שלום לכם..

M i s t y

New member
שלום לכם..

שמחתי למצוא פורם זה כיוון שאני מאוד מתעניינת בנושא ויש לי מספר שאלות. אני שוקלת לקנות טארוט אך משום מה יש לי התלבטויות בנידון. 1. מה דעתכם על מצב שהטארוט "משתלט" למישהו על החיים? אדם יכול לפתח תלות בקלפים עד שכל חייו יתנהלו ע"פ הפריסות? 2. מה דעתכם על הטענה שרק אדם עם "כוחות" באמת מסוגל לתת פריסה נכונה ואמיתית? 3. ולבסוף, אך באמת יודעים אם החפיסה מתאימה לך? רק ע"פ אינטואיציות?

Romkin

New member
ברוכים הבאים

טוב אני אענה לפי הסדר. 1. הטארוט כקלפים לא יכולים להשתלט על שום דבר מכיוון שמודר בסה"כ בקלפים. אדם מצד שני כן יכול לפתח תלות בקלפים, אך הבעיה היא בבן אדם ולא בקלף. אותו בן אדם כנראה מחפש "דרך קלה יותר" לחיים ומעדיף להסתמך על גורמים חיצוניים כגון קלפים. הוא ימצא במה להיות תלוי גם בלי טארוט. 2. אני לא רואה בעצמי אדם בעל "כוחות" כלשהם. וכך אני מאמין גם מרבית חברי הפורום. כל מה שנדרש זה ללמוד וליזרום לאן שהקלפים לוקחים אותך. 3. בקשר לחפיסה... זו שאלה שדנו עליה רבות. אין נוסחה מסודרת. הולכים לפי הרגשה. ריידר הם קלפים מצויינים למתחילים אך תבחרי מה שלבך יגיד לך.

romharel

New member
לפי הסדר

1. כל דבר יכול להשתלט על החיים קוראים לזה אובססיה, זה יכול להיות טלנובלות, אינטרנט, סמים, אוכל, דיאטות וגם לדעת את הלא נודע [טארוט הוא אחד האמצעים].כך שזה תלוי בשימוש שעושה האדם בקלפים. 2. פריסה היא מראה והיא מפה והיא שפה של רמזים, ככל שהקורא יותר מיומן המפה יותר עשירה והמידע יותר מרובד, אין גבול לידע ולחיצים הנמתחים מפריסה אחת ככה שהלימוד של פריסות הוא אינסופי, וכמו קריאה של מפות המיומנות גודלת עם הניסיון. ואין קריאה מוחלטת תמיד ניתן לראות עוד משהו... 3. החפיסה היא הקשר שלך אל הקלפים, ראי הרבה חפיסות לפני ההחלטה, עייני במיוחד בקלפי הארקנה הקטנה, כי בהרבה חפיסות הקלפים הנמוכים מופיעים רק סכמטית. צייני לעצמך אם את מעדיפה צבעים נועזים או שקטים, אם את מעדיפה קישורים מסורתיים או חבילה נועזת, אם את מעדיפה קלפים עם מספור או בלעדיהם עם אסטרולוגיה אן בלעדיה, וכמה את מפחדת מעירום בחבילה.... ריידר הוא המשותף לשלום כיתה א של הפורום הזה, אבל בעיני הריידר הם קלפים אובר פשטניים ואובר צבועים בצבעי יסוד ללא שום נשמה יתרה ולפיכך יותר מסרסים ממפתחים. היות וחבילה עולה בין 160 ל 100 ש"ח חשבי על חבילה שתשרת אותך גם מחר [עשי חיפוש ביאהו או גוגל וקבלי הרבה הרבה חבילות שונות ומשונות וכל צייר הוא אינטרפטאציה על הנושא...

romharel

New member
והכי חשוב

מה שחסר לדור ה WOW תני לזמן זמן התבשלי קצת עד שתחליטי ותממששי קלפים אצל כל מכיריך וחברייך [אצלי יש כ 15 סטים שונים למשל...] ותבואי בסוף על סיפוקך, אבל אל תחפזי חופזה באה לא ממודעות

Romkin

New member
עוד לפני שלחצתי על הכפתור האחרון

ידעתי כי תבוא תגובתך על ריידר
. מה עשה לך האיש ידידי ? לדעתי חפיסה מצויינת למתחילים כמונו.

אורי רז

New member
חבילת הריידר

אמר רום הראל אמר רב: "החפיסה היא הקשר שלך אל הקלפים, ראי הרבה חפיסות לפני ההחלטה, עייני במיוחד בקלפי הארקנה הקטנה, כי בהרבה חפיסות הקלפים הנמוכים מופיעים רק סכמטית. צייני לעצמך אם את מעדיפה צבעים נועזים או שקטים, אם את מעדיפה קישורים מסורתיים או חבילה נועזת, אם את מעדיפה קלפים עם מספור או בלעדיהם עם אסטרולוגיה אן בלעדיה, וכמה את מפחדת מעירום בחבילה...." ואמרו אמן. בעייה אחת היא שברוב המכריע של החנויות הקלפים סגורים בצלופן, ואי אפשר להתרשם מהאמנות באופן ישיר. לכן אני ממליץ לחפש קודם כל האינטרנט, לדוגמא בגלריות פה בפורום, ובבקורות באתרי aeclectic, Tarot Passages, ו Wicce. שיקול נוסף צריך להיות ספר לימוד או מורה לחבילה. למי שקורא אנגלית לא תהיה בעיה עם הרוב המכריע של החבילות, אבל בעברית יש מורים וספרים לבערך חצי תריסר חבילות (ריידר, קראולי, חבילות מרסיי, אושו, ואולי עוד אחת או שתיים). המחיר הסביר לחבילת ריידר בימינו הוא כ 120 ש"ח. אצל היבואן אפשר לקנות במחיר קצת יותר נמוך, ואין שום סיבה לשלם יותר מ 130 שקל. אני מבין מדוע רום הראל חושב שהריידר פשטני וצבוע ללא נשמה יתירה, אבל חושב שהוא מביט בקנקן במקום במה שיש בו.

למעלה