אפשר גם?
1- מדוע את/ה עושה קוספליי? דבר ראשון, בלי ספק בכלל - כי זה כ-י-ף. אין דבר יותר כיף מלהיות אחת מהדמויות שאני הכי אוהב בעולם ליום שלם (או יותר בחלק מהמקרים). ומכאן מגיעה סיבה נוספת, בגלל האהבה שלי לדמויות שאליהן אני מתחפש. רוב הסיכויים שהמשחקים והסדרות שמהן אני בוחר את הדמויות שאליהן אני מתחפש עשו אותי מי שאני היום, וקוספליי זה חלק מהאהבה שלי אליהם. 2- על פי מה את/ה בוחר את הדמות אליה אתה מתחפש? (הזדהות? רצון להיות הדמות? וכ'ו) מכל מיני סיבות. בראש ובראשונה זו חייבית להיות דמות שאני אוהב ומכיר אני מניח, לאחר מכן אם זו דמות שאני מתאים להתחפש אליה. לפעמים העדיפות תלך לדמות לרוב בגלל הסיבה שאני מתאים אליה, אבל ברוב המקרים כנ"ל זו חייבת להיות דמות שאני אוהב ברמה מסויימת. בחלק מהמקרים העיצוב והקושי של התחפושת גם משפיעים על הבחירה, למרות שגם אז, רוב הסיכויים שזאת תהיה דמות שאני אוהב, נדיר שלא. 3- ממתי אתה מתחפש? פורים 2003 אני מניח, התחפשתי לנינג'ה למפגש שהיה אז בפארק הירקון, של פורום אנימה ומנגה. שנה אחרי זה התחפשתי לאורוצ'ימארו מנארוטו, מאז, כל שנה אני לא יכול להפסיק. וכמובן, כשהייתי בגן בגיל 4 או 5 התחפשתי לסופר מריו. 4- עד כמה ההתחפשות שלכם קשורה למסורת היהודית העמוקה של ההתחפשות בפורים? (או האלווין אם אתם נוצרים) בשבילי פורים הוא רק סיבה להתחפש, אין אצלי כמעט כל קשר מלבד כך שזה החג הרשמי לתחפושות בארץ, אולי יש אנשים שינצלו את זה ובפורים ישקיעו אקסטרה על התחפושת שלהם או יבחרו דמות קצת יותר קשה לפורים, בשבילי זה כבר מזמן לא משנה. אני אתחפש בסוכות, חנוכה, בקיץ, האלווין ובכל פעם שבא לי להתחפש. לרוב זה כמובן בכנסים, לא אתנגד לנצל את זה למועדים אחרים כשזה יהיה מתאים. 5- מה לדעתם ההבדל המהותי בין קוספליי להתחפשויות רגילות? (פורים, האלווין, נשף תחפושות וכ'ו). מאיך שאני מסתכל על זה, אני כמעט הבדל. נכון, יש שיגידו שההבדל המהותי הוא החדירה לפרטים, ש-"התחפשויות רגילות" יכולות להיות נורא כולללניות ושקוספליי זה כל הפרטים הקטנים, הביסוס המסויים הזה על הדמויות וההשקעה המסוימת, ושלא תבינו אותי לא נכון, אני לא לא שולל כאן את הטיעונים האלה, הם נכונים. אבל מצד שני יש שיגידו שגם התחפשויות רגילות יכולות להיחשב תחת קוספליי. זה תלוי איך מסתכלים על זה. אני לא יודע עד כמה זה משנה בסך הכל, אבל לדעתי שני הטיעונים שהצגתי נכונים. נתון למחלוקת. אנערף XD 6- איך לדעתכם החיים בישראל משפיעים על הקוספליי הישראלי? (יחס, התפתחויות תרבותיות, מיקום...) אני חושב שכמו בכל מקום, כל מי שלא ממש יודע מה זה קוספליי ייראה את התחביב הזה בתור מאוד ילדותי וקרוב לוודאי שייתן נימה של זלזול, במיוחד כי זה תחביב שמושפע מסדרות, משחקים וכדומה, כי ככה אותו בן אדם רואה את זה, אפילו שחלק מאוד ניכר מאותם סדרות\משחקים\וכו' מיועדים לכל הגילאים ואפילו לקהל הבוגר והמבוגר. בישראל זה מתבטא בצורה יותר קשה אני מניח, כי בכל זאת מדובר כאן בארץ שלא תמיד הכי פתוחה לדברים מהסוג הזה וחלק מאוד ניכר מהחברה שלה יכולה להיות מאוד סגור (ואטום לצערי) לתחביבים כמו קוספליי. זה לא רק אטימות, זה גם אנשים שיותר שייכים "לדור הישן" והם לא פותחים את הראש לדברים חדשים. אני לא בא להכליל כמובן, יש גם כמה תגובות חיוביות פה ושם XD זה עדיין, תחביב מאוד מגניב ומעניין, לדעתי לפחות.