שלום לכם

• פותח הנושא dage
  • פורסם בתאריך

dage

New member
שלום לכם

אני חדש כאן, מתחיל שבמתחילים למרות שביקרתי כבר ב-jewishgen התרשמתי מהידע שלכם והנכונות לעזור אז הנה שתי שאלות לפתיחה: 1. האם יש לכם מידע על העיר פיומה (כיום שמה רייקה בקרואטיה) ועל התיישבות היהודים שם או מהיכן ניתן להתחיל לחפש? 2. האם אפשר למצוא רישומים על אסירים במחנות העבודה של הצבא ההונגרי על גבול אוסטריה ב-1943/4 הייתי מאד רוצה לברר את תאריך מותו של סבי וכל אינפורמציה אחרת שניתן לקבל תודה רבה מראש

wow1

New member
הכנס לאתר של בית לוחמי הגיטאות,

עבור לשפה העברית, כנס לארכיון, בחר חיפוש ע"פ מילת מפתח: "צבא הונגרי" יש שם הרבה תמונות, ואף מוזכרת רשימה של עובדי כפיה שאיננה נמצאת אונליין ועוד פריטים. איל.

Fiume עיר נמל, פעם חלק מ"הונגריה

הגדולה". דודה שלי נולדה שמ ב:1918 או שנה מאוחר יותר. "פלוגות העבודה" במערב הונגריה על הגבול האוסטרי, התקיימו שם עד מרץ 1945 אבא שלי היה באחת מהפלוגות האלה, ונרצח כאשר לא הצטרף להמשך המסע לתוך אוסטריה ואחר כך לגרמניה. לא מכיר שום מקום בו יש רשימה מסודרת של מגוייסי "פלוגות העבודה".

dage

New member
לגבי fiume

האם מוכרים לך מקורות מידע לגבי העיר ויהודיה?

friend9

New member
יהודי פיומה - ספר באיטלקית

Ebrei di Fiume e di Abbazia, 1441-1945 / Teodoro Morgani. Roma : Carucci, 1979​

FIUME

רשימות של שמות בפלוגות העבודה בהונגריה, נערכו ע"י יד-ושם ( כמדומני ע"י ד"ר בר שקד.ת"ד 3477 י-ם 91034 טל' 6751650 02. (ע"פ רישום ישן שלי).

ספרן

New member
יש אתר הונגרי

עם רשימת חללי פלוגות העבודה. אין לי כרגע את הלינק, צריך לחפש ב - HUNGARY-SIG של ה JEWISHGEN. אם מישהו ימצא את הכתובת נא לפרסם. מן הסתם דוברי הונגרית יוכלו למצוא את הכתובת ב GOOGLE.

zogu

New member
הונגריה סיג- מהג"ג

אני מנסה להעביר לינק http://www.jewishgen.org/Hungary/ לא הצליח לי לא יודעת למה. על כל פנים זה האתר המבוקש של הונגריה מהג"ג

friend9

New member
תגובה לשאלה 2

האם חיפשת כבר בספר NEVEK ? מצורף כרטיס קטלוג שלו מספריית האוניברסיטה בירושלים. זה חלק מסדרה של כמה ספרים עם שמות של יהודים מהונגריה. הספר נמצא גם בעוד ספריות אוניברסיטאיות, בבית אריאלה בת"א וביד ושם. חשוב לזיהוי נכון: שם משפחה, השם הפרטי ההונגרי (לא היהודי) של האדם ושל אמו, תאריך לידה ומקום לידה ומגורים. כל פרט כזה יקדם את החיפוש. אם קשה לך להגיע אל הספר, תן את הפרטים כאן בפורום.
Doc. No. 1157835 Call No. DS 134.734 H9 N323 Title Nevek Munkaszazadok vesztesegei a keleti magyar Hadmuveleti teruleteken = names of Jewish victims of Hungarian labour battalions Pl.Pb.Yr New York : Beate and Serge Klarsfeld Foundation, [1992] Pages 2 v. ; 31 cm. Subject Holocaust--Hungary. World War, 1939-1945--Conscript labor--Hungary. Subject Jews--Hungary--Registers. Add.Auth Bar Shaked, Gavriel. Beate Klarsfeld Foundation Note Introductory material in English, Hebrew, and Hungarian Note Added title in Hebrew: שמות אנשי פלוגות העבודה שנספו בחזיתות המזרח​

dage

New member
WOW אין כמוכם!

מחר אני בהר הצופים בירושלים! אז אם מישהו רוצה לצרף חיפוש בספר זה - אשמח לעזור

ספרן

New member
הספריה באוניברסיטת ירושלים

נמצאת בגבעת רם. לפחות מה שמכנים הספריה הלאומית. עדיף לחפש בספרים ביד ושם. ספרי החיילים היהודיים של גדודי העבודה בהונגריה, נמצאים באולם הספריה הראשי, כך שאין צורך להתמתין.

כוכה

New member
בדקי גם בארכיון צה"ל

ישנה שם מחלקה העוסקת בחיילים יהודיים במלחמת העולם השנייה. מנהלת אותה ד"ר להיסטוריה בשם שוש, בעלת ידע רב ואולי תוכל לסייע בידך.

חייםלוי

Member
מנהל
הספריה הלאומית נמצאת בגבעת רם

אוטובוסים 9 ו 28 מהתחנה המרכזית. ארכיו צה"ל נמצא בגבעתיים ברחוב ברדיצ'בסקי

dani inbar

New member
אם אתה מציע ,אשמח אם תוכל לבדוק

ברשימת פלוגות העבודה יש איש בשם בלה(ברוך)פרקש(farkas),אביו ישראל ואימו ציסיליה,יליד 17.04.1916 בעיר דז'(dej) . אני מקוה שזוהי לא טירחה גדולה. דני ענבר(וייסר)

dage

New member
מצאתי את הספר

בספריה בהר הצופים לצערי לא מצאתי עבורך את שחיפשת את יש שני שמות דומים Farkas Bela בן Schwarcz Matild יליד 06/03/1916 Perl Samuel בן Farkas Cicilia יליד 02/02/1906 אף אחד מהם לא מהעיר DEJ. גם את סבי לא מצאתי

dani inbar

New member
אני מצטער בשבילך יותר כי טרחת יותר,

אבל יש אופטימיות תמידית בעשייה הזו.

orlu

New member
אני בטוח שתוכל למצוא חומר לו

אתה זקוק או עזרה רצינית ממוזיאון דוברי הונגרית בצפת 046925881 יש גם אתר ברשת שווה לנסות.

למעלה