שלום לכם!

TheFantom

New member
שלום לכם!

שאלה לי (זה טיפה מורכב...) אני מחפש שפת תכנות שבה אוכל לבנות מסדי נתונים (לפחות ככה נראה לי שקוראים לזה) אני אסביר קצת: הכוונה היא לתוכנה שהמשתמש ממלא כמה שדות מידע בטופס (לדוגמא את השדות A, B, C, D..) ואח"כ כשהוא רוצה לשלוף את הטפסים, הוא יכול לבחור אילו טפסים לשלוף ע"י משתנה אחד או כמה (לדוגמא שיופיעו רק אלו ששדה A שלהם מתחיל בא´). ובנוסף, שהוא יוכל לשלוח להדפסה גם את הטפסים כטפסים, וגם כרשימה שכל שורה בה היא טופס אחר (טבלא), כשאפשר לבחור אילו נתונים מהטפסים יופיעו ואילו לא. אוף, בילבלתי אפילו את עצמי, מקווה שתצליחו להבין
השאלה שלי היא כזו: איזו שפה יכולה לעשות זאת, ואיפה אני יכול למצוא חומר לימוד (אינטרנט או ספרים) המון תודה!

itamartal

New member
מה מסובך בזה?

לא הבנתי למה התכוונת מסובך, זה די פשוט. הכי פשוט נראה לי אם תעשה את זה ב-VB, יש שם כל מיני פקדים פשוטים ככה שתוכל לעשות את זה בלי ללמוד יותר מדי בשביל זה. רק שתדע שזה אולי בין הדברים הכי פשוטים שניתן לעשות עם מסדי נתונים.

darkstar

New member
נראה לי שאתה קצת מבולבל

מה אתה בידיוק רוצה לעשות? לבנות מסד נתונים בעצמך מהיסוד ואני מתכוון לתכנת אחת כמו mysql ודומותיה או שאתה רוצה לדעת עם איזו שפה אתה יכול לגשת למסד נתונים וליצור טבלאות לשלוף מידע וכדומה

TheFantom

New member
ניסיתי בVB,

אבל שם האופציה המקסימלית היא הפנייה למסד נתונים בשפה אחרת (לפי מה שהבנתי). אני לא כ"כ מבין בזה, אבל אני מניח שהאופציות הן להשתמש במסד נתונים קיים (אין לי שמצ איך), או לבנות בעצמך (גם פה אין לי שמצ איך)

אביטל +

New member
מה זאת אומרת ?

לא הבנתי מה כוונתך ב: "האופציה המקסימלית היא הפנייה למסד נתונים בשפה אחרת" ב VB ישנן ספריות שלמות שכל מטרתן טיפול בבסיסי נתונים זהו אחד השימושים העיקריים של סביבת העבודה הזאת

אביטל +

New member
יש שתי טכנולוגיות מתאימות

אחת היא DAO שהיא הישנה יותר - Data Access Objects והשנייה היא ADO שהיא חדשה יותר - ActiveX Data Objects על כל אחת מהטכנולוגיות תוכל למצוא אינסוף מידע כל אחת יכולה לדבר עם דוגים שונים של בסיסי נתונים.

TheFantom

New member
את יכולה לפרט בבקשה

מה ההבדלים, ואיפה אפשר למצא חומר? תודה

אביטל +

New member
חומר

מצ"ב מספר לינקים כדי למצוא חומר תעשה חיפוש על Visual basic database tutorial ותקבל אינסוף חומר

cunl

New member
תנסה ACCESS

תצור שם את המסדי נתונים שלך... וקצת VB והכל יהיה בסדר, לא פגשתי מסד נתונים שאי אפשר לעשות אותו בACCESS (כמובן עם VB..)

nahsh

New member
התשובה היא SQL

זו לא בדיוק שפת תכנות, אלא שפה "מתארחת", כלומר פונים בעזרתה למסדי נתונים דרך שפות "מארחות" כמו VB VC ועוד. השפה יודעת לעשות כל פעולה על מסדי נתונים: חיפוש, מיון, הוספה, הסרה, הצלבת מידע, חישובים וכו´ וכו´. והיא גם לא מסובכת בכלל. מה שיכול להיות טיפה מסובך הוא השימוש דרך השפה המארחת, אבל גם זה לא נורא. בסך הכל צריך לבנות מחרוזות של השפה המארחת, שמכילים משפטי SQL.

TheFantom

New member
איפה

אני יכול למצוא על זה חומר? (עדיף באינטרנט ובעברית) 10x

voguemaster

New member
הממ

לדעתי הכי קל זה עם ORACLE DEVELOPER משולב יחד עם SQL.. אבל זו דעתי

yaronsh

New member
וואו כולם פה הציאו הכל וכלום...

אם הבנתי אותך נכון אתה רוצה מסד נתונים: ------------------------------------------------------------------- ** 1.מסד נתונים הכי נגיש לך זה באקסס שבתוך האופיס. שם תוכל לצור טבלה\טבלאות אשר מכילות את הנתונים. ** 2. מול המסד נתונים ניתן לעבוד ע"י כמעט כל תוכנה שפה וממשק שיש. אקסס עצמו מציע שאילתות וטפסים.שאילתות - מבצאות הוצעת נתונים לפי הגדרות ,כלומר תביא לי (בבקשה ) את כל האנשים שגרים בחיפה. טפסים - יצירת טפסים שבהם תוכל למלא נתונים ולהזין אותם לתוך מסד הנתונים. זה בערך מה שסיפרת. עכשיו צו´פר: ** 3. מול מסד נתונים זה אפשר לעבוד עם: asp שפה אשר יוצרת דפים שמוצגים בדפדפן אינטרנט ומורכבים ו\או מזינים נתונים מול מסד נתונים - גם זה של אקסס. VisualBasic - חבר של אקסס מבית גיטס יכול ליצור ממשקים שעושים שאילתות וטפסים ודוחות. וכך גם VisualC++ . ------------------------------------------------------------------ זה היה תקציר קל ולא ממצא של ממשקים קיימים וזמינים ליצירת מסדי נתונים ויש עוד ועוד ועוד (תראה את כל שאר ההצעות).

TheFantom

New member
תודה!

עוד לא הספקתי להתקין את האופיס (המחשב נפל לפני כמה ימים), אבל זה נראה לי מתאים כשאתקין אנסה את זה (רוב הסיכויים שאני עוד אחזור לפה בריצה עם שאלות, אבל זו התחלה) 10x

למעלה