שלום לכם.

Yotam_

New member
שלום לכם.

מזל טוב על הפורום החדש. שאלתי היא כדלקמן: שמתי לב רק לאחרונה שמופיעה תוית כשרות חדשה על מוצרים שונים בזו הלשון:"רק לימות השנה, השגחת הבד"ץ רק לימות השנה" - מה זה?? אולי אסור לאכול בלילות השנה???(ובשעת ליקוי חמה?
). אולי באותה הזדמנות תסבירו מה זה "ללא חשש טבל ושביעית" אולי מוחי החילוני הנבוב גם ילמד משהו בהזדמנות
. לסיום דעתי בנושא "זהותכם הסודית": עדיף שתגדירו בדיוק מאיזה זרם אתם אחרת לא יתנו לכם מנוח! תאמינו לי, אתם לא מכירים את הגולשים של תפוז, אין אצלם "נעשה ונישמע" הם קודם מבררים, חוקרים, מתעניינים, עושים סקר קטן, שואלים בפורום שכן, מתלוננים במשטרה ורק אחרי זה... שוקלים את צעדיהם הלאה
. וחוץ מזה עלולה להווצר מבוכה רבתי, לדוגמא: מישהו עשוי לנסות לנשק את זקנכם במחשבה שאתם מ"פלג מנשקי הזקנים" ותחשבו על המבוכה הרבה שיתברר לו שאתם למעשה מה"נטולי זקנים", אבוי לבושה
. *נא לא להעלב מההלצות, אתם יכולים להתעלם ממה שכתבתי ולענות רק לשאלה, תודה
.

הסברים.

שלום וברוכים הבאים. מה שכתוב על תוית המוצר "רק לימות השנה" -זאת אומרת שההשגחה הינה לימות השנה הרגילים חוץ מפסח. (כנראה מפעל או פס יצור ספציפי זה אינו יכול לעמוד בתקנים הנדרשים למתן כשרות מיוחדת לפסח ולכן הכשרות היא לכל השנה חוץ מפסח) לעניין השני- "ללא חשש טבל ושביעית": "טבל" הינו דבר מאכל שלא הופרשו ממנו תרומות ומעשרות ואסור לאוכלו מן התורה.(עונשו בכרת) "שביעית"-משנת השמיטה. כלומר-בתוית זו יש גילוי דעת של היצרן שבא ואומר:אין מה לפקפק במוצר,שהופרשו ממנו תרומות ומעשרות, ואין בו חשש שמירת קדושת שביעית, שישנם דינים מיוחדים לפירות ומאכלים שיש בהם קדושת שביעית. בנושא זהותנו דשנו רבות במסרים הפרטיים והסברנו לרוב שאין מקום לדאגה, והדאגה מובנת מאליה. אנו ננסח מכתב תגובה כולל שיסביר את עמדותינו. אנו רבנים אורתודוכסיים עם גישה מודרנית. אנו מקפידים קלה כבחמורה ופורום זה אינו פורום הלכה למעשה, אלא פורום למתן מידע הלכתי, דיונים בנושאים ועוד.

שאלה בנושא

בנושא התרומות והמעשרות. ידוע לי שמעשר מופרש לכוהנים אך לא ברור לי למי הוא מופרש כיום. דבר נוסף - מהן התרומות? כיצד מתבצע הנוהל? מי קובע את גודל התרומות? למי מגיעות התרומות?

למעלה