שלום לכם

שלום לכם

אשמח מאוד באם יש למישהוא\י תשובה לשאלתי- ובכן התחתנתי בחתונה אזרחית במזרח הרחוק - האם אני מחוייב לדווח למשרד הפנים בארץ על הנישאוין האלו? תודה לכם\ן צב

GalGula

New member
היי צב חיפוש! מזל טוב! ../images/Emo65.gif../images/Emo65.gif

ספר לנו קצת - איך קרה שהתחתנת שם ועם מי? אני זוכרת ששאלת אותנו כאן שאלה על נישואין אזרחיים (מקוה שאני זוכרת נכון). לגבי שאלתך - אין לי מושג. אבל נראה לי שאתה לא מחויב לדווח אבל רצוי לעשות זאת. האם אתם חיים כאן בארץ יחדיו? כי אם כן בהחלט מומלץ לדווח. יהיו לה פחות בעיות, יהיו לכם הטבות של זוגות נשואים. למה בכלל את מתלבט בשאלה? למה לא לדווח בעצם? אבל שוב אציין - אין לי מושג בנדון, אני כותבת רק מתוך הגיון.

שלום גל תודה רבה

העניין הוא שאני לא מתכוון לחיות בארץ אז למה לדווח? כי בואי נגיד שדיווחתי אז אני נחשב בארץ כנשוי נכון? אבל אם חס וחלילה אתגרש יעשו לי בעיות(ככה שמעתי שגם בנישואין אזרחיים הרבנות מתערבת במקרה של גרושין) אז עדיף להשאיר את זה ככה לא? כי גם ככה אנני מתכוון לחיות איתה בארץ אם יש לך אפשרות להשיג אינורמציה בקשר לזה אני אשמח מאוד. שוב תודה לך על התגובה צב

bisty

New member
הרבנות מתערבת בגרושין רק במקרה בו

שני בני הזוג יהודים, אם לא אז לא, בן זוגי היה נשוי בעבר לישראלית והנישואין נרשמו במשרד הפנים, הם התגרשו בבית דין אזרחי בארץ, עניין די קצר ופורמאלי בלי יותר מידי פרוצדורה (אני מניחה שזה גן הרבה תלוי בנסיבות של כל זוג שכן הן היו נשואים שנתיים בלבד ללא ילדים או רכוש משותף) אותו בית דין אזרחי ציין בפסק הדין שהנישואין מפורקים וכי ידווח על כך למשרד הפנים. אם אתה לא חי בארץ אולי לא חייבים לדווח אבל במידה ובעתיד תחליטו לשנות את דעתכם ובת זוגך היא אינה אזרחית הארץ אולי כדאי לעבור כעת את כל הפרוצדורה של קבלת האשרות הרלוונטיות כדי להמנע ממנה בהמשך. זהו, כמו גל אני אציין שהכל מנסיון ומהגיון ולא מאיזו סמכות כלשהי... בהצלחה שיהיה בכל מקרה ! מיכל

GalGula

New member
צב, מדברי מיכל משתמע

שדוקא כן מומלץ לדווח. אם הפחד שלך הוא רק מהרבנות - כנראה שהוא פחד לא מוצדק. הייתי ממליצה לך לוודא את הענין, וכן לדווח. חוץ מזה - אתה עכשיו בארץ או שם? ואיפה במזרח נישאתם (אם אפשר לשאול)?

גל אני לא בארץ

אז למה לי לדווח? אני גם לא מתכוון לחיות עם בת זוגתי בארץ אז מה אכפת למשרד הפנים? היא לא יהודיה וגם לא מתכוונת לחיות בארץ. לגבי שאלתך אני ביפן.. יום נעים צב

היי צב!

אתה לא מחוייב לדווח פה בארץ, אבל כל דיווח שתעשה (למשל לביטוח לאומי, משרד הפנים וכו´), זה ייחשב "שקר" אם תאמר שאתה רווק. יש מקרים שזה קריטי שאתה משקר לגבי מצב משפחתי. ואף יותר חשוב: חס וחלילה במקרה של פרידה, אם תרצה שוב אי פעם להינשא מחדש הרי שזו ביגמיה, נישואים כפולים, כי אתה כבר נשוי. אני מתכוונת- אם לא תדווח, לא ידעו. אבל אם מישהו ילשחן עליך, זאת עבירה רצינית שיכולה לשלוח אותך לכלא. מקווה שעזרתי
וכמובן מזל טוב לך!

ברורי

New member
היי צבי../images/Emo24.gif

ראשית מזל טוב
.ובקשר לשאלתך:אם אתה רוצה שתהיה רשום בתעודת הזהות בתור נשואי אז דווח כי נשואי חו"ל הם רשמיים בארץ.אבל לא חובה לדווח אם אתה נשוי.

ברורי

New member
שוב שלום צבי

תשובתי מלמעלה היתה מאוחרת ולא ראיתי את כל התשובות אז אין לך מה לפחד מהרבנות כי הם לא מחפשים גברים יהודים שמתחתנים עם לא יהודיות אלא יותר נשים יהודיות שמתחתנות עם ערבים בכדי להחזירן לדרך הטובה אלק.יום טוב לך ברוריה

למעלה