שלום לכם

lelelele

New member
שלום לכם

אולי אתם יודעים איזה עוד ספרים יש לג´ורג´ ארוויל חוץ מ "1984" ו "חוות החיות"?

Rivendell

New member
הנה לך שני אתרים

עם המון אינפורמציה עליו, כולל רשימה מפורטת של כל פרי עטו.

אם כבר מדברים-

קראתי את 1984, סוף סוף ספר חובה בכל מקה- גם חוות החיות זה ספר באותו סגנון? ז"א משהו שגורם לך לחשוב ולהרהר הרבה אחרי הקריאה?

Rivendell

New member
ג´ורג´ אורוול

1984 באמת נהדר. מזון לנשמה :) לגבי חוות החיות, הם שייכים לז´אהר קצת שונה אבל גם הנ"ל שווה קריאה, ומעורר הרבה מחשבות. אם את אוהת ספרים שגורמים לך לחשוב, תקראי גם את "בעל זבוב". עלי זה השפיע מאוד.

eitan007

New member
מיכלוד22, ספר ענק. גורם לך לחשוב

זה עתה סיימתי ואני חייב להמליץ עליו. מי שלא קרא, פשוט חייב.

0sveta0

New member
../images/Emo166.gifגם פה אתה נמצא???!!!

איזה ספרים טובים אחרים יש לך להמליץ?

eitan007

New member
יש לי להמליץ לך על המון ספרים.

הראשון שעולה לי בראש. סוחף, מרתק מדהים, לא גורם לך לחשוב ולהרהר יותר מדי, פשוט ספר מצויין. "בחזרה מטואיצ´י" של יוסי גינסברג. לכי לספריה הקרובה ותנסי. אי אפשר שלא לאהוב את הספר הזה.

0sveta0

New member
מדוע אתה סבור

שאני לא רוצה להרהר יותר מדי? אני בכל זאת אלך לבדוק..אחרי שאני אסיים את הספר הנוכחי, משום מה הוא נסחב אצלי כבר כמעט שבוע...

eitan007

New member
אני אסביר לך.

אם הספר מעניין ו"מדביק אותך אליו" והוא גם גורם לך לחשוב על כל מיני דברים ולהרהר במשמעות החיים, זה מצויין. אבל לצערי נתקלתי גם בספרים ללא עלילה נורמלית שהם מלאים בדברי פילוסופיה. אני לא ממש אוהב ספרים כאלה. לדוגמא קראתי לא מזמן ספר מפורסם בשם "הדבר" מאת אלבר קאמי. ממש לא אהבתי את הספר, כי לדעתי העלילה שלו הייתה רדודה מדי, והוא היה גדוש על סאותיו במנטרות שחוקות מאת הסופר. אם את רוצה עוד ספר מעולה לכי על "החרדים" של אמנון לוי (ההוא מהטלוויזיה). ספר גדול.

החרדים \ אמנון לוי

אכן, "החרדים" ספר נפלא. אין לו, אגב, כמעט שום קשר עם הספרים שנידונו כאן קודם. כדאי בהחלט לקרוא אותו, הוא גם זורם ומעניין וגם בעל תוכן רב. הייתי ממליץ לדלג על פרקים שמשעממים - לא נראה לי שזה יפגע ההבנה של הספר כולו, ובהחלט צריך להודות שיש פרקים שנראים כמו מאמר אקדמאי ארוך על נושאים משעממים (סוגי הלבוש של כל חצר חרדית וכו´). אכן, זה אמנון לוי "מהטלויזיה" כתב. לפני שהוא עבר לטלויזיה, הוא היה עוזר פרלמנטרי וכנראה שהוא משכיל מאיש טלויזיה ממוצע...

eitan007

New member
הרשה לי לחלוק עליך.

הפרקים על הלבוש היו מעניינים במיוחד. מה שהכי הרשים אותי בספר (שקראתי לפני שלוש שנים בערך) זה שניכרת ההשקעה המדהימה של לוי לפני כתיבת הספר. הבן אדם נכנס בעובי קורת העולם החרדי והתוצאה שהספר כתוב בצורה מקצועית ביותר.

0sveta0

New member
אני לא אוהבת לקרוא ספרים פלצניים

עם ססמאות פילוסופיות בשביל הדאווין.... ורק השם של אמנון לוי מרחיק אותי קילומטרים מהספר, יש לי רשימה בנתיים של ספרים דחופים יותר....

מילכוד 22

האם כדאי "להשקיע" ולקרוא אותו באנגלית, או שהתרגום מספיק טוב? ראיתי גרסה עברית של הספר (כריכה בכחול) והוא נראה דק בהרבה מהמקור האנגלי (כריכה כסופה). האם זו גרסה מקוצרת או שההבדל טכני בלבד?

eitan007

New member
זו הגרסה המלאה.

לפי דעתי התרגום מצויין. השפה מאוד עשירה, ולפי דעתי כדאי לך לקרוא אותו בעברית משום שהניסוח של הלר הוא לפעמים מאוד מסובך ולא קל לעיכול והייתה לי ההרגשה שאילו הייתי קוראו באנגלית (גם אני התלבטתי בהתחלה), הייתי הולך לאיבוד קמעא.

ציפי ג

New member
כשהיינו ילדים

אבא שלי היה מרדים אותנו בלילה עם תרגום עצמי של חוות החיות. הואיל ונרדמתי מהר, עד היום אני לא מכירה את הסיפור, והוא מתקשר אצלי לעייפות.

למעלה