שלום לכם

פלא68

New member
שלום לכם

אני כבן 43. הבת זוג בת 40 עוד מספר ימים. יש לנו 2 בנות: הגדולה בת 3 והקטנה בת 8 חודשים. בפועל איננו נשואים אלא רק חיים ביחד. (4-5 שנים). אני כמעט שלא עוזר בבית אלא רק בטיפול בילדות - אני עובד עד מאוחר אבל בילדה הגדולה ואני ביחסים מדהימים, אני לוקח אותה ומטייל איתה ולוקח אותה לגן כל בוקר. ביחס לילדה הקטנה אני פחות משמעותי אבל עדיין מסייע פה ושם. המצב בבית הפך לבלתי נסבל, היא מאוכזבת, עצובה , כועסת וזועפת - אני כבר מתחיל להצדיק לפעמים את ההתנהגויות שלה - היינו לא רואה את הטימטום בתגובות שלה לכול אירוע חסר משמעות. הזוגיות הוא משהו שמתקשה להתרומם אלא רק בהיבט הפונקציונאלי. בכול אופן המצב נימשך ונימשך. אני לא אומר שאין נקודות אור - אבל הן פוחתות והולכות. היינו בייעוץ שהיה לא משהו פרודוקטיבי - היא שרגילה להתלונן ולצפות לעצזה בבית או משהו דומה הייתה בשוק שגם לי יש תלונות, וגם לי יש מציאות לא נוחה ממנה. היא טענה ש"קיללתי" אותה - ובפועל מה שאמרתי זה שאין לי זוגיות ואין לי יחסים והמצב נורא ועל סף פרידה. (הפרזתי) והיא לא מבינה בכסף וכול הזמן באה בדרישות שהן לא במציאות העיניינית - לפני מספר דקות התקשרה וביקשה שהקנה מכשיר חשמלי כולשהו שרוב הסיכויים רק צריך לנקות (פילטר של שואב) - והמכשיר ניקנה לפני פחות משנה "לא מתקנים דברים כאילו" - כך שקשה להבין מבחינתי מה היא רוצה. אז אני מדבר על הצורך להיפרד. (מנסה שלא להזכיר את זה כל הזמן - פעם אחרונה לפני כחודש) אבל לפעמים ברור לי שאני חייב להמשיך הלאה. ברור לי שהיא מתה להיפרד - הבעיה שלה ? הפחד, הפחד הכלכלי, הפחד מהלבד, וחוץ מזה שלי יש כסף שהוא ניפרד ממנה - היינו כסף שיש לי מלפני הקשר. (סכום די גדול). לאחרונה היא טענה שגם היא זכאית לחצי מהכסף הזה - בגלל שהיא שומרת על הילדות שאני עובד - העובדה שמדובר בכסף שלא נוגע אליה ולא הרווחתי אותו בזמן הקשר - נישכחה. בכול אופן - אחרי מספר לא מבוטל של ריבים וסיכסוכים אני מוטש. בהתחלה היה ממש קשה. האמת היא שהתחלתי לאחרונה לבוא לעבודה עם חיוך בבוקר. אם פעם הסיכסוכים היו מורידים לי את החיוך - אז עכשיו ממש לא, אני מצב רגיל ואין לי כל בעיה לבוא מאושר לעבודה - שבבית הכול רע ואנחנו לא מדברים כמעט . אז היום לאחר עוד התקף עצבים שלה היא התקשרה להתנצל. והיא צריכה פה, והיא צריכה שם, אבל זה בלתי ניתן להבנה מה היא רוצה. ועצוב יותר קשה להבין למה אני לא פועל כמו שמתבקש מול המציאות. השאלה שלי פשוטה: האם לחתוך, מתי ואיך.

פלא68

New member
יש הסכם אבל היא טוענת שהוא לא בתוקף

לא ממש הבנתי למה - האם היא מתייעצת ? אולי.

מתלבטת32

New member
אני לא חושבת שהיא זכאית לכסף שלך מלפני

הזוגיות, אבל... היא ללא ספק זכאית לדמי מזונות במידה ונפרדים. אם היא לא עובדת אז היא זכאית למזונות ילדים ומזונות אישה כשהסכום שתשלם אמור לספק לה את רמת החיים שהיא הורגלה אליה במהלך חייכם המשותפים. ועכשיו לעצם העניין - לדעתי אם הייתם בטיפול ולא היה פרודוקטיבי תנסו מטפל אחר. אבל, וזה אבל גדול, רק אם אתה אוהבת אותה ורוצה להמשיך לחיות איתה, אחרת זה בזבוז זמן ומשאבים נפשיים.

אייבורי

New member
ממש לא

הרעיון כאילו הוא מחוייב להחזיק אותה באותה רמת חיים הומצאה בטלוויזיה האמריקאית שאנו צופים. במציאות אחרי הגירושים הוא חייב אך ורק במזונות לילדים הסכום מורכב ממזונות+מדור. בזמן התהליך עד הגירושים, יש מצב שהיא תקבל מזונות אישה במידה והיא לא עובדת \ לא נאפה ויש עוד כמה תנאים במציאות די נדיר. הכסף שלו מלפני הנישואים\ירושה לא מתחלק אחרי הגירושים אלא אם נכנס לחשבון משותף ונראה שיש כוונת שיתוף. קניית בית משותף בכסף הזה שקולה לכוונת שיתוף.

אייבורי

New member
אתה נשמע סתם עצלן

נראה על פניו שהחלטת להתגרש כל השאר עטיפת מסטיק. בכל מקרה, הקפד לשמור את הכסף שהרווחת\ירשת בחשבון נפרד אם תערבב אותו עם הכסף הזוגי יחשב הדבר כרצון לשיתוף ותאלץ לחלוק אותו איתה. במידה ותחליט שאתה רוצה לשקם את הקשר כדאי שתגיד זאת בקול רם.

אייבורי

New member
אז יקראו לגירושים, להפרד

בתכלס אין שם הבדל. הסכם משמורת וחלוקת רכוש הם יצטרכו לעשות לרוב גם להתגרש רישמית בבית דין רבני

שילה1

New member
מדובר בידועים ביבור,שלהם הסכם.את ההסכם

יפעילו בבית משפט לעניני משפחה,ושם גם ידונו בחלוקת הרכוש,מזונות ילדים,ומזונות אישה,אם התנאים מתאימים. אין צורך ולא חובה לעבור ברבנות.

נונה17

New member
הם לא צריכים לעבור ברבנות

כי הם לא נשואים. רק לעשות הסכם בבית משפט לענייני משפחה.

שילה1

New member
יש להם הסכם,רק להפעילו,ולהגיע להסכמות

בנושא מזונות הילדים.

seeyou

New member
,השאלה שלי פשוטה: האם לחתוך, מתי ואיך,../images/Emo178.gif

מבחינה משפטית לדעתי,חברי הפורום לא יוכלו לתת לך תשובות נכונות גם עו"ד אשר יבטיח לך את הירח אל תאמין בכול זאת-שווה כמה שקלים לברר את הזכויות-חובות לפני שתחתוך
היא השתנה רק בזמן האחרון? ייתכן שהיא עוברת משבר האם אתה מעוניין בקשר ? אז שווה לבדוק לפני ש"זורקים". הערה קטנה בקשר להתנהגותך עם הילדות רצוי מאוד לא לתת העדפה יתר על המידה לאחד על חשבון השניה ברור שכול הורא אוהב בצורה שונה את הילדים. יוסי

מריוס זכריה

Member
מנהל
סיפרו ארוך

אם אתה מתלבט (טובו שכך), נסה ייעוץ אחר. לפעמים אחד לא מצליח בגלל כימיה לא טובה. יש עוד יועצים. מתי להתגרש? ברגע שזאת ההחלטה, יש רק תאריך אחד, והוא: במיידי. לגבי איך: קח עורך דין, מה לא ברור פה?

גארוטה

New member
ולמה באמת אתה לא

פועל כמו שמתבקש מול המציאות?? אולי כי אתה פשוט אדיש וכבר לא ממש איכפת לך. אתה במצב רגיל, הולך לעבודה שמח ומחוייך, המצב בבית לא משפיע עליך... אולי תעצור ותשאל את עצמך מה הביא אתכם למצב הנוכחי? למה היא מאוכזבת וממה? למה היא עצובה לפתע ומה גורם לה להיות כעוסה וזועפת? והשאלה החשובה האם זה בכלל איכפת לך לראות אותה כך או שנעשית כבר אדיש כלפיה, כלפי הרגשות שלה, רצונותיה והדרישות שלה ממך? היא נעלבת שבכלל יש לך תלונות כלפיה, אתה לא מבין מה היא רוצה בכלל. נראה שהלכתם לטיפול כדי להטיח האשמות אחד בשני ולא באמת להקשיב אחד לשני להפנים ולנסות לתקן את הקצר התקשורתי שיש ביניכם, ולכן גם הטיפול לא צלח. האם לחתוך, מתי ואיך? אף אחד חוץ ממך לא יכול להשיב על כך.

נונה17

New member
אתה רוצה לחתוך?

האם באמת עשיתם נסיון אמיתי וכן להקשיב אחד לשני ואולי לנסות להציל את הקשר? למה באמת אתה כמעט לא עושה כלום בבית? אולי היא מותשת ומתוסכלת כי אתה מתנהג כמו רווק?

מלודי6

New member
אני חושבת שזה ברור מה אתה רוצה ומה היא

אתה רוצה להפרד. אתה מחפש סיבות לתרץ את הפרידה ולכן אתה מחפש תירוצים למה היא לא רוצה להפרד ושהיא לא יודעת מה היא רוצה מעצמה. אתה מנמק את הסיבות שלה לאי-פרידה, אך בעצם הפחד שלך מפרידה מדבר חזק יותר, הפחד מהתחלקות בכסף שהרווחת עם השנים. לא נראה לי שהבעיה בה, אלא פשוט נגמרה לך האהבה והערכה אליה. כולך סובב סביב ענייני הכסף, הפחד מגזילת הכסף שלך. רק מסיפור קטן על מכשיר חשמלי ניתן לראות זאת באופן זועק. אם היית אוהב אותה ומעריך אותה, היית גם יכול להסביר לה שאפשר להחליף חלק והיית גם מחליף אותו או מבקש ממנה שתתקשר לבעל מקצוע שיחליף וכל הסיפור היה נגמר, הפתרון היה בא על סיפוקו וזה היה נראה אחרת. היא לא ילדה קטנה, אשה בת 40 והטיפשה ביותר עדיין בעלת בינה. כנראה מה שהיא רואה ומבינה זה את חוסר האהבה שלך ואת הפחד הכספי שלך. את כותב "השאלה שלי פשוטה: האם לחתוך, מתי ואיך". ואני אענה כי לכל השאלה המחולקת לשלושה כבר ענית על השניים והשאלה העיקרית היא בעצם האחרונה - האיך. האם לחתוך? אתה רוצה לחתוך. מתי? כשתמצא את הדרך לאיך למזער את נתינת הכסף לאישה שאתה חייה את חייך איתך. איך? תברר אצל בעלי מקצוע המתאימים לנושא הכספי, ותפסיק לבלבל לנו ת'מוח שמשהו לא בסדר איתה.

I C E M A N 7

New member
הבעיה לא בה ולא בו, היא נמצאת בצורת ההתקשרות

התמונה שמצטיירת לי היא זוגיות שנבנתה מראש אך ורק על בסיס הקמת משפחה, כשהאינטימיות ניגנה כינור שני, אם בכלל. הוא: איש קריירה, "רווק מזדקן", שהחליט שהגיע הזמן להביא ילדים לעולם, אך ידע שאין לו זמן להשקיע בגידולם. הפתרון מבחינתו היה עקרת בית במשרה מלאה. היא: אישה מיעוטת יכולת, שהשעון הבילוגי שלה מתקתק בעוצמה. הפתרון מבחינתה היה ספונסר, ארנק, מישהו שידאג לקיומה שלה ושל ילדיה וישאיר לה את מלאכת הטיפול בהם. כלומר צורת ההתקשרות מראש לא התבססה על רגשות ואהבה וכל זה. צורת התקשרות אינטרסנטית חומרית פרופר. מה שקרה בהמשך זה שחיקה. האישה לא מסתדרת עם התפקיד שלקחה על עצמה, והגבר לא קיבל את מה שהבטיחה העסקה (ילדים תחת מעטה נוחיות ושלום בית). הוא מתגעגע ליחסים שהיו לו פעם (רק זוגיות ופאן בלי ילדים "שמקלקלים" אותם. שקט). מה שלא ברור לי זה מה הוא עושה בפורום. הרי יש הסכם ואני בטוח שהוא נכנס להתקשרות הזאת בעיניים פקוחות. הוא חופשי ללכת. הוא רוצה לחזור לעסקה המקורית? זה לא יקרה. בכל מקרה, זו התמונה שהצטיירה לי מהדברים שאמר ויכול להיות שאני טועה.

מלודי6

New member
אני לא חושבת שאתה סותר את דבריי אלא יותר

מחזק אותם. לא כתבתי שהבעיה קיימת בה או בו. חיזקתי רק את מה שהוא ניסה לטשטש, את התירוצים שהוא מספר לעצמו בכדי להצדיק מצב קיים. הוא הרי יודע מה הוא רוצה, הוא לא מהמתלבטים, הוא פשוט לא מצא את הדרך לבצע את מה שהוא רוצה. אני תיארתי מצב של מה שלא היה קורה אילו הייתה קיימת אהבה והערכה, כלומר הסתכלות על הפרטים השוליים ועל פחד מחלוקת הכסף, ואתה כתבת "צורת התקשרות אינטרסנטית חומרית פרופר". אומנם אני יצאתי מנקודת הנחה שהייתה קיימת שם אהבה והערכה מתי שהוא בתחילת הקשר, ואתה כתבת "צורת ההתקשרות מראש לא התבססה על רגשות ואהבה וכל זה". יכול להיות שלא הייתה קיימת האהבה והערכה הרומנטית האמיתית אבל עדיין אני חושבת שהייתה קיימת שם אהבה והערכה כלשהי, אחרת הוא לא היה מביא איתה ילדים וחי איתה. האהבה שהייתה קיימת ביניהם היא איננה אהבה אמיתית אלא מה שנקרא אהבה שתלויה בדבר, כמו שתיארת "התקשרות אינטרסנטית חומרית", ולכן היא נשחקת ומתה עם הזמן. ההסכם זה כנראה מה שמפריע לו, כי למרות שהם חתמו על ההסכם הוא כנראה מתחרט על חתימתו, ולכן הוא כל-כך דואג, שמה היא תקבל יותר ממה שהוא רוצה לתת. זה מה שקורה שהולכים לפי האינטרסים אישיים ולא לפני נתינה אמיתית מכל הלב.

למעלה