שלום לכם

אריה17

New member
שלום לכם

שלום לכם אנשים דבר ראשון הייתי רוצה לדעת אם אתם מכירים מקום בו אפשר לחפש ניצולי שואה לפי שם/מספר? תודה מראש.

ornan

New member
יד ושם

בוקר טוב אריה בביקורי האחרון ביד ושם בשבוע שעבר, למדתי לדעת שהם מתעדים גם שמות אנשים שניצלו בשואה, יש להם מאגר ממוחשב המכיל שמות ניצולים, הרשימות נעשו עפ"י עדות של אותם ניצולים או עדות של קרוביהם. כמו כן יש ברשותם מיקרופישים של רשימות ניצולים כפי שנערכו ע"י הצלב האדום. עליך לנסוע ליד ושם לספריה והיועצות במקום יכוונו אותך איך והיכן לחפש. בהצלחה - הרבה סבלנות עם המחשבים, הם עובדים בקצב הצב. יום טוב ושקט!!! ארנה

אריה17

New member
לא עוזר

הענין הוא שמדובר בניצולת שואה מתאומי מנגלה שיצא לי להכיר את אחיה והוא מחפש אותה כבר קרוב ל-60 שנה והוא כבר חיפש ביד ושם ובכל המקומות הגדולים. ולפי מה שהוא יודע היא שרדה את המלחמה..

ornan

New member
לא להתייאש

השאלה מתי בדקתם בפעם האחרונה ביד ושם, הם מתעדכנים כל הזמן, לדוגמא רק בשבוע שעבר הוספתי עוד מס´ שמות לרשיה הארוכה של בני משפחתי שנספו, וזו הייתה הפעם הראשונה שהם מבקשים גם למלא פרטים של ניצולים. גם שרי דווחה אתמול שהיא מצאה שמות שלא היו רשומים בפעם הקודמת שהיא בקרה. הייתי מציעה לכך להגיע אליהם, יש להניח שיש להם חומר רב בנושא תאומי מנגלה, הם מלאי רצון טוב לעזור. הייתי פונה גם למוזיאון השואה של ויזנטל, נדמה לי שיש קישור דרך הפורום, אם לא זה לה בעיה למצוא באינטרנט. ארנה

למעלה