שלום לכם.

שלום לכם.

מאחר והסביבה החברתית משתנה [לרוב היא זוגית]בעקבות מות בן הזוג. כיצד אתם מרחיבים את המעגל החברתי שלכם?

חברים

אכן כבר לא זוג ,הרגשתי כשהגעתי לחבורה הזוגית והנפלאה, שיחד גדלנו מימי תנועת הנוער מעכירה את האווירה ..הבנתי שאני כבר לא רצויה ..גלגל חמישי .. אצלי גם העבודה נפסקה עם מותו..אז יצאתי לפעילות הצטרפתי לקבוצת חד הוריות במסגרת זו נרתמתי להקמת בנק זמן, יצאתי לחוגים הצטרפתי לקומונות ..יצאתי ביליתי איפה שרק יכולתי ,כך הכרתי המון חברים חדשים ולאט לאט גם מהם סיננתי וכיום יש לי חברות חדשות...

כרגע

אני עוד עם החברים הישנים לצערי - בעלי לא היה איש של חברה אז פיתחתי לי חברים משלי כך שאצלי אין שינוי . מחפשת חברים חדשים כל הזמן - במיוחד עכשיו שאני פנויה . אם כל הכאב והצער שהוא לא איתי אני זקוקה לחברים מסביבי

מלאכית

מתחברת מאד למשפט שלך "אני זקוקה לחברים סביבי" אכן את בתקופה מאד קשה וזקוקה להיות בחברת אנשים ,זה מה שלי עזר בשנה הראשונה להרים ראש. זה מה שהוציא אותי מהבית לרגעים קטנים של שמחה ... כל הכבוד לך על התמודדותך

אשד.....גם אני לא ידעתי מה זה

בנק הזמן.חיפוש בגוגל נתן לי את התשובה. התנדבות בקהילה.. אני מתעניינת ביצירת קבוצה חברתית באיזור השרון למפגשים,אולי טיולים וכו'.

בנק זמן -

רעיון בבסיס הפרויקט הוא ש"זמן שווה זמן". שעה של נתינה בתחום מסוים, מזכה את הנותן בשעה של קבלה בתחום אחר, אותו הוא בוחר ממאגר היכולות שנצברו בקבוצה . בבנק הזמן הזמן של כולם שווה- כל אחד הוא גם נותן וגם מקבל. כל שירות מתומחר לפי משך הזמן הנדרש לספקו ולא לפי הערך שלו בשוק הכלכלי. בבנק אין "מתנדבים" אלא "תורמי זמן" ו"מקבלי זמן". ניתן לתרום בכל תחום שהוא, מעזרה בלימודים וייעוץ כלכלי ועד לעזרה בגינה. כל אדם יכול לבחור במה הוא רוצה לתרום ומה הוא רוצה לקבל, בזמן ובמקום הנוחים לו. לדוגמא מקפלת כביסה תורמת שעה ומקבלת שעת מסג' או טיפול שניים מאחר בקבוצה. הקבוצה שהוקמה בקריית חיים ,התחילה את פעילותה בשיתוף הרווחה ועם סטודנטיות לעבודה סוציאלית והייתה פרויקט למען הקהילה ..כשנגמר הפרויקט הצלחנו להחזיק את הקבוצה עוד כשנה וחצי ,וכשעזבתי את הקריה וחברה אחרת מהפעילות נפטרה הפרויקט שבק. כל אחד יכול לבדוק עם באזורו יש בנק זמן.

hhhh1234

New member
חברים חדשים

ביום בו נפטר בעלי הבנתי שעלי למצוא לי חברות חדשות הנמצאות במצבי, איתן אוכל ללכת לסרט, לנסוע לחו"ל להיפגש סתם לקפה ו/או לצהרים ועוד ועוד... יצאתי לקורסים, נסעתי לחו"ל, הצטרפתי לרוטרי (ארגון מתנדבים)וכו... לאט לאט בניתי לי מסגרות נוספות, מעולם ולעולם לא אפרד מהחברים שלי מהעבר (שכולם זוגות נשואים) משתתפת בכל האירועים, טיולים, אירוח ימי ששי וכו.. ויחד עם כל זה המשפחה, הילדים, הנכדים.... ולשתף אתכם, אתמול חזרתי מטיול מדהים, נסעתי לקוטב הצפוני - ווואאאאווווו, איזה עולם מדהים

כל הכבוד לך

ורואים את ההנאה שלך מהטיול . אולי שתפי אותנו מחוויותייך ? טלי

למעלה