שלום לכם

moran f

New member
פסיכולוגיה קלינית זה תואר שני

ממילא אי אפשר לטפל עם תואר ראשון בלבד.

המרחפת

New member
קיים דבר כזה

קיים דבר כזה עורכי דין המתמחים בבירוקרטיה מול ביטוח לאומי. לצערי איני יודעת לכוון אותך לכיוון ספיציפי מלבד לאשר את קיומו.

מה דעתך להיות פסיכולוגית ללקויי שמיעה?

גם לי יש תואר ראשון בפסיכולוגיה שלא עשיתי איתו כלום, לצערי. אמרו לי ללמוד לתואר שני, כי עם תואר ראשון אין מה לעשות בכלל. כדי לעבוד כפסיכולוגית צריך לפחות תואר שני, וזה לא יזיק לך בכל מקרה. מה שפתוח בפנייך - והציעו לי בזמנו ולא הקשבתי - הוא פשוט להתמחות בתחום לקות השמיעה - כפסיכולוגית ייחודית ללקויי שמיעה, בארגון לק"ש או כעצמאית. לקויי שמיעה מחפשים בנרות פסיכולוגים שיהיו מודעים לבעיותיהם היחודיות, ואלה מעטים. לכן, יש לך יתרון בכך שאת מכירה את העולם הזה מנסינונך, ואם תמשיכי ותלמדי בוודאי גם תמצאי מקום עבודה יותר בקלות. בינתיים הייתי מציעה לך לא להתפזר יותר מדי ולא ללכת לעבודות שלא יוסיפו לך כלום ברזומה, כמו שטיפת כלים
או שליחויות. זאת זה את יכולה לעשות בשעות הפנאי, אבל נסי להתקבל בארגונים של לקויי שמיעה, או לעבוד כמאבחנת פסיכוטכנית, עם ילדים לקויי שמיעה, וכד'. מקווה שעזרתי. בהצלחה וכל טוב.

קודם כל תודה רבה על התגובות,

את בקו"ל אני מכירה, לצערי מה שיש להם להציע לי לא כ"כ עוזר לי כרגע.. אחות השטן - זו נקודה מאוד מעניינת, חומר למחשבה. בהחלט נשמע גם די מעניין. אחפש חומר בנושא. ואפשר שאלה אישית? אם כן, במה את עוסקת כיום ולמה לא המשכת ללימודי תואר שני במדעי החברה? אני לוקחת את העצות שלך בכל הרצינות. תודה על הכיוון! ושאלה אחרת - ביטוח לאומי עוזר לסטודנט גם בשכר דירה?

תשובה אישית...

התשובה לשאלתך קצת מורכבת, אבל בגדול - למה לא המשכתי? כי אין לי ישבן ללימודים, ובזמני לא היו עזרים אלקטרוניים, לא היה אינטרנט, לא היו משדרי FM, לא היו אפילו משכתבים, והכל היה נורא-נרא קשה, אז נשברתי אחרי התואר הראשון. היום אני עוסקת במקצוע שקשור בכתיבה, אבל עדיין אוהבת לנתח אופי והתנהגות ולחטט לאנשים בנשמה...
ולהזכיר להם את פרויד כשהם מתחתנים עם אבא/אמא ומתלוננים על הבעל/האישה.. לגבי שכר דירה - אין לי מושג, אבל נראה לי שלא.

תיכף תגידי לי שאת גם מזל עקרב...../images/Emo13.gif

תודה על המחמאה, כבר מזמן לא החמיאו לי, וויי לי וויי לי... אולי אעלה לכאן משהו בהזדמנות, כשארצה לשפוך את מררתי על באי הפורום. בהצלחה לך בכל אשר תפני.

צלף

New member
רשימה של עובדים סוציאלים שמטפלים בכבדי שמיעה

וחרשים... http://www.tzafonet.org.il/kehil/shemanet/ozenk/01%20os%20all.htm הייתי מציע לך ליצור קשר עם הדס שרם - חירשת בעצמה ועובדת בעיריית כרמיאל. נדמה לי שקראתי באיזה מקום שביטוח לאומי כן עוזר בשכר דירה לסטודנט, אבל בקיצור - את צריכה להחליט מה את רוצה - ואז לשכנע את הביטוח הלאומי שזה האפשרות השיקומית הטובה עבורך...

Kanish

New member
בי טוח לאומי וקריירה

לי היה בסדר גמור עם הביטל"א כי כשהגעתי אליהם כבר ידעתי מה אני רוצה ללמוד ואיך אני רוצה להגיע לזה, ולכן הם כן תמכו בי. זה היה מפני שכבר היתה לי תכנית ברורה לאן אני מקווה שהתואר הראשון יוביל אותי, והלכתי כבר למקומות עבודה פוטנציאליים לשאול מה מצב התעסוקה בתחום ובאתי לביטוח לאומי עם המידע שאספתי. זה הרשים אותם מספיק על מנת לא לפקפק בבחירה שלי. לדעתי ביטוח לאומי הוא לא מקום טוב לברר איזו קריירה תתאים לך. כל מכוני האבחון למיניהם נוטים לפעול על פי מוסכמויות מקובלות וזה כולל דיעות מקובעות לגבי מה חרשים ולק"ש יכולים או לא יכולים לעשות. עובדה שהרבה לק"ש מקבלים המלצה ללכת ללמוד ראיית חשבון גם אם אין להם שום משיכה לתחום - המקצוע הפך להיות כמעט כמו נגרות לפני 40 שנה, מקצוע של נגר היה פעם כמעט אוטומטית המקצוע היחיד שחשבו שמתאים לבנים חרשים (לבנות המליצו אז ללכת ללמוד תפירה...). להרבה אנשים (גם שומעים!) קשה לחשוב מה ללמוד ובמה לעבוד, גם מפני שהם חושבים שזהו, מה שהם יבחרו הם חייבים לעשות כל החיים ולכן נורא חשוב לבחור בחירה טובה. נכון שחשוב להשקיע קצת מחשבה, בכל זאת לימודים זה הרבה זמן וכסף, אבל קריירות אפשר תמיד לשנות וגם את דעתך לגבי הלימודים מותר לך לשנות. המון אנשים שפגשתי באוניברסיטה שינו מסלול אחרי שנה כי הם גילו שזה לא מה שהם חשבו שיהיה או מפני שמצאו משהו אחר שבאמת משך אותם. לדעתי, כדאי לך לשבת ולעשות רשימה של הדברים שאת טובה בהם ואוהבת לעשות, ולחשוב אלו מקצועות יכולים להתקשר אליהם ואם ייתכן שאחד מהם יתאים לך. לדעתי האישית אסור לבחור קריירה רק על סמך השמיעה. ברור שיש דברים שלא מתאימים ללק"ש [כמו מרכזנית :) ] אבל כמעט בכל מקרה אחר אפשר להתגבר על הקשיים.

קנישה - חידשת לי המון, לא חשבתי בכלל כך..

לא חשבתי אפילו לבוא אליהם מוכנה.. האמת שחשבתי שהם אמורים לעזור לי למצוא כיוון. ובהחלט גם אצלי באבחון יצא "ראיית חשבון" בין השאר, תחומים שבכלל לא קשורים אליי ואיני מצטיינת עם מספרים. אני יודעת שאנשים נוטים להחליף קריירות מדי פעם, אבל המצב שלי קצת יותר מתוסבך כי אני די מתוסבכת האמת :) אין לי כשרון מיוחד, או מטרה מיוחדת מלבד ההגירה לאוסטרליה. לפני הצבא תמיד חשבתי שאלך ללמוד פסיכולוגיה או מחשבים. אחרי הצבא עברתי שינוי קטן - גדול והחלטתי שאני מעוניינת ללמוד לתואר ולהגיש בקשה לאזרחות ועבודה באוסטרליה. האנגלית שלי לא להיט, כמובן שאם אתאמץ מאוד ואלמד אנגלית , אסתדר. אך בכ"ז יש חששות וחרדות. ונראה לי שלימודי פסיכולוגיה רק יסבכו לי את העניינים יותר, עליי לבדוק מהם התחומים המובילים באוסטרליה וכמוך, לעשות שיעורי בית. כבר נעשתה רשימה שלא הכריעה אף כף. האמת שאילו הייתי עובדת בעבודה מסודרת כיום אז הייתי מחכה עם הלימודים. אך אין לי עבודה מסודרת וההרגשה הקיימת היא שאני *חייבת* ללמוד מקצוע כדי לשרוד כאן... זה גם המסר שקיבלתי מביטוח לאומי. ובכלל מהסביבה. וכל הכבוד לך על החריצות, היוזמה והענייניות, אפשר רק ללמוד ממך. שיהיה בהצלחה לכולנו..

Kanish

New member
באמת בהצלחה לך

בכל מטרה ובכל תכנית. אגב, להרבה מדינות ואני בטוחה שגם לאוסטרליה יש רשימת "עבודות נדרשות" - אלו עבודות שאפילו אם את לא אזרחית שלהם הם יתנו לך רשות לבוא לעבוד בהן בלי לעשות עניינים כמו בעבודות שאינן ברשימה. העבודות האלו הן בדרך כלל בתחומים בהם יש מחסור בעובדים באותה ארץ ובדרך כלל מדובר במשרות למורים, רופאים, אחיות וכדומה. עוד משהו שנדמה לי שאמרו לי פעם הוא שלאוסטרליה וניו-זילנד קל יחסית להגר עד גיל 26. הם מאוד רוצים אזרחים חדשים צעירים המוכנים לעבוד, למרות שהם ישמחו עוד יותר אם כבר הכשרת את עצמך למקצוע כלשהו. הנקודה היא שתהליך האיזרוח לאזרחים פוטנציאליים מתאימים עד גיל זה הוא הרבה יותר מהיר וקל על מנת לעודד אותם לבוא. למה לא לגשת לקונסוליה האוסטרלית ולשאול אותם אלו מקצועות נחשבים לנדרשים באוסטרליה? בתקווה שלא יגידו לך שהם רוצים רק גוזזי צמר לכבשים :) לבסוף, הרבה אנשים נוטים להמעיט בערך עצמם והכשרונות שלהם. אחותי למשל היתה באותו מצב כמוך ולמרות שכולנו ראינו בה מלא כשרונות היא לא ראתה אותם ולא חשבה שיש מה לקחת אותם לאיזה כיוון. קחי את הרשימה של הדברים שאת טובה בהם לחבר או חברה טובים וקבלי מהם קצת משוב - אולי זה יעזור?

זה תלוי בכל סניף

למשל אני הלכתי לאבחון מקצועי כשעוד לא היה לי כיוון בכלל. לא היה לי מושג מה ללמוד והלכתי מתוך תקווה שאולי האבחון יאיר לי דברים מעניינים בנוגע לכישוריי. ואת יודעת מה היו התוצאות? שאני מתאימה כמעט לכל דבר רק שצריך לקחת בחשבון את הלקות שמיעה שלי ומה אני רוצה באמת ללמוד.. אמרו לי "תבחרי מה שאת רוצה ונממן לך". לא ניסו לכפות עליי שום מוסכמות מקובלות או משהו. לאחר כשנה באתי אליהם עם כיוון מקצועי ביד והם אישרו לי בלי לחשוב פעמיים.

זה תלוי בכל חלומות בקיץ

למשל הלך לעבוד חרש עם שומעים כשעוד לא היה לחרש כיוון בכלל. לא היה לחרש מושג מה לעבוד עם שומעים והלך מתוך תקווה שאולי שומעים יאירו לחרש דברים מעניינים בנוגע לכישורים קולות שמיעה. שומעים יודעים מה היו התוצאות? שחרש מתאים כמעט לכל דבר רק שצריך לקחת בחשבון את הלקות שמיעה ומה חרש רוצה באמת אסקימואי.. דיברו לחרש "יבחר מה שחרש רוצה יממנו מדינה שומעים לחרש". לא יניסו לכפות ידיים חרש שום מוסכמות מקובלות או משהו. לאחר כשנה בא חרש למדינה שומעים עם כיוון מקצועי ביד ומדינה אישרו לחרש בלי לחשוב פעמייםי לשנה עם אטימות אוזניות פרווה קר..שנכנס חרש עם אוזנייות פרווה לשומעים יחשב לאדם מעניין טוב להצחיק דרך ליקוים שמיעה לעד ישיבה ליקוים שמיעה מדינה משא מתן ישירות עין אחד לחרשים עין אחד לשומעים מוסד מדינה שומעים או קהל חרשים או שומעים או מדינה שומעים איזון ידיים שמיעה מטומטם חרש עם מדליות מדינה שומעים חכמים חסר מדליות חוכמת ידיים למי יש שפת סמנים גוף מרוהט בריאות גוף..אין שפת סמנים אין שלום יש חרשים בעולם בהשווה גזענות יש ליקוים שמיעה בעולם בהשווה דתות יש שומעים בהשווה דגים במים...

למעלה