שלום לכם!

RoN4ik

New member
שלום לכם!

רציתי לשאול שאלה שקשורה בקשר לבעל חיים, שכיום נמצא בהסגר. לפני שמונה ימים הכלב שלי, שרט כביכול ילדון בן שמונה. ומאז סיפורו של הילד עבר שבוע ימים ורק אחר כך נכנס כלבי להסגר. הילד שכח לספר כי לפני שהכלב שרט אותו כביכול, זה עמד מול הגינה וזרק עליו אבנים, הכלב שלי יצא לאחר כמה דקות לטיול, הילד ראה אותו והתחיל לרוץ, הכלב אחריו. הכלב תפס אותו בחולצה ומשך, הילד נשרט מצמח שהיה במקום. הוריי הילד הלכו ללשכת הבריאות, לאחר שהביאו את תעודות הכלב המחוסן, ולאחר שסילפו את סיפורם. כעבור שבוע התקשר הווטרינר ודרש להכניסו להסגר. שאלותיי הם: האם ניתןלהכניסו להסגר, ללא השמעת הצד השני, של הבעלים? האם ניתן להכניס את הכלב להסגר, גם אם הילד לא עשה חיסון ? האם ניתן להכניס את הכלב כשבוע לאחר מכן, מדוע לא עשו זאת באותו היום? אשמח אם תענו לי, זה ממש חשוב בשבילי! בתודה מראש ליאן

ציפי ג

New member
לפי ההגיון

ברגע שיש חשד לנשיכה, הוטרינר העירוני יכול לדרוש להכניס להסגר. אבל תדרוש לכתוב את כל הפרטים על טופ ס ההכנסה להסגר. אם הילד טוען שהוא ננשך, יש לו עילת תביעה נגדך. על כלב להסתובב עם זמם, גם אם הוא מחוסן.

RoN4ik

New member
יש חדש לשריטה! האם זה אותו הדבר?

נכנסתי היום ללשכת הבריאות, ולא הרשו לי לראות את הטופס של התלונה ושל ההסגר. אמרו לי שאני לא מוסמכת לראות את הטופס, מדוע!?

כחלחל

New member
את צריכה להבין

1. שהעובדה שהכלב היה משוחרר, וללא מחסום פה ברשות הרבים אינה קשורה למה עשה או לא עשה "הילדון" ומה זכר או לא זכר לספר. 2. העובדות היבשות (שגם את אינך מכחישה) הן: הכלב היה בחוץ / רץ אחרי הילד / תפס אותו ומשך/ הילד נשרט. 3. לו היה הכלב קשור ופיו חסום כנדרש בחוק לא הינו דנים בענין ההסגר. 4. לגבי הפרש הזמנים של שבוע, ידוע שזמן ה"דגירה" של מחלת הכלבת הוא 10 ימים, ולכן עדיין יש מקום להחזיק את הכלב בהסגר. 5. עם כל הכבוד לכלב ולחיבתך אליו יש לזכור שכלבת זו מחלה קטלנית שללא טיפול בזמן הנכון כל מי שנפגע ממנה מת ביסורים

למעלה