ... אל תגידי לי שיש לי חברים פשוט אני לא מוצא אצלהם שום דבר מסעיר !

גרא.

New member
יניר007,אכן אתה חוזר ושוב ושוב על

הניתוח העצמי שלך,למרות שהובהר לך שזו אינה דרך נכונה..איש אינו יכול לעזור לך כאן בפורום, זולת פגישה עם פסיכיאטר שיבדוק אותך, ירגיע אותך או חו"ל יאשפז אותך להמשך טיפול..אני כלל לא מסכים לתסריט שאתה מתאר שיקרה בקופ"ח..ממתי מי שהוא יודע, מאיזה סבה אדם זה או אחר עומד בתור לרופא? מי בכלל מכיר אותך בתור לפסיכיאטר בקופ"ח? אתה באמת חושב שכל השכבה נמצאת שם בהמתנה לטיפול? נו באמת..יניר, כדאי שתבין שהעיסוק האובססיבי הזה בנסיון שלך למיין את עצמך לסוג כזה או אחר של הפרעה נפשית בסופו של דבר, גם יגרום לך להיות כזה...ואם לא תפסיק את העיסוק הזה, אם לא תפנה לאבחון מיוזמתך..אתה עלול יום אחד להגיע לפסיכיאטר בכפייה!!! לכן, עזוב את העיסוק בהשוואות מהספר.מה שחשוב זה מה אתה מרגיש ואיך אתה חש,תופס ומרגיש עכשיו. רע לך? אתה מבולבל? מלא הזיות? לך לבדיקה,ושים פס על מה שיגידו. אלה הם החיים שלך.

למעלה