שלום לכם

הנואשת

New member
שלום לכם

אני צופה בכם כבר כמה חודשים, בלי לומר מילה, אבל עכשיו יש לי שאלה. מאיזה משקל צריך להתחיל לשקול לעבור ניתוח? של מי ההחלטה בעצם? שלי או של רופא מוסמך? ואני קצת יפרט, לפני כשש שנים היו לי הפרעות אכילה רציניות, כלומר כמעט לא אכלתי ומאוד הייתי מרוצה מהמשקל שלי. בשלב מסויים עברתי איזשהו משבר שגרם לי להיכנס לדיכאון ולהתחיל לאכול... מאז אני לא מפסיקה לעלות במשקל. (בדרך היה גם הריון וניתוח קיסרי, שלאחריו ירדתי 10 קילו אבל עליתי אותם מהר מאוד.) והיום אני מרגישה רע מאוד עם עצמי אבל כל הזמן רק דוחה את הדיאטה... אני כבר מתחילה להתייאש מעצמי וחושבת שלא אצליח לרזות לעולם... בגלל זה התחלתי לחשוב על הניתוח אבל אני לא בטוחה שאני במשקל המתאים (עדיין...)

עדיין?????

האם יש בכוונתך לעלות במשקל כדי שתוכלי לבצע את הניתוח??? לדעתי, ואני לא רופאה, הרעיון מופרע לחלוטין אם את "עדיין" לא במשקל מתאים....ויש בכוונתך לעלות....או שאת יודעת שתגיעי לשם כדאי לך לבדוק פגישות אצל פסיכולוג, יתכן שאחרי הפגישות האלה תתייצבי מבחינת המשקל ושוב, אני לא מומחית ולא רופאה אבל סתם עצה ממישהיא עם הרבה נסיון ובהצלחה

רונה 30

New member
מצטרפת ל"אהובת הספן"...

מקריאת דברייך הכתובים (וגם בין השורות) נוצר הרושם שאת חושבת שהניתוח הוא "פתרון קל" לבעית המשקל.אין דבר שיותר רחוק מזה..., הניתוח לא מומלץ לכל אחד (גם לכאלו שיש להם עודף משקל מוכח ו"מאושר" ע"י קופ"ח לא מומלץ לבצע את הניתוח עד ששומעים את כל ההשלכותיו,יתרונותיו וחסרונותיו...). כמו שאמרתי בכותרת, מצטרפת בחום להמלצתה של "אהובת הספן" לגבי פגישות עם פסיכולוג , זה בהחלט יכול להועיל. רק שתדעי שניתוח הוא לא קיצור (קיבה) דרך, ממש לא !!! אני ,למשל, הייתי מציעה לו שם אחר לחלוטין... שבו מופיע גם המשפט "פסיכולוגיה של נפש האדם"- כי על זה , לדעתי , מבוסס הניתוח ... ובזה תלוייה גם הצלחתו. שיהיה לך בהצלחה בכל החלטה. ושוב, רק עצה מבעלת נסיון ....(אהובת הספן לטא רשמה ש"כל הזכויות שמורות " לה... אז הרשיתי לעצמי לשזור כמה משפטים שלה בגוף ההודעה שלי....חחח). יום טוב.

רונה 30

New member
לטא=לא ...../images/Emo32.gif

ולא עלו לי אייקונים, אז קבלי פה כמה רלוונטיים לתשובתי......
ועוד אחד בשביל הנימוס...
....

הנואשת

New member
מה!? ../images/Emo12.gif

מה קשור פסיכולוג?... שאלתי שאלה פשוטה, מאיזה משקל מנתחים אתם לא יודעות, אל תענו אל תתנו לי פסיכולוגיה בגרוש

שרה16

New member
רגע.רגע!בלי עצבים../images/Emo140.gif

בסך הכל מנסות לעזור ולייעץ בצורה שכל אחת מבינה. אין פה צוות מומחים,אנשים מן הישוב,רגילים ,ללא קרניים......(לפחות הן מוסתרות טוב...). אני אתן לך מס´ טלפון של המחלקה להשמנת יתר באיכילוב בניהולו של דר´ סובחי ,שלעניות דעתי הוא המומחה מס´ 1 לנושא זה. תקבעי תור או תתיעצי אם הבנות טלפונית:6973965 -03. בהצלחה!

gal33

New member
מנתחים מ- BMI שווה גדול ל- 40 או

מ- BMI שווה גדול ל- 35 שמלווה במחלות שהן תוצאה של השמנת היתר. BMI שווה למשקל לחלק לריבוע של הגובה. למשל, מאה קילו לחלק לשלוש שזה מטר שבעים ושלוש בריבוע. בכל אופן, מומלץ לפנות לכירורג מטעם קופת החולים, כירורג שמתמחה בניתוחי הגבלת/קיצור קיבה ומקבל גם דרך קופה ולבדוק איתו את האפשרויות. בהצלחה, גל

רוייקו

New member
שהפסיכיאטרים יחליטו אם המועמד/ת

מתאימ/ה או לאיו. לא אנחנו נחליט. אני רק יכול לאמר לך שהניתוח הוא לא פתרון לבעיות הנפש. כלומר.. בעיות אכילה כגון בולימיה נברוזה הן בעיות הדורשות טיפול הרבה יותר מעמיק מניתוח. אם הנפש שלך תחבל בניתוח יצא שתפסידי פעמיים. גם את הרס הניתוח (בשל ההקאות המרובות, למשל) ופעם, בעצם, בטיפול הלא נכון. בסוף תצטרכי לחזור לטיפול נפשי, במידה והבעיה היא באמת נפשי. תראי, כולנו, לדעתי, סובלים מהפרעת אכילה כזו אחרת והניתוח מהווה פתרון מוגבל מאוד וגם זמני מאוד. מי שלא מתגבר על אכילת היתר ונוהג בניתוח כיאילו איננו וממשיך לאכול בהפרזה, יוצא שכרו בהפסדו. חבל לעבור ניתוח לחינם, כאשר הבעיה היא נפשית ועמוקה. בקיצור, ניתוח לקיצור קיבה דורש משמעת עצמית גדולה מאוד. הצלחה לאחר הניתוח תלויה במידת האנרגיות החיוביות שמפנה המנותח לטובת העניין. בכל אופן, אין טעם להתרגז. המשתתפים פה באותה סירה, מנסים רק לעזור. יום טוב

למעלה