שלום לכם

mother

New member
שלום לכם

כבר חודשיים בערך לא כתבתי פה, החיים די זרמו להם, אבל היום יש משהו שמציק לי מאוד. הייתי בבוקר בגן של בני, לארוחת בוקר משותפת של הורים וילדים ואחריה פגישה של ההורים עם מרפאת בעיסוק, קלינאית התקשורת ומנהלת שלהן. מתחילת השנה, בגלל מחסור בכ"א אין להם מרפאת בעיסוק לטיפול פרטני אלא רק כזו שבאה פעם או פעמיים בחודש להדריך את הצוות בגן. כמובן שאינה עובדת עם אף ילד ואינה יודעת על הבעיות הקיימות, כך שאין בכלל התקדמות בתחום. נאמר לנו שבגלל מחסור בכ"א , כפי שציינתי כבר, אין אפשרות לבצע פגישות פרטניות, ולא נראה כי השנה העיניין יפתר. בנוסף, גם הקלינאית בהריון ואמורה ללדת עוד 3 חודשים, ובינתיים כמובן שאין מחליפה. מרגישה שממש מבזבזים לנו את השנה, מצטערים שלא שלחנו את הילד לגן שילוב, בו היה אמור להיות השנה, שם כן הייתה אמורה להיות מרפאת בעיסוק, קלינאית ופיזיותרפיסטית. בנוסף, הילד הפסיק לאכול בגן, היום לדוגמא לא אכל כלום, כלום, כלום. חושבת על כל מה שנאמר לי בתחילת השנה, על השינוי ועל ההתקדמות שתהיה לו, כמובן כל ילד בהתאם ליכולות שלו, אך ללא טיפול מתאים לא נראה כי הדבר באופק כלל. איזה בזבוז של זמן, כנראה החלטות גרועות , חבל על כל יום שעובר. נאמר לנו כי יתנו לנו מכתב לפנות איתו לקופת החולים, אולי דרכם ישיגו לנו מרפאת בעיסוק, אך בעיר מגורינו יש רק מרכז אחד, פרטי כמובן, זמן ההמתנה כשלושה חודשים, כך שמדברים על מרץ כבר, במקרה הטוב. לא באופן פרטי, בקפלן, הנסיעות הטרטורים, הזמן המבוזבז, כבר עברנו את זה במשך כמה חודשים, בזבוז זמן ומרץ.

רותי770

New member
וואו עושה לי רע לשמוע את הדברים שעוברים

עליכם, חבל שאיני יכולה לייעץ לך מקווה שמשהו פה יוכל לעזור שולחת לך

אמא יעל

New member
הצעות מה אפשר בינתיים

גם לנו היו תקופות המתנה עם ריפוי בעיסוק במכון להתפתחות הילד ותקופה שהלכנו פרטי. אבל בינתיים אפשר ורצוי לעבוד בבית כמה שניתן. בדרך כלל ההפעלה קצרה - כמה דקות - ובכל זאת תורמת מאד. למוטוריקה עדינה עשינו עוגיות (עם צורות לחיצה - השתמשתי בתבניות של בצק צבעוני למשחק, הן יותר זולות, מפלסטיק צבעוני).- אפשר גם ליצור צורות מהבצק. הילד שלי אוהב חיות, אז יצר צורות של חיות כיד הדימיון. הכנתי בצק מקמח כוסמין מלא, ביצה, חמאה ומעט סוכר חום. יש מתכונים רבים בטח יותר מוצלחים משלי. למוטוריקה גסה הייתי מכינה לו מסלול בבית, מהשולחן הסלוני לספה, לכרית, לכיסא ובסוף יש חתיכת פאזל להרכבה או לזרוק כדור לקערה גדולה. אפשר לקבל בהשאלה טרמפולינה מיד שרה לתקופה. וכמובן בגינה - טיפוס על סולם וכו. השחלנו שרוכים בחרוזים גדולים, ליפפנו חוטים מנקי מקטרות צבעוניים לדמויות (זה אגב, עושים עד היום), קשרנו רצועות בד על חגורה לחצאית, תקענו גפרורים בכדורי בצק יצירה (קיפודים)... העיקרון היה לנסות ולראות מה מושך אותו ואת זה עשינו. השתדלתי להפעיל אותו לפחות פעם בשבוע. כולם מוזמנים לשרשר הצעות נוספות.

yonitbrk

New member
רעיונות מעולים

ממליצה על רכישה של מנהרה מתקפלת, ואז אפשר לעשות מסלול ולשלב זחילה בתוך המנהרה, קפיצה על טרמפולינה, זחילה על הרצפה במגוון סגנונות, קפיצות על רגל אחת או דילוגים. משחק עם חישוקים, כמו ים- יבשה, מסירות בישיבה, תוך גלגול הכדור מאחד לשני, ובחוץ כמובן מסירות באויר , רכיבה על קורקינט. בבית אנחנו משתמשים בסקייטבורד, כמו בסקוטר של פיזיו', שוכבים עליו ומתקדמים בעזרת הידיים. מוטוריקה עדינה - ערבוב של מיני קיטניות בקערה ואז ממיינים לפי סוגים. על אותו רעיון של גפרורים ובצק - הטמנת קיטניות בתוך הבצק (יותר קטנות - דרגת קושי גבוהה יותר). לגדולים יותר - משחק בדוקים - אם הדוקים הקלאסיים, או משחק שיש לי בבית המשלב דוקים וקופים, כאשר המטרה היא למשוך את הדוקים מבלי שיפלו הרבה קופים .

נשמע כיף

למה לי לא עשו את זה??? גם לי היו קשיי מוטוריקה כלומר עדיין המוטוריקה הגסה שלי איומה אבל המוטוריקה העדינה שלי לדעתי מעל הנורמה- אני תופרת שעות ביד דברים קטנטנים ומכינה צמידי קשירות ומציירת כל דקה פנויה . רעיונות ממה שמרפאה שלי בעיסוק כן עשתה איתי (תאמינו או לא גם לי היתה אחת כזאת אני אפילו זוכרת אותה קראו לה ציפי והייתי אצלה איזה שנה לפני כיתה א) אז ככה: למוטוריקה עדינה- אז זו היתה הבעיה- לקנות מדבקות המון מכל הסוגים ולהדביק - אפשר ממש לבנות ככה ציורים טושים שהם טוש-חותמת להחתים, חרוזים גדולים יחסית להשחיל (אפשר גם בייגלה ואז לאכול הכל) , לתקתק על מכונת חישוב ישנה... מחר אמשיך- האבא מעיף אותי לישון

ל י ל ך פ

New member
אצלנו הטרמפולינה זה ממש הצלחה

היא עולה בערך 200 ושווה כל גרוש, שני הבנים הולכים לקפוץ עליה כשמרגישים שצריכים לפרוק מרץ. שווה שווה.

אין כמו הטרמפולינה!

כשבני היה קטן הייתה לו טרמפולינה ענקית (4 מטר קוטר) בחצר של המטפלת. ועד היום יש בבית טרמפולינה וכל הילדים מקפצים עליה - יש משהו מאוד מארגן גם גופנית, גם רגשית, בקפיצות האלה. אם לא הייתי חוששת לקרוע את הבד שלה גם אני הייתי קופצת עליה

עוד...

אטבי כביסה. לפתוח ולסגור בעזרת אגודל ואצבע. בזמנו נאמר לי שזה חשוב מאוד להתפתחות המוטוריקה, ואכן עבדנו אתו עד שרכש את היכולת הזו.

b o t t e n

New member
יקירתי, הילד ברגרסייה../images/Emo70.gif

מהר ללכת להפוך שולחנות בעיריה
מזה בלי צוות מטפל???? ממש שערורייה. ועל הדרך להתקשר לערוץ 10 ולהכין כתבה בנושא, ולנפנף בזה מול העירייה. ואישית, נא לתת טיפולים פרטיים. את יכולה עם ט-17. תסבירי לרופא ילדים את המצב שיאשר לך יותר ממה שנותנים.

mother

New member
גם אני חשבתי שהוא ברגרסיה

אבל בבית יש התקדמות, מבקש אוכל, דבר שלא היה עושה אף פעם, יוזם משחקים משותפים, של חיקוי (אנחנו אותו), ההבנה השתפרה, משתך איתנו פעולה יותר. אבל בגן השתנה, אולי לא רוצה להיות שם יותר, למרות שבבוקר עולה בכיך להסעה, ואומר לי כל פעם ביי ביי, נשיקה וחיוך. לא יודעת מה קורה. האם רגרסייה יכולה להיות רק בגן?

b o t t e n

New member
התשובה היא כן. אבל זה לא בדיוק

נכון לגמרי, כי גם ההתקדמות שלו בבית היא מואטת. מצטערת אם הייתי בוטה. אבל לפעמים, גם אני, לא מצליחה לראות את התמונה כולה, כי אנחנו מתרכזים בפרטים הקטנים, וצריך גונג מעיר שכזה.

asa112

New member
סליחה שאני מתערבת

אבל לא חושבת, שזה נכון לכתוב "ההתקדמות שלו בבית היא מואטת" לאמא של ילד שאת אפילו לא מכירה. למה את מנסה לתת ציון להתקדמות שלו ? ביחד עם זאת, אני מסכימה, שילד יכול להתקדם בבית וללכת אחורה בגן. לדעתי, זה אמור, שלא טוב לו שם

b o t t e n

New member
התכוונתי שאם יש לו קשיים בגן,

למרות ההתקדמו שלו בבית, יש בזה נפגם, כי חצי יום הוא במקום שקשה רע לו. זה לא לתת ציון, זה הגיון פשוט. כל אחד מתפקד פחות טוב במקום שטוב לוהאם הוא ממקום שקשה / רע לו.

asa112

New member
כל ההורים הולכים ועושים

באלגן גדול בעירייה. חוץ מזה - בעזרת מכתב, שהם נותנים לקחת מרפא בעיסוק וקלינאית בקופת חולים או פרטי ולהתחיל טיפול פרטני. מרפא פרטית וקלינאית יכולים ליצור קשר עם הגן ולהדריך את הצוות בטלפון (אנחנו עברנו את זה לא פעם אחד).

שילחילי בבקשה פרטים מדוייקים

איפה הגן? איזה גן? וכד'. אני מרכזת בעיות נקודתיות השנה מול יועץ השרה, ואולי אוכל לעזור לכם גם בזה. רויטל. [email protected]

למעלה