שלום לכם

שלום לכם

אם אני רוצה להתחיל לרכב איזה סגנון כדאי להתחיל ללמוד? שמעתי שלרכב כמו במערבונים זה יותר קל מהרכיבה המסורתית תודה

f u f u

New member
שלום לאדון עולם

ברכות על ההחלטה - באיזה איזור אתה גר?? ולשאלתך, לפי דעתי, מה שקובע זה מי מלמד אותך, וחשוב שזו תיהיה חווה מקצועית ולא "חאפרית", כזו שתוכל להעניק לך כלים לשליטה בסוס ושליטה על הגוף שלך וזה המפתח ללימוד רכיבה. קבל בסיס טוב ואת זה אפשר בכל הסגנונות. אני אישית, מעדיפה "ווסטרן". ב ה צ ל ח ה

zohark

New member
סגנונות הרכיבה

ישנם שני סגנונות עיקריים: ווסטרן(= "כמו במערבונים") ואינגליש(רכיבה אנגלית, ="הרכיבה המסורתית"). ענף האינגליש כולל שני סגנונות: דרסז'- רכיבה אומנותית. וקפיצות ראווה. אני חושב שהשאלה אמורה להיות מופנית לפורום רוכבים צעירים אבל בכל זאת: הדגש באינגליש הוא על הישיבה, התקשורת עם הסוס והגעה לרמות גבוהות של הרמוניה. אני ממליץ על אינגליש כי זה מהנה, אפשר להגיע לרמות גבוהות והקשר עם הסוס מוסיף הרבה להנאה, ויש את הקפיצות שהם אחד הדברים הכי מהנים ברכיבה(לדעתי), אבל בכל זאת, אם אתה לא מתכוון להשקיע ברכיבה בקביעות ולקחת שיעורי קבועים אז אין לך מה לחפש באינגליש. הייתי מפרט גם על ווסטרן אך אני לא מתיימר להבין בענף זה ולכן אני לא רוצה להטעות אותך. אז בבקשה ממכם רוכבי הווסטרן, תרחיבו בנושא.

shadow the 1th

New member
שלום לך אדון עולם

מידע על אינגליש נתנו לך כבר אז קצת על ווסטרן: בווסטרן כמו באינגליש ובניגוד לדעה הרווחת נדרשת שליטה מלאה סוס ושמים דגש רב מאוד על ההרמוניה בין הרוכב לסוסו. הווסטרן גם הוא מתחלק להרבה "תת-מקצועות" הבולטים בניהם הינם: ריינינג: תחרות בה נדרשים הרוכב וסוסו לבצע מספר אלמנטים הידועים מראש בהרמוניה וללא לחץ. הרוכב והסוס נדרשים למיומנות רבה וליכולות אתלטיות גבוהות מאוד. מקצוע זה נחשב ליוקרתי ביותר מבין מקצועות הריינינג. ווסטרן פלז'ר: זוהי תחרות המיועדת להראות את ההנאה ברכיבה (עוד פרטים באתר המצורף). קאטינג: רוכב וסוסו נכנסים לרחבה שבקצה אחד שלה עדר של פרות (עגלים גדולים בד"כ) על הרוכב לסמן לסוס עגל אחד שעליו להפריד מהעדר. מרגע הסימון על הרוכב אסור לסמן או לכוון את הסוס. חשוב: כאשר אתה בוחר חווה ולא משנה באיזה מהסגנונות (ווסטרן/אינגליש) תבדוק טוב את יחס המדריכים לסוסים ולתלמידים, רמת ההדרכה, האם מקפידים על בטיחות. ושוב ללא השקעה והרבה אימונים ולא משנה הסגנון לא תגיע רחוק.

˜Me˜

New member
:) ../images/Emo104.gif

באתר של ההתאחדות יש מידע על הסגנונות או במילה וקישור- כאן.

דעתי האישית

כדי להתחיל בווסטרן, שהוא מטבעו סגנון מאוד קליל ורגוע. הסוסים של הווסטרן רוב הזמן שמנמנים ונחמדים וגם יש "קרן" בחזית האוכף שגורמת לרכיבה להיות יותר בטוחה. אבל כאחת שהתנסתה בשני הסגנונות, אני מאוד ממליצה להמשיך עם אינגליש. הרכיבה האנגלית הרבה יותר קשה (לדעתי), מגוונת ומתורבתת. ווסטרן זה אחלה סגנון לצאת איתו לטיולים, אבל אם אתה לומד בתוך מאנז', זה משעמם (לטעמי, אז נא לא לסקול).

שלום לך אדון עולם

אני ממליצה על אינגליש (למרות שלא למדתי אוסטרן) משום שאינגליש זה יותר אתגרי משום שיש קפיצות ועוד כל מיני דברים. אבל זה תלוי מה אתה יותר אוהב.

מורגיין

New member
דעתי

איש איש וטעמו ואיש איש ודעתו... בשלב הזה של הלימוד שלך אני די מסכימה עם כל מי שאמר כאן שזה לא כזה משנה, אם אתה כבר עכשו יודע על מה בא לך יותר (טעם אישי, לא מה אמרו לך), אז לך על זה... אם לא אז לא. באמת הכי חשוב מהכל הכל זה דבר ראשון שתהיה חווה מקצועית גם למתחילים וגם למתקדמים, כזאת שתיתן לך בסיס טוב שתוכל להתקדם ממנו (אם תרצה כמובן), סוסים רגועים, חווה מתוחזקת ושהרבה אנשים רוכבים בה, שהסוסים נראים טוב, שהציוד נראה טוב, שהמדריכים נראים לך סבבה (ברוב החוות יש אפשרות לעשות שיעור נסיון ואז להחליט...)

אתם יודעים..זה לא תמיד נכון

אני כבר הרבה זמן תקועה בחווה לא משהו. ואתם יודעים מה? זה יותר טוב מלהיות תקועה בחווה על רמה. אני עכשיו יכולה להגיד לכם, שלא משנה אם תשימו אותי על סוס מטורף, אני עדין אוכל לרכב עליו. אנשים שהולכים לרכב בחוות רציניות, לפעמים מוצאים את עצמם נבוכים מול סוס לא צייתן, מפונק וחמוד כמו שהם רגילים אליו. אז כן, צריך ללמוד איך לרכב נכון- אבל זה בדיוק מה שאני עשיתי. אני רכבתי על סוסים דפוקים, רכיבה נכונה- ומה שיצא, זה אחת שיודעת איך לרכב ברמת קושי גבוהה וגם לרכב נכון. הכל תלוי במדריך- ולי היו מדריכים נפלאים. כמובן שאני לא מרמזת שמותר וכדאי לרכב על סוסים שמתעללים בהם- אני מתנגדת לזה בכל תוקף. אבל החווה שאני הולכת אליה היא מעין חוות "שיקום", ולמרות שהתנאים בה לא טובים, אני יכולה להגיד שהם יותר טובים מהחוות שהסוסים שלנו היו בהן לפני כן. וחוץ מזה, זה לדעתי הרבה יותר כיף ומאתגר להתמודד עם סוס מטורף ולאלף אותו. וזה גם תלוי באופי של הרוכב- אם הוא אמיץ או לא. אקיצר, מה שאני אומרת- שלא כדי בהכרך לפסול חוות שהן לא מפוארות ומדהימות, כי לפעמים הן בדיוק מה שצריך.

shadow the 1th

New member
אאווין../images/Emo70.gif

הרכיבה המערבית לא מתורבתת?????????????????????????????????? זה מה שהבנתי מההודעה שלך ממליץ לך לצאת מהדעות הקדומות האלה על הווסטרן תשימי לב איך סגנון הווסטרן מתפתח ואיזה אנשים יש בתחום ואיזה רמה של סוסים ואיזה אווירה בתחרויות!!! סתם לידע כללי ברוב התחרויות ריינינג בזמן האחרון שופטים שופטים מחו"ל! נכון אולי פעם זה לא היה ככה אבל כיום הרכיבה המערבית נמצאת בעלייה מתמדת ורצינית ואומנם לצערי אנחנו הרבה יותר מדי רחוקים מהרמה בחו"ל!

dearanita

New member
ואיך בדיוק הבנת את זה?! אני קראתי

את מה שהיא כתבה פעמיים ולא מזאתי שום רמיזות לווסטרן... איזה פרנואיד בחיי...

shadow the 1th

New member
נעם אני מצטער אחי....

כבר מזמן הבנתי שאין לי מה להגיב להודעות שלך, אני מצטער אבל לפי הרושם שהשארת עליי אתה די מקובע ותקוע בדעות קדומות בקשר לסגנון הרכיבה שלי (ווסטרן אם לא הבנת). אם אתה רוצה להגיב על זה בבקשה אל תעשה את זה כאן כי זה לא המקום. שלח לי מסר במקום. ועוד קצת מידע על הווסטרן בהזדמנות הנכבדה הזו: הווסטרן, בדיוק כמו האינגליש, מאתגר מאוד ודורש הרבה שעות של אימון! - סתם לידע כללי.

dearanita

New member
אמרתי משהו נגד הווסטרן?!

תקרא שוב את מה שכתבתי כנראה יש לך בעיות בקריאת טקסט או בהבנתו... רק הגנתי על אווין כי ישר התנפלת עליו ולדעתי שלא בצדק... מה רע?!

אני ממליצה בחום על...,...

האינגליש.... רכבתי את 2 הסגנונות והאינגליש לדעתי הרבה יותר מהנה והרבה יותר ולדעתי הוא יותר מאתגר מהווסטרן.. כל אלו שחובבים טיולים ונוף שילכו לווסטרן... הקווטרים רגועים ושמנמנים כמו שאווין אמרה.. והם בדר"כ לא מתפרעים או עושים בעיות כמו סוסי הספורט של האינגליש... לדעתי האינגליש ממש מהנה במיוחד החלק עם הקפיצות.. תמיד מתקדמים הלאה וזה אחלה הרגשה כאשר קופצים עם סוס מכל מכשול!!!

אבו-דני

New member
הויכוח הניצחי שלא יגמר לעולם

--- תחילה צריך להדגיש שהסוס עדיין לא שמע על ווסטארן או אינגליש מבחינתו או שיש לו רוכב שנע יחד איתו או שיש לו על הגב שק תפוחי אדמה. באינגליש מבלי להכנס לקפיצות או דרסאג' שכן זה נעשה לאחר לימוד הרכיבה ולא מיד עם העליה על גב הסוס (ותתקנו אותי אם אני טועה ילדי החוות), יש הקפדה על הישיבה מיד מההתחלה (כך ראיתי את ליאון מלמד את טליה). גם בווסטארן יש דגש על הישיבה אבל הישיבה יותר נינוחה (אין הצמדה טוטאלית של הבירכיים לצידי הסוס ולא עושים שב קום ללא ארכובות) ומה אתה למד מכל זה? שכדאי ללמוד את הדרך הקשה (אינגליש) על מנת שיהיה לך בווסטארן יותר סבבה. לטיולים אין כמו לשבת בכורסא נינוחה בישיבה נעימה ולצפות בטבע רכב חביבי, צא והפוך לחלק אינטגרלי מהבריאה.

אני מסכימה עם אבנר

ולמר שדו היקר- אף פעם לא אמרתי שווסטרן זה לא סגנון מתורבת, אמרתי שהוא פחות מתורבת. וזה נכון- אי אפשר להתווכח. הישיבה יותר ניחוחה, האווירה פחות מתוחה- ואפילו הסכמת אתי על זה...לא? אז אל תתנפל לפני שאתה יורד לעומק של דברי. וקוראים לי א-י-א-ו-ו-י-ן זה שם משר הטבעות, זה למה שהוא מתוסבך מעט
ד"א, ממש נפלא שסוף סוף כל הילדים הקרצייתים הלכו

shadow the 1th

New member
סליחה איאווין

סגנון הווסטרן לא פחות מתורבת אלא שונה נכון שפעם הוא היה הרבה יותר פרוע ופחות ממוסד אבל זה השתנה בשנים האחרונות!

taos

New member
זה נכון ../images/Emo45.gif

בתור אחד שלמד אינגליש והיום רוכב בטיולים וגם במנג' (מגוונים מידי פעם) אני יכול להגיד שלטייל יותר כיף מאשר במגרש כי זה טיול ורגיעה בניגוד למגרש ששם צריך לשמוע על הסוס על רגל נכונה בקנטר ולשמור שלא יברח לצדדים וכל מיני כאלה מה שבחוץ אין!

למעלה