שלום לכם

OnlyLeigh

New member
שלום לכם

מי שביקר בקומונת פרוטס כבר שם לב שאני התחלתי לחובבי הפרוטס/קוספליי בארץ בגלל עבודת פרוסמינריון בבצלאל שאני מכינה. ומאחר ויהיה שם סקשן של קוספליי ישראלי, הכנתי מספר שאלות שאשמח אם כמה שיותר מכם יוכלו לענות עליהם בכנות. תודה! 3> 1- מדוע את/ה עושה קוספליי? 2- על פי מה את/ה בוחר את הדמות אליה אתה מתחפש? (הזדהות? רצון להיות הדמות? וכ'ו) 3- ממתי אתה מתחפש? 4- עד כמה ההתחפשות שלכם קשורה למסורת היהודית העמוקה של ההתחפשות בפורים? (או האלווין אם אתם נוצרים) 5- מה לדעתם ההבדל המהותי בין קוספליי להתחפשויות רגילות? (פורים, האלווין, נשף תחפושות וכ'ו). 6- איך לדעתם החיים בישראל משפיעים על הקוספליי הישראלי? (יחס, התפתחויות תרבותיות, מיקום...) תודה!

akane

New member
פרוסמינריון ם,ם;

1- מדוע את/ה עושה קוספליי? זה כיף :] כיף שמתחלק לשני חלקים: ההכנה והלבישה. כף להכין את התחפושת מא' ועד ת', להכין לבוש וחפצים שביום יום לא מקובל ללבוש או שלא ניתן בכלל להשיג ולהיות גאה בעבודה שלך. כיף ללבוש את התחפושת כדי להרגיש כמו דמות אהובה ליום אחד, לנסות להתנהג כמוה, לתקשר עם אנשים שמתנהגים כמו דמויות אחרות, להרגיש דוגמן ליום אחד ולקבל אהבה מיידית בשל התחפושת, מצד אנשים אחרים שחולקים את האהבה שלך לדמות או לסדרה. גם כיף לקבל מחמאות על העבודה הקשה, מחמאות על הדמיון לדמות וכו. כמובן גם כיף להכיר אנשים אחרים שחולקים את התחביב שלך להתחפש או את האהבה לסדרה/משחק. קל יותר לפתוח בשיחה כאשר ברור ששניכם אוהבים את אותו נושא. 2- על פי מה את/ה בוחר את הדמות אליה אתה מתחפש? (הזדהות? רצון להיות הדמות? וכ'ו) לרוב מתוך קשר או אהבה לדמות- זה נותן לך אושר מידי להיות דמות אהובה ליום אחד~ להכנס ללבוש שלה עוזר לך במידה מסויימת להתנהג כמוה - זה סוג של משחק רול פליי. מתוך אהבה ללבוש שלה ולסגנון המראה הכולל- הרבה פעמים הדמויות לובשות בגדים ופריטים יפייפים שפשוט שאי אפשר ללבוש ביום יום. להתחפש נותן לך יום אחד להנות בלבוש שאתה ממש אוהב. זה סוג של פנטזיה שמתעוררת לתחייה וזה ממכר. 3- ממתי אתה מתחפש? תמיד הייתי אובססיבית לתחפושות וזה היה קל במיוחד עם אמא יצירתית שתופרת ומכינה הכל ונהנית מזה. לדמות יפאנית התחפשתי בפעם הראשונה ב2003, אם כי בסופו של דבר התביישתי לבוא ככה למפגש ולבשתי את התחפושת רק לבית הספר (מיותר לציין שאף אחד לא הבין מה אני). אחרי שראיתי את כולם בתחפושות נהנים ביחד בפארק, משתובבים ומצטלמים - החלטתי שבמפגש הבא אני אפרד מהביישנות. 4- עד כמה ההתחפשות שלכם קשורה למסורת היהודית העמוקה של ההתחפשות בפורים? (או האלווין אם אתם נוצרים) אני לא חושבת שזה קשור אצלי למסורת היהודית של פורים. תמיד אהבתי לבוש קצת מוזר ושונה ופורים היווה סוג של תירוץ וסיבה ללבוש את מה שרציתי. כרגע מפגשים וכנסים מספקים גם את ה"תירוץ" והאוירה שפורים מספק, אף אחד לא יסתכל עלייך בצורה מוזרה ויעיר הערות גסות- הוא רק יעריך את התחפושת וההשקעה ויהנה מהמראות הצבעוניים סביבו. 5- מה לדעתכם ההבדל המהותי בין קוספליי להתחפשויות רגילות? (פורים, האלווין, נשף תחפושות וכ'ו). לדעתי זה קודם כל קשור לעיצוב הדמויות, לאידיאל שיש באנימה או במשחקים אסייתיים שהוא בלתי מושג בעליל. הרצון להתקרב לאידיאל הזה יכלול לרוב שינויים יותר קיצוניים מבחינת השקעה- פיאות צבעוניות, עדשות בצבעי הקשת, נעליים ולבוש מוגזם ומקורי מעבר למה שרואים בסרטים למשל. גם העובדה שאנשים משקיעים בקוספליי למפגשים וכנסים שעוסקים ברוח הדברים האלו, ולא סתם למסיבה כללית וחסרת נושא. בסופו של דבר ישנה מטרה, לשוחח ולהכיר אנשים ולחלוק איתם את האהבות שלך בנושאים האלו, לידע אותם על סדרה שלדעתך מעולה. ואיכשהו קוספליי זה גם דבר נורא מדבק שדווקא האנשים הכי פשוטים ו"נורמאליים" כביכול עושים. לא שחקנים או דוגמנים או בעלי יכולות מיוחדות במיוחד. זה ישר גורם לך לחשוב ש"גם אני יכול" ו"גם אני רוצה". תחפושות רגילות לעומת זאת כמעט בצורה כוללת יראו טוב יותר על אנשים נאים יותר, כאשר קוספליי צריך להתאים לדמות מאוד ספציפית עם מראה מסויים. 6- איך לדעתכם החיים בישראל משפיעים על הקוספליי הישראלי? (יחס, התפתחויות תרבותיות, מיקום...) מבחינת יחס של שאר האנשים שלא מתחפשים - לגלוג, התנשאות וצחוק הן התגובות של רובם. לרוב מתוך אי הבנה במה מדובר ומהסגנון הקיצוני של העיצובים. אך בסופו של יום גם הם מורשמים מההשקעה ומהתוצר הסופי (אחותי צוחקת עליי לפני כל כנס, אך בפורים הייא באה להלוות ממני את התחפושת שהיא צחקה עליה P:). מבחינת יחס של קוספליירים ישראלים- תחרות עם כבוד ועזרה הדדית :) רוב הקוספליירים הישראלים יראו בזה כתחביב נחמד וסוג של ספורט ומנסים להשתפר בו כל הזמן, יש שיתוף של מידע ועזרה פיזית או על גבי האינטרנט. וגם ענווה גדולה בהשוואה לקוספליירים בחו"ל והרצון להיות טובים כמוהם. מבחינת יחס בתחרויות - לוקה בחסר לצערי הרב. מכיוון שהנושא עוד לא מספיק מפותח בארץ, ובלי מספיק אנשים בעלי ניסיון ומידע רחב נותרה התחרות כלי שבר שמנסים לתקן אותו. אך מה שקורה כתוצאה מתחרות לא הוגנת שהיתה בשנים האחרונות - אנשים פחות מאמינים בניצחון אמיתי עם משמעות. כאשר הם יודעים ורואים בשטח שלא הכישרון, דימיון לדמות והשקעה הם מה שיביא את הניצחון הגאה, הם משקיעים פחות. לא שהתחרות צריכה להוות מניע להתחפש - אך היא תמיד מוסיפה, מדרבנת ונותנת סוג של הכרה ותחושת הישג מעבר למה שההרגשה בתוך התחפושת נותנת. אחד המאפיינים הישראליים הכי קשים לדעתי לקוספלייר הישראלי הוא המזג אויר. חם חם חם - וגם בחורף מזיעים בתחפושת. רוב הקוספליי יכלול חומרים שהם לא ממש נוחים או נושמים -עור, ויניל ושריונות לרוב. המון תחפושות לא נוחות ללבישה ממילא וכשחם ומזיעים בנוסף זה מוריד המון מן ההנאה. מבחינת חומרים מאוד קשה להכין את התחפושות בצורה עצמאית. פיאות מתאימות לא ניתן להשיג בארץ וחייבים להזמין מחו"ל. יצירה עצמאית כתחביב לא מפותחת בארץ מעבר לתפירה, סריגה וציור/עיצוב בסיסי ובגלל זה קשה למצוא את החומרים הדרושים בכמויות לא תעשייתיות (זה בהשוואה לארה"ב למשל - ששם קפיצה לסופר מרקט סטנדרטי של יצירה יניב את כל מה שרק תוכל לחלום עליו). יש מי שיחלוק עליי בנושא הזה, אבל זאת דעתי ע"פ מה שנמצא בהיצע שוק הקיים והנגיש. ואי חפרתי XD תשאלי עוד שאלות!~

OnlyLeigh

New member
וואי עינב XXDD

תודה אבל. אני מצפה מכל השאר ללא פחות!! אני חייבת לך כשאת תעשי פרוס P:

akane

New member
XD בבקשה~

ויש לי עוד הרבה לחפור, כמו שאמרתי לך, יש לי סיכומים על קוספליי בכללי, על קוספליי בישראל וגם הסברי הכנה~ אבל טוב עשית שגרמת לי לרשום כ"כ הרבה :> וכן! כולם להגיב בחפירה כפייתית עם יותר מידי אותיות ממה שתפוז מאפשר להודעה! D: וכשאני אעשה פרוס? ם,ם

pokegirl

New member
עונה, למרות שקספליירתי כביכול רק פעם אחת

1- מדוע את/ה עושה קוספליי? בשביל הכיף של להתחפש לדמות שאוהבים 2- על פי מה את/ה בוחר את הדמות אליה אתה מתחפש? אני בוחרת דמות שאני אוהבת ו\או מרגישה הזדהות כלשהי איתה, ובד"כ בתנאי שיש דמיון פיזי או נפשי ברמה מסויימת 3- ממתי אתה מתחפש? עשיתי קוספליי כולה פעמיים, אי אשם בזמנים שלפני הכנסים, ובהארוקון 2008 עם הקאסט 4- עד כמה ההתחפשות שלכם קשורה למסורת היהודית העמוקה של ההתחפשות בפורים? לא ממש קשורה, אני מוכנה לעשות קוספליי בכל עת ולכל אירוע, אבל הייתי מעדיפה להשאיר את זה למועד כמו פורים. 5- מה לדעתם ההבדל המהותי בין קוספליי להתחפשויות רגילות? ההבדל המהותי לדעתי הוא כמובן הקשר העמוק או הפחות עמוק לדמות או לסרט\סדרה (סדרת אנימה, משחקים, או מנגה, הכל הולך), כשתחפושות רגילות בפורים זה רק "איזה מגניב, בואו נתחפש לשקרלכשהו" 6- איך לדעתם החיים בישראל משפיעים על הקוספליי הישראלי? אם זה מבחינת החברה, אני חושבת שזה מפריע לרוב קהילת הקוספליירים לעשות קוספליי שלא בפורים, הרוב לא מוכנים למבטים ולפאדיחות כביכול של להתחפש לא בפורים, אז רואים בבירור שיש פריחה של קוספליי באביב...

Lady_Voldemort

New member
../images/Emo77.gifוואו בהצלחה!

1- מדוע את/ה עושה קוספליי? למה? כי זה כייף לי, כי אני נהינת מהתהליך עצמו של היצירה של העבודה ובעיקר מההפיכה של משהו שהוא לרוב מצוייר או על גביי מדיה אחרת לממשי ובידיים שלי, כיף לי להכנס לתוך דמות אחרות ולהיות היא לכמה שעות ,במיוחד אם זו דמות שהיא מעניינת בעיניי , 2- על פי מה את/ה בוחר את הדמות אליה אתה מתחפש? (הזדהות? רצון להיות הדמות? וכ'ו) בדר"כ אני בוחרת דמויות ע"י היכולת שלי להדמות אליהן באופן טבעי(כלומר אם אפשר בלי פאה...) ומתוך מקומות וסדרות שאני אוהבת את המסר שלהן, את הדמותץ הספציפית בגלל מי שהיא , שזה אומר כן, שהייתי שמחה להיות היא באיזשהוא מקום וקצת כי הדמות מזכירה איזה שהוא חלק באישיות שלי בכל אופן... 3- ממתי אתה מתחפש? אני מתחפשת מאז שאני זוכרת את עצמי ובכל הזדמנות אפשרית, כמעט תמיד לדברים מקוריים ,מתוסבכים או פשוט מוזרים.. אני מתחפשת גם בכנסים שלא קשורים לקוספליי לעיתים... 4- עד כמה ההתחפשות שלכם קשורה למסורת היהודית העמוקה של ההתחפשות בפורים? (או האלווין אם אתם נוצרים) לא נראה לי שהקשר למסורת כמו ההזדמנות להתחפש היא שעושה לי את זה... וכל הזמנות להתחיפש תמיד משמחת אותי ממש , אם יש לי זמן כמובן. 5- מה לדעתם ההבדל המהותי בין קוספליי להתחפשויות רגילות? (פורים, האלווין, נשף תחפושות וכ'ו). ההבדל המהותי בין השניים הוא שבקוספליי אתה נכנס לפרטים הקטנים ולתוך הדמות כשאתה עוטה עליך אותו.. אתה זוכה להיות הוא אבל אתה וזה דיי מגניב. 6- איך לדעתם החיים בישראל משפיעים על הקוספליי הישראלי? (יחס, התפתחויות תרבותיות, מיקום...) ממ אני צריכה לחשוב על זה קצת... אני אגיב על השאלה הזו בנפרד.

HeineW

New member
קולולו

1- מדוע את/ה עושה קוספליי? כי זה כיף כשאשים עוצרים אותך כל שתי שניות כדי לצלם, להצתלם איתך ולומר לך כמה הם אוהבים אותך/את הדמות ^^ 2- על פי מה את/ה בוחר את הדמות אליה אתה מתחפש? (הזדהות? רצון להיות הדמות? וכ'ו) הזדהות עם הדמות בעיקר, זה תלוי באיך שאני מרגישה באותו הזמן, היו לי דמויות חמודות והיו לי דמויות רציניות ואפלות. 3- ממתי אתה מתחפש? האנימהוליק הראשון ((קיץ 2006)) ^^ וולפווד 4- עד כמה ההתחפשות שלכם קשורה למסורת היהודית העמוקה של ההתחפשות בפורים? (או האלווין אם אתם נוצרים) בינתיים לא היה לי קוספליי בפורים @_@ את התחפושות הגדולות אני משום מה עושה דווקא בקיץ, אבל זה הולך להשתנות עם הקאסט שעושים בפורים 5- מה לדעתם ההבדל המהותי בין קוספליי להתחפשויות רגילות? (פורים, האלווין, נשף תחפושות וכ'ו). יותר אישיות ופחות כלליות? כשאתה מתחפש למכשפה אתה מתנהג כמו עוד ארבעים איש, כשאתה מתחפש לדמות מאיזו סדרה/משחק לא ידוע, אתה משנה את ההתנהגות שלך ליום שלם ואתה לא יודע אם זה יחזור על עצמו. 6- איך לדעתם החיים בישראל משפיעים על הקוספליי הישראלי? (יחס, התפתחויות תרבותיות, מיקום...) אין מספיק יחס לדעתי... די לקרוא לנו פריקים! חוץ מזה, לא רק ילדים קטנים מתעסקים בזה, אבא שלי חובב גדול של קוספליי, חכוחכו, אייקון 2009 יהיה צבא ((או לפחות זוג >>)) של קלוןטרופרס! X3

innocence

New member
מותר לי גם? P:

1 - מדוע את/ה עושה קוספליי? קשה לי להסביר ממש למה, אבל אני נהנית להתלבד בבגדים שאין לי הזדמנות ללבוש ביום יום (מכל מיני סיבות). אני אוהבת דברים שהם יפים ומושכים ויזואלית, וקוספליי מאפשר לי לקחת חלק בכל הקשור לזה:) 2- על פי מה את/ה בוחר את הדמות אליה אתה מתחפש? (הזדהות? רצון להיות הדמות? וכ'ו) ממש לא מתוך הזדהות או אהבה לדמות. אני מתחפשת לדמויות שאני אוהבת את העיצוב שלהן - חיצונית. כפי שהבהרתי כבר קודם, אני אוהבת מאוד דברים יפים ויזואלית, ולפי זה גם בוחרת לרוב את הדמויות אליהן אני רוצה להתחפש. 3- ממתי אתה מתחפש? הקוספליי הראשון שעשיתי היה ב2005 (אני לא מחשיבה תחפושות רגילות של פורים, אלא אלו הקשורות בתרבות היפנית בפרט..) 4- עד כמה ההתחפשות שלכם קשורה למסורת היהודית העמוקה של ההתחפשות בפורים? (או האלווין אם אתם נוצרים) משמ לא. בפורים פשוט קל יותר לצאת מהבית בלי שיבהו בך יותר מדי P: אבל לא כזה אכפת לי בכלל. 5- מה לדעתם ההבדל המהותי בין קוספליי להתחפשויות רגילות? (פורים, האלווין, נשף תחפושות וכ'ו). הבדל מהותי? אין הבדל כמעט בכלל. אולי רק מושא התחפושת (דמויות שלא קיימות במציאות, שהן ספציפיות ולא למשל "קאובוי, שהוא מושג כוללני). ואולי גם העובדה שהתחפושות בדרך כלל שאפתניות יותר (כי בכל זאת, דמויות מצוירות..) 6- איך לדעתם החיים בישראל משפיעים על הקוספליי הישראלי? (יחס, התפתחויות תרבותיות, מיקום...) משפיעים בעיקר מבחינת נגישות של חומרים. בארץ מאוד קשה למצוא חמורים לעבוד איתם בכדי ליצור אביזרים נלווים, למשל. אבל מעבר לזה הם לא משפיעים בכלל, לדעתי.

Winged Serpent

New member
שלום שלום

1. מדוע אתה עושה קוספליי? שלוש סיבות כנראה: יש המון הנאה (וסבל, וקשיים, ותסכול) בלהכין תחפושת - זה אתגר כיפי (עד שהוא כבר לא כיפי, מה שעובר עליי כרגע). כמובן כיף לבוא בהן לכנסים כי לא משנה אם התחפושת שלך טובה או פחות אנשים עדיין ישימו לב, וכמובן אם היא ממש טובה הרבה יותר כיף מהיחס. ושלישית, אתה מרגיש סוג של חלק מקהילה יוצרת, אנשים שאפשר לדבר איתם על, להתייעץ ולהתלהב בפניהם. האמת שיש סיבה רביעית ועיקרית, והיא כי אני רואה אנימה. זה נראה טבעי ולכן אנשים שוכחים לקשר את זה שעניין הקוספליי הוא תוצר לוואי/המשכיות של עצם זה שאני אוהב אנימה ומנגה. זה חלק מה- fandom. כשנכנסתי לעניין האנימה זאת הייתה חוויה אישית של להוריד ולראות. עם הזמן גיליתי את הקהילה והתחברתי אליה, ובמפגשים כאלה של קהילה קיים רצון להתחפש. כי זה מגניב, כי זה קצת טבעי אפילו. לפחות בעיניי, אני מניח שיהיו כאלה שחלקו עליי (אבל אולי לא בפורום הזה). אפשר אולי להשוות את זה לחנונים של מסע בין כוכבים (אנחנו קבוצה אחרת של חנונים אז אפשר לומר את זה) שמתחפשים לקלינגונים או וולקנים וכו' אבל זה לא יהיה לגמרי אותו דבר. אני חושב שרק בקהילת האנימנגה עניין הקוספליי הוא כל כך "רגיל". 2. על פי מה אתה בוחר את הדמות אליה אתה מתחפש? (הזדהות? רצון להיות הדמות? וכ'ו) אלה כמה קריטריונים ברורים: א. דמות מסדרה שראיתי, ב. דמות שמצאה חן בעיני כדמות, ג. העיצוב החיצוני שלה (תלבושת, אביזרים) מעניינים ומגניבים אותי. מעולם לא היה לי רצון להתחפש לדמויות שאני לא מכיר, וכשאני רואה קוספליים טובים של דמויות כאלה אני מרגיש רק רצון לפרגן (או קצת קנאה על יכולות טכניות
) 3. ממתי אתה מתחפש? פורים 2003, מפגש תפוז של פורום מנגה ואנימה בפארק הירקון שבו את התחפשת לאוקיו מראנמה. 4. עד כמה ההתחפשות שלכם קשורה למסורת היהודית העמוקה של ההתחפשות בפורים? (או האלווין אם אתם נוצרים) אין קשר. האמת שניהלתי עם עינב סוג של דיון לאחרונה שאפר לכנות "קיצור תולדות הקוספליי בישראל". פורים היווה תירוץ להתחיל קוספליי. מה שהיום נראה לנו אלמנטרי לגמרי, להתחפש באמצע הקיץ לכנס כלשהו לאלוהים יודע מה, בזמנו נראה קצת בלתי נתפס. אבל בפורים היה אפשר אז בפורים החלטנו לעשות קוספליי. אם את רוצה את הדיון שלי ושלי עינב אגב, אז יש אותו בתור לוג מירק שיבגני רצה להפוך למאמר בבלוג שלו. בחזרה לנקודה, אם פורים לא היה קיים, היה לנו נראה הרבה יותר מפדח להתחפש ולצאת ככה מהבית להיפגש עם אנשים. אבל מאחר וזה משהו שקיים בקהילות ברחבי העולם והיינו נחשפים לזה, זה היה קורה בכל מקרה אבל יותר לאט. 5. מה לדעתם ההבדל המהותי בין קוספליי להתחפשויות רגילות? (פורים, האלווין, נשף תחפושות וכ'ו). קוספליי הוא דבר מאוד מכוון, בניגוד ל- mindlessness שקצת יש בתחפושת רגילה. אם תרשי לי להכליל, אז בפורים ובהאלווין המטרה היא להתחפש בשביל התחפושת וכדי להסתובב מחופש. בקוספליי אתה גם רוצה להסתובב מחופש אבל לרוב אתה רוצה דמות ספציפית שיש לה משמעות כלשהי עבורך. מה עוד שככלל, קוספליי כולל תלבושות ואביזרים מרשימים ביותר שנוטים לכיוון של אביזרי תיאטרון ולא חנות צעצועים/תחפושות. 6. איך לדעתם החיים בישראל משפיעים על הקוספליי הישראלי? (יחס, התפתחויות תרבותיות, מיקום...) תראי, קל לומר שבארץ היחס לסדרות אנימה הוא כסדרות לילדים קטנים ואפשר היה לומר שזה מעכב את התפתחות הקהילה, אבל זה יותר עמוק מזה. הקהילה בארץ היא רק בת 5 שנים. בארה"ב הקהילה היא בערך בת 15, ככה שמה שהתפתח אצלם ממזמן אצלינו עדיין רק מתחיל. אצלם כבר מזמן הבינו שיש שוק לא רע לאנימה ולכל התרבות שמגיעה עם זה ואצלם הרבה כבר מושרש. גם באירופה, צרפת היא היא דוגמה נהדרת ואולי אפילו יוצאת דופן, אנימה ומנגה הם מדיום מוכר. מה הקשר של זה לשאלה שלה? פשוט מאוד. הקוספליירים באים מתוך הקהילה. כשהיא גודלת גם המספר שלהם גדל. אם לזרוק גם זווית מעשית יותר, בארץ יש גם הרבה פחות חומרים להכין איתם קוספליי. אני לא מדבר על קהילת התופרים (שכנראה לא תדע מחסור לעולם) אלא על אנשים שיוצרים מחומרים אחרים. עינב יכולה לספר הרבה יותר טוב ממני מה היא ראתה בארה"ב, אבל בארץ יש הרבה פחות חומרים לעבוד איתם. זה לא מכשול בפני גידול הקהילה, זה כן מכשול בפני הכנת קוספליי יותר איכותי.

Keitarou

New member
גםאניגםאני~

1- מדוע את/ה עושה קוספליי? הזדמנות ללבוש דברים ממש מטורפים שאין סיכוי שאני אלבש בשום מקום אחר.. 2- על פי מה את/ה בוחר את הדמות אליה אתה מתחפש? (הזדהות? רצון להיות הדמות? וכ'ו) נראה לי שאצלי זה נטו לפי מראה.. אם אני רואה דמות שאני אוהב את איך שהיא נראת אני אתחפש אליה.. מה גם שחוץ מארווין ,לא היו לי עוד תחפושות עם דמויות שהיו להן אופי או משו כזה.. רק לג'יירוקרים ומוגל וכל זה.. ^^ 3- ממתי אתה מתחפש? מגיל 18 נראה לי.. כלומר 5 שנים עכשיו 4- עד כמה ההתחפשות שלכם קשורה למסורת היהודית העמוקה של ההתחפשות בפורים? (או האלווין אם אתם נוצרים) לא קשור בכלל.. בפורים פשוט יש את האישור לעשות שטויות מבלי שאנשים ינעצו בך מבטים יותר מדי מוזרים ברחוב (למרות שזה לא תופס בתחפושות ממש מוזרות.. ^^) 5- מה לדעתם ההבדל המהותי בין קוספליי להתחפשויות רגילות? (פורים, האלווין, נשף תחפושות וכ'ו). פורים ,האלווין ונשף תחפושות עושים את זה כחלק ממסורת או נורמה כלשהי שהחליטו אליה.. הקוספליי מבחינתי הוא כיף נטו.. אני לא עושה את זה כי זה פורים או כי כולם עושים את זה.. אני עושה את זה כי זה כיף 6- איך לדעתם החיים בישראל משפיעים על הקוספליי הישראלי? (יחס, התפתחויות תרבותיות, מיקום...) אני לא חושב שהחיים בישראל משפיעים כל כך על הקוספליי.. כלומר זה לא כאילו במקומות אחרים בעולם לא יסתכלו עליך מוזר אם תלך ברחוב בקוספליי, נה?

Sezuke

New member
אפשר גם?

1- מדוע את/ה עושה קוספליי? דבר ראשון, בלי ספק בכלל - כי זה כ-י-ף. אין דבר יותר כיף מלהיות אחת מהדמויות שאני הכי אוהב בעולם ליום שלם (או יותר בחלק מהמקרים). ומכאן מגיעה סיבה נוספת, בגלל האהבה שלי לדמויות שאליהן אני מתחפש. רוב הסיכויים שהמשחקים והסדרות שמהן אני בוחר את הדמויות שאליהן אני מתחפש עשו אותי מי שאני היום, וקוספליי זה חלק מהאהבה שלי אליהם. 2- על פי מה את/ה בוחר את הדמות אליה אתה מתחפש? (הזדהות? רצון להיות הדמות? וכ'ו) מכל מיני סיבות. בראש ובראשונה זו חייבית להיות דמות שאני אוהב ומכיר אני מניח, לאחר מכן אם זו דמות שאני מתאים להתחפש אליה. לפעמים העדיפות תלך לדמות לרוב בגלל הסיבה שאני מתאים אליה, אבל ברוב המקרים כנ"ל זו חייבת להיות דמות שאני אוהב ברמה מסויימת. בחלק מהמקרים העיצוב והקושי של התחפושת גם משפיעים על הבחירה, למרות שגם אז, רוב הסיכויים שזאת תהיה דמות שאני אוהב, נדיר שלא. 3- ממתי אתה מתחפש? פורים 2003 אני מניח, התחפשתי לנינג'ה למפגש שהיה אז בפארק הירקון, של פורום אנימה ומנגה. שנה אחרי זה התחפשתי לאורוצ'ימארו מנארוטו, מאז, כל שנה אני לא יכול להפסיק. וכמובן, כשהייתי בגן בגיל 4 או 5 התחפשתי לסופר מריו. 4- עד כמה ההתחפשות שלכם קשורה למסורת היהודית העמוקה של ההתחפשות בפורים? (או האלווין אם אתם נוצרים) בשבילי פורים הוא רק סיבה להתחפש, אין אצלי כמעט כל קשר מלבד כך שזה החג הרשמי לתחפושות בארץ, אולי יש אנשים שינצלו את זה ובפורים ישקיעו אקסטרה על התחפושת שלהם או יבחרו דמות קצת יותר קשה לפורים, בשבילי זה כבר מזמן לא משנה. אני אתחפש בסוכות, חנוכה, בקיץ, האלווין ובכל פעם שבא לי להתחפש. לרוב זה כמובן בכנסים, לא אתנגד לנצל את זה למועדים אחרים כשזה יהיה מתאים. 5- מה לדעתם ההבדל המהותי בין קוספליי להתחפשויות רגילות? (פורים, האלווין, נשף תחפושות וכ'ו). מאיך שאני מסתכל על זה, אני כמעט הבדל. נכון, יש שיגידו שההבדל המהותי הוא החדירה לפרטים, ש-"התחפשויות רגילות" יכולות להיות נורא כולללניות ושקוספליי זה כל הפרטים הקטנים, הביסוס המסויים הזה על הדמויות וההשקעה המסוימת, ושלא תבינו אותי לא נכון, אני לא לא שולל כאן את הטיעונים האלה, הם נכונים. אבל מצד שני יש שיגידו שגם התחפשויות רגילות יכולות להיחשב תחת קוספליי. זה תלוי איך מסתכלים על זה. אני לא יודע עד כמה זה משנה בסך הכל, אבל לדעתי שני הטיעונים שהצגתי נכונים. נתון למחלוקת. אנערף XD 6- איך לדעתכם החיים בישראל משפיעים על הקוספליי הישראלי? (יחס, התפתחויות תרבותיות, מיקום...) אני חושב שכמו בכל מקום, כל מי שלא ממש יודע מה זה קוספליי ייראה את התחביב הזה בתור מאוד ילדותי וקרוב לוודאי שייתן נימה של זלזול, במיוחד כי זה תחביב שמושפע מסדרות, משחקים וכדומה, כי ככה אותו בן אדם רואה את זה, אפילו שחלק מאוד ניכר מאותם סדרות\משחקים\וכו' מיועדים לכל הגילאים ואפילו לקהל הבוגר והמבוגר. בישראל זה מתבטא בצורה יותר קשה אני מניח, כי בכל זאת מדובר כאן בארץ שלא תמיד הכי פתוחה לדברים מהסוג הזה וחלק מאוד ניכר מהחברה שלה יכולה להיות מאוד סגור (ואטום לצערי) לתחביבים כמו קוספליי. זה לא רק אטימות, זה גם אנשים שיותר שייכים "לדור הישן" והם לא פותחים את הראש לדברים חדשים. אני לא בא להכליל כמובן, יש גם כמה תגובות חיוביות פה ושם XD זה עדיין, תחביב מאוד מגניב ומעניין, לדעתי לפחות.

OnlyLeigh

New member
תודה לכל מי שענה D:

עזרתם לי מאוד. בקרוב אסיים את הפרוס, מי שמעוניין שאשלח לו אותו, מוזמן לבקש

CibiHeart92

New member
גם אני אענה ^^

- מדוע את/ה עושה קוספליי? מתוך אהבה לדמויות, הרצון להיות הן ליום שלם, הרצון לתפור דברים מהממים, והעובדה שאני אוהבת למשוך תשומת לב O.ם 2- על פי מה את/ה בוחר את הדמות אליה אתה מתחפש? (הזדהות? רצון להיות הדמות? וכ'ו) רוצה להיות, אוהב את העיצוב, או במקרים מסוימים חושבת שאני דומה לה 3: 3- ממתי אתה מתחפש? אני עושה קוספליי כמו שצריך רק שנה... אבל התחלתי להתחפש כבר לפני שלוש או ארבע שנים P: 4- עד כמה ההתחפשות שלכם קשורה למסורת היהודית העמוקה של ההתחפשות בפורים? (או האלווין אם אתם נוצרים) היא לא י.י אני אלך ברחוב בקוספליי בכל יום בשנה 5- מה לדעתם ההבדל המהותי בין קוספליי להתחפשויות רגילות? (פורים, האלווין, נשף תחפושות וכ'ו). זה תלוי, אם בפורים אתה מתחפש לדמות מסוימת מסרט או משהו זה קוספליי, אם אתה מתחפש ל"מלא" "מכשפה" או בלע, זה לא לשחק מישהו מסוים 6- איך לדעתם החיים בישראל משפיעים על הקוספליי הישראלי? (יחס, התפתחויות תרבותיות, מיקום...) אנשים צוחקים עליי ברחוב. זה נחמד. D:

למעלה