שלום לכם!

talia162

New member
שלום לכם!

שלום אני טליה תלמידת כתה יב' ובזמן האחרון אני מאוד מאוד טרודה ובדיכאון מנושא מסוים שקורה לי ואין אף אחד שיודע לעזור לי כל אחד אומר לי משהו אחר ואני מבולבלת ואובדת עצות ראיתי את הפורום שלכם וחשבתי אולי תוכלו לעזור לי אני בכתה יב' כבר סוף השנה ואני חרחיבה 2 מקצועות ברמה מוגברת של 5 יחידות ביולוגיה ומדעי הסביבה במדעי הסביבה אני יחסית טובה ויש לי בערך 90 בביולוגיה אני ממש גרועה אני לא אוהבת את זה ויש לי בסביבות 60-65 בנוסף לכך אני עושה 5 יחידות אנגלית ו 4 יחידות מתמטיקה אין לי מושג מה לעשות אני לא יודעת אם שווה לי להמשיך בביולוגיה בגלל שזה יוריד לי את הממוצע האם מדעי הסביבה יספיק לי? האם מדעי הסביבה נחשב משהו באוניברסיטה מבחינת יחידות מדעיות? האם להמשיך בביולוגיה או לפרוש עכשיו? האם אם אני אהיה בביולוגיה יקנה לי משהו באוניברסיטה או זה לא כמו פיסיקה שמקנה המון וזה סתם מקצוע ככל המקצועות ( ביולוגיה) אין לי מושג מה אני רוצה לעשות בעתיד אני מניחה שמשהו בתחום החינוך ( גם התקבלתי לחיל חינוך בצבא) אבל אין לי מושג ואני לא יכולה להגיד מה אני אהיה עוד כך וכך שנים אשמח מאוד לעזרה אני כבר ממש נואשת ואני מוצאת את עצמי בוכה לפעמים כי אני לא יודעת מה לעשות אם תענו לי אני אשמח מאוד מאוד תודה רבה רבה טליה

אין מקום לדאגה../images/Emo6.gif

ראשית האוניברסיטאות מחשבות עבורך את ממוצע הבגרות האופטימלי. היינו, לוקחים את הציונים בכל מקצועות החובה ( תנך, ספרות, הבעה, אזרחות, אנגלית, מתמטיקה) עליהם מוסיפים עד להשלמה ל-20 יחידות רק את הציונים המיטבים עם הממוצע שלך. היינו אם יהיו לך 20 יחידות וביולוגיה ינמיך את הממוצע הוא יועף מחישוב הממוצע. מעבר לזה, אם הלימוד לא לטעמך, את ממש לא חייבת להמשיך. אפילו בחוג לביולוגיה באוניברסיטה אין דרישה שתבואי עם בגרות בביולוגיה. זה סיפור אחר ממתמטיקה ופיסיקה הנדרשים בהרבה תחומי לימוד. לימודי הסביבה נחשב כמקצוע המזכה בבונוס על הרחבה כמו כל מקצוע מדעי אחר (למעט מתמטיקה המקבלת בונוס מוגדל במיוחד).

talia162

New member
עוד שאלה קטנה

תודה רבה על התשובה הרגעת אותי קצת...
מבחינת יחידות אני בטוחה שיש לי מספיק השאלה המדאיגה אותי שגם הרכת מגמות בבית ספר הסבירה שיש באוניברסיטה פקולטות הדורשות כדי להכנס אליהם 9 יחידות ריאליות דייהו מגמה ריאלית אחת כדוגמת ביולוגיה כימיה מחשבים פיסיקה וכו' ו4 או 5 יחידות במתטמיקה והן אמרו לי שאם אני עכשיו אצא מזה לא תהיה לי האפשרות להכנס לפקולטות הללו האם שמעת על כך? זה נכון? האם את יודעת באיזה פקולטות צריכים זאת? והאם לימודי סביבה נחשב משהו באוניברסיטה? תודה שוב טליה

יחידות לימוד

הדרישות המחמירות בענין הן בפקולטה להנדסה. את"א הנדסה: בעלי תעודת בגרות אשר נבחנו בבחינות בגרות במתמטיקה 4 יח"ל לפחות, ובמקצוע ריאלי אחר (פיסיקה, כימיה או מקצוע טכנולוגי ולא ביולוגיה! ולא מדעי הסביבה!) בהיקף של 4 יח"ל לפחות וקבלו ציון 70 לפחות. טכניון הנדסה: תעודת בגרות ישראלית קבילה: תעודת בגרות עם ציונים במתמטיקה ואנגלית ברמה של 4 יח"ל (יחידות לימוד). או תעודה שוות ערך לתעודת בגרות: תעודת בגרות מחו"ל, במתכונת המאושרת על ידי הטכניון בן-גוריון: א. בעלי זכאות לתעודת בגרות העונים על אחד מההרכבים הבאים (1 או 2): 1. למדו ונבחנו בבחינת הבגרות במתמטיקה ב - 4 יח"ל לפחות, ובאחד מהמקצועות הבאים: פיסיקה, כימיה, ביולוגיה ו/או מקצוע מדעי/טכנולוגי אחר ברמה של 3 יח"ל לפחות. 2. למדו ונבחנו בבחינת בגרות במתמטיקה ב - 3 יח"ל, ובאחד מהמקצועות הבאים: פיסיקה, כימיה, ביולוגיה ו/או מקצוע מדעי/טכנולוגי אחר, ברמה של 4 יח"ל לפחות. צירוף יחידות הלימוד של 2 המקצועות יסתכם ב - 7 יח"ל לפחות. מועמד הנרשם לפי סעיף 2 חייב בבחינת המיון במתמטיקה.

למעלה