שלום לכם

mother

New member
שלום לכם

כבר חודשיים בערך לא כתבתי פה, החיים די זרמו להם, אבל היום יש משהו שמציק לי מאוד. הייתי בבוקר בגן של בני, לארוחת בוקר משותפת של הורים וילדים ואחריה פגישה של ההורים עם מרפאת בעיסוק, קלינאית התקשורת ומנהלת שלהן. מתחילת השנה, בגלל מחסור בכ"א אין להם מרפאת בעיסוק לטיפול פרטני אלא רק כזו שבאה פעם או פעמיים בחודש להדריך את הצוות בגן. כמובן שאינה עובדת עם אף ילד ואינה יודעת על הבעיות הקיימות, כך שאין בכלל התקדמות בתחום. נאמר לנו שבגלל מחסור בכ"א , כפי שציינתי כבר, אין אפשרות לבצע פגישות פרטניות, ולא נראה כי השנה העיניין יפתר. בנוסף, גם הקלינאית בהריון ואמורה ללדת עוד 3 חודשים, ובינתיים כמובן שאין מחליפה. מרגישה שממש מבזבזים לנו את השנה, מצטערים שלא שלחנו את הילד לגן שילוב, בו היה אמור להיות השנה, שם כן הייתה אמורה להיות מרפאת בעיסוק, קלינאית ופיזיותרפיסטית. בנוסף, הילד הפסיק לאכול בגן, היום לדוגמא לא אכל כלום, כלום, כלום. חושבת על כל מה שנאמר לי בתחילת השנה, על השינוי ועל ההתקדמות שתהיה לו, כמובן כל ילד בהתאם ליכולות שלו, אך ללא טיפול מתאים לא נראה כי הדבר באופק כלל. איזה בזבוז של זמן, כנראה החלטות גרועות , חבל על כל יום שעובר. נאמר לנו כי יתנו לנו מכתב לפנות איתו לקופת החולים, אולי דרכם ישיגו לנו מרפאת בעיסוק, אך בעיר מגורינו יש רק מרכז אחד, פרטי כמובן, זמן ההמתנה כשלושה חודשים, כך שמדברים על מרץ כבר, במקרה הטוב. לא באופן פרטי, בקפלן, הנסיעות הטרטורים, הזמן המבוזבז, כבר עברנו את זה במשך כמה חודשים, בזבוז זמן ומרץ.

גאמי

New member
מאוד מקומם.

את יודעת, לעיתים ההורים לא מבינים איזה כוח יש להם. מה שאת מתארת הוא ממש חוצפה בהתגלמותה ואני מבינה אותך עד מאוד, אם הבטחות לא מקויימות אזי, מה זה אומר על המוסד הזה ובכלל מה זה אומר על הגוף הממונה עליו במדינה. בכל אופן, הצעתי היא, לעשות מחאה של כלל הורי הגן, לפנות כגוף כלל ההורים אל המועצה/עירייה או הגוף האחראי ולומר שבתנאים כאלו אתם לא תוכלו להמשיך לשלוח את ילדיכם לגן שנטול טיפול פרה רפואיים. שווה לעשות זאת, החלק הקשה מנסיוני הוא לרתום את ההורים, אך מספיק יום אחד או כמה בודדים שתשבתו ולא תשלחו את הילדים לגן וזה יעבוד כקסם. אך מה, לרוב מאוד קשה לארגן זאת עם הורים וזה ידרוש אחדותכם. האם תוכלי לנסות לעשות זאת? האם יש בך כוח? אם לא גם זה מובן לי ביותר ואז הפתרון הוא לכתוב כל הורה והורה מכתב לעיריייה ולדווח על המצב והשפעתו על הילד, ככל שתהיינה יותר תלונות הדבר יזוז מהר יותר. לא לשכוח גם כן לדווח על הערכתכם לצוות הגן, כי האשם לא בו בעצם. ובאשר לזה שהילד לא אוכל, שווה לבדוק מדוע, לא נראה לי שזה קשור לטיפולים הנמנעים שם, אלא למשהו נקודתי יותר. המון המון הצלחה בכל אשר תבחרי לעשות ודווחי. גלית

yonitbrk

New member
אכן מרגיז

אולי שווה, שתשלחו נציגים מהגן למנהל החינוך שבעיר מגוריכם, ותבררו מה קורה עם זה . תתחילו להפעיל לחץ, ואולי יש מקום אפילו באיומים על הקמת רעש, ויציאה לתקשורת המקומית והארצית כדי לפרסם את הנושא. אולי זה יעזור משהו. אסור לכם לשבת בשקט ולחכות . לגבי קופות החולים - היות ומדובר בגיל גן, אולי כן יש מקום לפנות עם מכתב מהגן להתפתחות הילד, של קופת החולים שבה אתם חברים.

למעלה