שלום לכם

מיפושיק

New member
שלום לכם

אני פה לראשונה, ושמחה להיות ... :) בני הפך לצמחוני לאחרונה. אני מחפשת מתכונים מזינים, לא מסובכים (כאלה שבן 15 יאכל) וכמובן טעימים, עבורו. אשמח מאוד לקבל מכם רעיונות למתכונים לארוחה המרכזית (אוכל חם). תודה, ויום כיפים וטוב. Mipoo

רעיונות למתכונים מזינים

מג'דרה (אלי
) קוסקוס ללא בשר תבשילי סויה וירקות ירקות בתנור/ אפויים לזניה, פסטות עם גבינות סלטים פשטידות יש באמת אינסוף אפשרויות... מה מזה נראה לך מתאים?

מיפושיק

New member
../images/Emo140.gifכל הרעיונות נראים מתאימים

ותודה רבה. מג'דרה וקוסקוס, פסטות, לזניה וסלטים אני עושה. (סליחה ששכחתי לומר). איזה רעיונות לפשטידות (שמתאימים לנוער) יש? אני נוהגת להכין פשטידת גבינות, פשטידת קישואים (שהילדים לא כ"כ רוצים) ולזניה ללא בשר (שמאוד רוצים
). חוץ מזה, איפה אפשר לקרא על שילובי מזונות שיתנו תזונה מאוזנת? (מספיק חלבון, ברזל וכו'?) אני לא מכירה תבשילי סויה, אני אשמח לקבל "הדרכה" (האם מדובר במזונות מעובדים? כי אנחנו משתדלים לא לאכול כאלה) תודה רבה על העזרה
Mipoo

JasmineFlower

New member
היי מיפושית היקרה :)

את יכולה להכין כל דבר שהכנת בשרי קודם (מלבד סטייק או עוף בתנור, בואי לא נהיה קטנוניות
), אבל עם מוצר שנקרא פתיתי סויה. ניתן להשיג בכל חנות טבע, בכל הארץ. זה מגיע בצורות וגדלים שונים, צריך להשרות במים רותחים (או כמוני בציר ירקות רותח, זה יותר טעים). דוגמאות: קציצות ברוטב, קציצות מטוגנות, קבב, גולאש, צלי (כמו צלי בקר) שניצלים וכו' כיד הדמיון.... זה אמנם מעובד, אבל זו הצורה הכי טבעית שתמצאי אחרי פולי הסויה עצמם שאיתם אין הרבה מה לעשות בצורתם הטבעית,(יחסית למוצרי טבעול למיניהם, שאגב לא נופלים באיכותם ולפעמים קצת יותר קל איתם במקרה שאין כוח לבשל), או שאת יכולה להכין למשל קציצות, ובמקום הבשר שאת רגילה, לפורר את הכמות השווה בטופו שאפשר למצוא היום ממש בכל מקום. בהצלחה, וכל הכבוד לבן שלך, זה בריא, וכל הכבוד כפול לך, על התמיכה והפירגון... בתאבון :)

רעיון מדליק בלי לעבוד קשה וקל להכנה 8-10דקות

היי מיפושיק, גם אני חדשה כאן וגם לי היתה את אותה בעיה עם שני הנערים שלי ומצאתי פתרון שעבורי לפחות הוא נהדר ובשביל הילדים הם כאילו מצאו תגלית קולינרית חדשה,מעניינת ובנוסף טעימה להפליא. וכך זה החל: הלכתי עם אחד מהם לשוק האוכל בדיזינגוף סנטר לאכול תפוח אדמה אפוי, אחרי שקנינו את התפוח אדמה,ירדנו לכיוון הפתח של הסנטר ולאחר שני דוכנים נפגשנו עם דוכן של דים סאם,סוג של כופתאות אסיאתיות מאודות ללא שמן ,ללא טיגון ובמבחר טעמים.עצרנו לשמוע במה מדובר והחלטנו לטעום כל אחד מאיתנו כופתאה אחת. מצאנו את עצמנו עם תפוח אדמה ביד אחת ומנשנשים עוד דים סאם ועוד אחד ועוד אחד עד שהחלטתי לקחת מגשית הביתה. מכיוון ששני בניי התלהבו מזה ,שבתי לסנטר שבוע לאחר מכן ושאלתי את הבחורה אם היא מוכנה למכור לנו קפואים, קיבלתי ממנה הדרכה כיצד להכין זאת: בסך הכל להוציא מהמקפיא ולאדות בין 8-10 דקות ויש ארוחה מוכנה יש להם מבחר צמחוניים מדליקים ואם את אוכלת בשרי כמוני אז תמצאי גם לעצמך מנות נהדרות גם לשאר בני הבית סוף סוף איזה מוצר שהוא גם כשר,גם טעים,גם קל להכנה ושכולם אוהבים אותו ויותר מכך התחלתי להגיש אותו גם לאירוח כשמפתיעים אותי. אני ממליצה לך לקחת את הבן ולנסות ועד כמה שידוע לי יש להם סניפים בכל מיני מקומות כך שם אינך מתל אביב, נסי לברר היכן יש להם סניף שקרוב אליך בהצלחה רונה

לקנות דים סאם זה עסק יקר

אם בכל זאת תחשוק נפשה בדים סאם, אני ממליצה להכין ולא לקנות. למשל לפי המתכון הבא: |לינק|http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3231379,00.html|סלינק| בכל מקרה קניה של דים סאם זה בטח לא משהו שהייתי ממליצה עליו כעניין קבוע להאכלת משפחה, המחירים ממש יקרים בצורה מגוחכת.

היי אלפקה פקה../images/Emo13.gifנעים מאוד להכיר

אני מכינה כיסונים וכופתאות ושאר מאכלים למשפחה מזה שנים ולמרות הטעם המיוחד של דברים שאנו מכינות בבית בעצמנו וההרגל לטעם המוכר, לא כל כך נעים להודות תמיד אבל כבר די נמאס לעמוד במטבח כל כך הרבה שעות לאחר יום עבודה והמאכלים המוכנים שנמצאים על מדפי המרכולים לא ממש הצליחו לגרום לנו הנאה,לפחות אצלי בבית ובין חלק גדול ממכרי. הדים סאם הזה שאני ניסיתי בהחלט הוכיח עצמו כמוצר שקל להכנה ומאוד טעים, ובאמת מאוד טעים. יש לי חברות בקיסריה שקונות את אותו הדים סאם כי גם אצלהם יש סניף ומספרות שזה הפך להיות מוצר קבוע במקפיא שלהן. להכנס למטבח ולהתחיל להכין אותם ובצורות המיוחדות האלה שנמכרות שאני לעולם לא אצליח ליצור אותן,ובכלל אחרי יום עבודה או כשהילדים נכנסים הביתה עם חברים ורוצים מייד לאכול משהו וללא הודעה מוקדמת - מה אני אומר לך?!,זה נחמד שיש משהו מוכן במקפיא ושלוקח כל כך מעט זמן להכין אותו ועוד כשהם יכולים להכין זאת לבד. ולגבי המחיר , כולנו יודעות שהכל יחסי ואם אני קונה ב100 ש"ח אוכל מוכן מהסופר או במרכול שמתחת לבית והאוכל לא ממש טעים אז עדיף לי להוציא זאת על כמות של קפואים ולפחות לראות את הילדים נהנים מכך חוץ מזה שהמחיר של הקפואים אינו כמו המחיר של המוכנים אבל אם לך עדיין יש כוחות להכין ולעמוד במטבח משך שעות הכנה לאחר יום עבודה אז א. אני מקנאה בך ב. יישר כוחך ,כל הכבוד ג. ואם את מצליחה להכין דים סאם בצורות המיוחדות האלה שנמכרות שם אז עוד כל הכבוד נוסף על היצירתיות, אני לעולם לא אצליח לעשות זאת ביי והיה נעים להכיר רונה

מיפושיק

New member
תודה על הרעיון. הזדמנות טובה להתחיל

או להכיר אוכל חדש. מעולם לא אכלתי דים סאם. על איזה מחיר מדובר? ב 100 ש"ח שדברת עליהם, כמה דים סאם קפוא קונים? איזה מילוי יש בזה מלבד תפוא"ד? ובנוסף, שכחתי לומר שאני מחפשת באוכל הרבה דברים: שיהיה לא מעובד עד כמה שאפשר (אפילו אם קנוי), ללא צבעי מאכל, לא פלצני מבחינת תיבול והכנה, וגם לא משמין!! האם הכיסונים, דים סאם ודומיהם הממולאים בבצק אינו מלא קלוריות? הבנתי שזה לא מטוגן אבל הבצק, הבצק!! Mipoo

d a p h n a

New member
אכן בדים סאם יש בצק

אבל מאחר ומדובר בכיסונים מאודים וממולאים לרוב בירקות, הם בדרך כלל לא מאוד מאוד יקרים מבחינה קלורית. אני לא יודעת בדיוק כמה קלוריות יש בהם, אבל אני עושה עכשיו את "שומרי משקל" בארה"ב, וכיסונים מאודים מהסוג הזה הם עכשיו אחת ממנות המסעדות החביבות עלינו כי הם ממש לא "עולים" הרבה מבחינת נקודות. כמובן שלא כדאי להתקיים רק על דים סאם, וחשוב להגביל את הכמויות בצורה סבירה.

את מזכירה לי את עצמי חחחחחח../images/Emo140.gif

גם אני שאלתי את כל השאלות האלה,חחחחחחחח... ראשית הבצקי חיטה מאודדדדדד דקיקים ושקופים,יש יותר מילוי מאשר בצק יש בצקים ללא קמח בכלל שעשויים מבצק אורז עד כמה שהבנתי, הם לא רק טעימים הם נורא יפים ומהבצקי שמרים אני לא לוקחת כלום. אין במילוי תפוח אדמה ,איני זוכרת את כל המילויים אבל מה שאני מזמינה זה מנות צמחוניות לילדים: עם בטטה,עם תרד ובוטנים,עם ברוקולי וירקות שורש,כל אלה בבצקי חיטה ואני לוקחת מנה שהיא ממש לצימחוניים שזה ברוקולי טופו ושאר יקרות בתוך בצק אורז. לקניבלים שבבית אני קונה גיוזה עוף עם ירקות וגיוזה בקר מבצקי חיטה ועוף עם ירקות וקשיו בבצק אורז אני מגישה את זה לשלחן עם שני רטבים כמו שמגישים בסניפים שלהם,עם צ'ילי חריף מתוק וסויה,זה לא כמו הרטבים שלהם שהם מכינים לבד אבל זה טעים בהחלט. לדברי המוכרים אין צבעי מאכל ואין חומרים משמרים ולכן לא מומלץ להחזיק אפילו בפריזר למעלה משלושה חודשים הכנה ממש פשוטה 8-10 דקות באידוי בפעם הראשונה שקניתי הם חישבו לי את המאודים ב-5 ש" ליחידה ובפעם השניה כבר כשלקחתי קפואים הוא נתן לי ב4.5 ש"ח ליח' והאמת היא שתמיד הם מצ'פרים אותי בעוד כמה נוספים בהתחלה לקחתי בין 20-30יח',כיום אני חוסכת לי את הטור אצלהם כל שבוע למרות שאני מסתובבת שם,ולוקחת אחת לחודש כמויות גדולות יותר כי כבר לא רק הילדים הצמחוניים אוכלים אלא גם שאר בני הבית והאורחים ויוצא שהם מצ'פרים אותי ביותר יח' חינם כך שיש בי תחושה כייפית של אדיבות מצידם,חברה שלי מקיסריה מספרת שאליה הם מביאים עד לבית וכך גם לחברות אחרות שלה,תשמעי זה גם עושה איזה משהו נחמד כזה שהם נחמדים ללקוחות שלהם. לגבי הקלוריות אינני זוכרת אבל גם אני בפעם הראשונה שאלתי זאת ואז נדמה לי שהתשובה סיפקה אותי מפני שאין כמעט בצק וזה לא מכיל ביצים ואין צורך בטיגון או בישול ברטבים וכל מיני... שלחתי לך את המספר שהיא נתנה לי לדעתי הם מכינים עוד סוגים רבים שאני לא קונה,כדאי לך להתייעץ איתה, אני בטוחה שבנך המתוק יתלהב מזה.רק תזהרו כי זה ממכר,חחחחחחחח שיהיה סוף שבוע נעים רונה

למעלה