שלום לכם,

שלום לכם,

נתקלתי בפורום ממש במקרה, דבר ראשון מזל טוב על פתיחתו! יש לי שאלה נורא כללית: מה לא טוב בגלובליזציה ומה הפתרון האלטרנטיבי? (אני יודעת שזה נשמע כמו שאלה כללית ומטומטמת, הקטע הוא, שאני לא מבינה בזה עד הסוף - בכללי, אני חושבת שאתם צודקים, אבל רציתי לשמוע קצת יותר)

shadowlord

New member
שלום

מכיוון שזו שאלה די טיפשית... ומכיוון שלא רציתי לפתוח הודעת נושא חדשה... ל-אנונימוס י-ם, (עמותה לזכויות בעלי חיים) נפתח סניף חדש... מי שמשעמם לו ורוצה לעזור (כי זקוקים להמון עזרה) שיודיע לי... יש לנו לשפץ ת´סניף (מקלט) וסתם פעילויות "שגרתיות" (דוכנים וכאלה) בתודה דוד וצוות הנהלת הפורומים של נענע

HEN2020

New member
שזה דופק אותנו לטווח הארוך

וגם הבינוני וגם הקצר. ויש לנו חרא של חיים.

FireBat

New member
הרי תגובה!

גם אני נתקלתי בפורום הזה ממש במקרה, אבל בגלל שאף אחד פה לא ענה לך, ומי שענה לך אמר שזו שאלה טיפשית (שזה ממש לא כי הרוב אוהבים את הגלובליזציה), אני אומר לך את דעתי בעניין. הגלובליזציה היא אחד הגורמים לרעב בעולם, היא הגורם לאנרקסיה ולדיכאון של מליוני אנשים, היא מגדירה מי יפה, מי מגניב ומשנה תרבות וייחודיות של מדינות. והיא גורמת לעשירים להתעשר ולעניים להמשיך להפסיד, כלומר פער מעמדות, ועל כן אנשים לא אוהבים אותה. אנשים שכחו שהמוזיקה שהם אוהבים היא בזכות ההשפעה העולמית, מקדונלדס שכולם מתעבים אבל כולם אוהבים, הטלויזיה, גם מייקרוסופט שנואה אבל כולם משתמשים בחלונות, אנשים שכחו שלמרות שהם שונאים את המושג הזה הם אוהבים חלק גדול מהדברים שהוא מביא. הפיתרון לנזק של הגלובליזציה הוא לא האנטי-גלובליזציה, אלא שינוי התפיסה החברתית. אם יש עוני בעולם שכל אחד יתרום דולר ונפתרה הבעיה.
The FireBat

tookmy

New member
"שכל אחד יפתור דולר ונפתרה הבעיה"

באמת? ואיך בדיוק תוודאי לאן הולך הדולר הזה? שהוא לא הולך למשטר שהולך לקנות בו כלי נשק שהוא לא הולך למעבידים של אלה שעובדים בשכר רעב שהוא לא הולך לתאגידים שהוא הולך למטרות שיצדיקו אותו, כאלה שיעזרו לשקם ארצות מתפתחות, כאלה שיאפשרו לאנשים להתפרנס, כאלה שלא יגדילו שוב עוד ועוד את המתעים על חשבונם של רוב האנשים?! חוץ מזה- מי זה בדיוק הכל אחד שיתרום דולר, כשרוב האנשים בעולם מרויחים דולר ליום, לפעמים קצת פחות, לפעמים טיפה יותר?

תודה על התגובה

אני מסכימה עם הדברים שהבאת פה, אבל רציתי לשמוע קצת יותר לעומק כדי לבחון את הענין ביתר תשומת לב. לדוגמא (חשבתי להציג קצת את טיעוני הצד השני - אלו השאלות שעולות לי לראש עכשיו): # אם אלו תוצאות הגלובליזציה, האם הדבר הרצוי הוא שנישאר במסגרת מדינות לאום ללא כל סחר חוץ? # האם לא מוטב לאותם ילדים שעובדים בשכר רעב להמשיך לעבוד (אחרת לא יהיה להם מה לאכול, הרי אף אחד לא יבוא לעזור להם)? # האם בכלל ישנו כח שמסוגל להפיל את התאגידים והמונופולים (אחרי הכל אני מניחה שגם אתה משתמש בווינדוס)? ועוד דברים בסגנון...

zooey

New member
אף אחד לא ממש מתנגד להתהליכי

הגלובליזציה בעקריים. הבעיה היא עם התהליכים הנילווים שאפשר למנוע אותם. הלא ברור שבין עם זה רצוי או לא רצוי רעיון המדינה האוטרקית כבר לא קיים כמעט. כל מדינות העולם תלויות באיזושהיא מידה במדינות אחרות. הבעיה היא שהתאגידים הללו יצאו משליטה. אין יכולת לאכוף עלייהם חוקים כבר עקב נפיצותם הגלובלית ופתלתלות עסקיהן. שאת שואלת על ילדים שעובדים בשכר רעב. לפני היות המפעלים הללו הילדים הללו כלכלו עצמם בצנעה מחקלאות או ממעשי רוכלות. ברגע שנכנסו החברות אדמות רבות הולאמו ונמכרו לחברות הללו. לאחר הקמת המפעלים לא נותרה עוד ברירה לאנשים אלא לעבוד שם. עכשיו, מעבר לשכר הרעב. הילדים הללו עובדים 18 שות ויותר ביום, לא דואגים להם לתנאים סניטרים, הם עובדים עם חומרים רעילים ללא מיגון אין להם חופש לנוע כרצונם או לקחת הפסקות. אם היה מדובר רק בשכר אז אפשר לומר שטענתך יש בה מן הצדק אך התעללות כזו בעובדים החייבים לכלכל את משפחותיהם היא אכזרית ולא נחוצה. היא נגרמת בגלל שכל המוצרים הללו מיוצרים בקבלנות ע"י חברות צד שלישי. אותן חברות נגשות למכרזים של החברות הגדולות ומחויבות להוריד כמה שיותר את הצעתן על מנת לקבל את העבודה. לחברות הגדולות לא אכפת איך בדיוק עובדים אנשים שם מכיוון שזה רחוק מהן. אז זה רוצים לשנות. ישנו כח המסוגל , לא להפיל את החברות, כמו לדאוג לשינוי פועלתן של החברות ע"י פגיעה מהותית בהכנסתן ולגרום לפיקוח מוגבר על חברות אלו. כח זה הוא של הצרכן שעליו מתבססת כל הכלכלה המושחתת הזאת. אם מספיק אנשים יבינו זאת ויקומו כנגד זה כל בסיס הכלכלה יתערער. דבר זה כבר עבד. נייקי למשל יצאה בהצהרה שהיא תדאג לזכויות עובדים ואכן גרמה לקלבנים שלה לשפר את תנאי עבודתם. כמה זמן אחר כך הקבלנים העבירו את המפעלים לסין ששם קשה מאוד לפקח את התנאים והעניין נדון מחדש. אם תחליטי שאת לא מעונינת להשתמש בוינדוס ואם מספיק אנשים יחליטו כך אז יבוא יצרן שייצא מערכת הפעלה מספיק קלה לשימוש וזולה. אם מספיק אנשים יתחילו להשתמש במערכת הזאת מייקרוסופט יאלצו להוריד מכירים. דוגמא זו היא התגלמות הכלכלה הדמוקרטית קפיטליסטית בה לאדם הזכות לבחור על מה להוציא את כספו. מה שקורה היום הוא עיוות מסוכן של רעיון זה.

FireBat

New member
מסכים בהחלט.

אז הבעיה היא בעצם שיש חברות שמתחזקות עד כדי כך שהן יוצרות לעצמן מונופולים ע"י שהן רומסות חברות קטנות יותר. ולכן חייבים להגביל בכל דרך חברות אלה. מייקרוסופט אחת מהן. בלי שום קשר לגלובליזציה, גם חברות ממשלתיות בארץ הן בעייתיות - כגון חברת החשמל.

Wedwil

New member
גם אם כן

ממתי טבע האדם נוגד את הטבע? התקדמות היא מאד נחמדה אבל לאיפה? בני אדם אולי לא יכולים לשלוט על עצמם בכול שקשור בהתפתחות אבל אני מאמין שלאדם יש לפחות שכל להרים את הראש ולראות לאיפה הוא מתקדם

monkilita

New member
לא לכולם

יש את השכל או הרצון להרים את הראש ולראות לאן הם הולכים. בנקודה הספציפית שהם נמצאים טוב להם וזה לא חשוב לאן זה יוביל (מה שאני לא מבינה זה למה הם מביאים ילדים ומשאירים להם עולם רקוב ונרקב) "עץ הדעת טוב ורע" לכולנו יש את הבחירה. לא כולם בוחרים בטוב, עובדה שיש אנסים ורוצחים וסתם רעות וחולות. ברמה השכלתנית של הקיום שלנו כבני אדם אנחנו נוגדים את הטבע. אנחנו מנסים ליצור דברים ולהתחרות בטבע (מטוסים צוללות וכו) ובדרך הורסים כל מה שאפשר, העיקר לשחק קצת באלוהים.

נ ע ם

New member
יאללה יאללה

הרעב הומצא לפני הגלובליזציה וחלונות זוהי מערכת ההפעלה הכי נוחה בעולם (ואם מישהו יזכיר את לינוקס -נו באמת צריך להיות ברמה של מהנדס תוכנה בשביל לתפעל תבדיחה הזאת) חוצמזה שרוב הלוחמים בגלובליזציה זה ילדים וזה לא במקרה - אנשים מתבגרים ומבינים שלא הכל סביבם זה קונספירציות וארה"ב לא גורמת לכל המלחמות בעולם התנועה היא בעיקר אנטי - אנטי כל דבר שמקובל בעולם בין אם הוא טוב או לא טוב זהו לילה טוב

adva g

New member
מאיפה אתה יודע

שרוב הלוחמים בגלובליזציה הם ילדים? עשית סקר? ערכת סטטיסטיקות? אגב, גלובליזציה ואנטי-גלובליזציה הם מושגים מאוד רחבים, ולכן לדעתי קשה להכליל ולהתנגד או להסכים נחרצות לאחד מהמושגים הללו. לדעתי כל אחד יכול למצוא משהו בגלובליזציה שהוא לא בסדר והיה רוצה לשנות, גם אתה, נעם, שנשמע הרבה יותר אנטי מהמתנגדים לגלובליזציה.

למעלה