שלום לכם :)

שלום לכם :)

החלטתי להצטרף אליכם לפורום, ויש המון סיבות לכך.. קודם כל מחקתי פורום אחד בחמישייה אז תעריכו את זה
אניוואי, אני רן, ויש כאן כמה כאלה שמכירים אותי, פחות או יותר, רמת גני (ירושלמי עד לפני חודש :) ) ו... לא דתי.. בעבר הייתי שומר שבתות לאורך תקופה ארוכה, עד אמצע הצבא וגם הייתי מתפלל מס' פעמים ביום, בקיצור הייתי מאוד קרוב לדת. ואני עדיין בלב, אבל לא מתפלל שלוש פעמים (משתדל להניח תפילין כל בוקר) ולא שומר שבת. על כשרות אני שומר בקנאות. בקיצור, לאחר כל ההקדמה, אני אספר לכם שאני בן אדם שמאמין שהכל לטובה ב"ה, ומאמין שלא משנה מי אתה מה אתה או מה אתה עושה בחייך, כל עוד אתה בן אדם טוב, לב טוב, עוזר, מתן בסתר (וגם לא) וכו, אז כל השאר פשוט נדחק הצידה. לא יודע, זו האמונה שלי. אני יודע שאני בעולם על מנת לתקן משהו, אבל אני לא מאמין שה' ביקש שאתקן חטאים מגילגולים קודמים על ידי זה שעשה אותי הומו ואסר עלי לממש את אהבתי. אני חושב שה' לא רוצה שאשא אישה שלא אוהב ואתחייב לה למרות שליבי לא ירצה לעשות כן. פשוט לא מאמין.. אני כן מאמין, שה' אוהב אותי, וכמובן שאני מרגיש שאני אוהב אותו, ומעניינת אותי תפיסתכם בעניין. בתקופה האחרונה משהו בביטחון העצמי שלי התערער מעט, שכן אני מרגיש פתאום קצת.. אני לא רוצה לומר תמילה הזו אבל.. חוטא(??) זה מוזר לי להגיד את זה כי אני בתוכי יודע שלא! אם אני הומו, שוכב עם גברים, כי זו אהבתי, האם זה מבטל את כל ההווי שלי? שבסך הכל אני משקיע את כל כולי באופן אינטנסיבי בלהיות אדם יותר טוב? יכול להיות שזה התיקון? להיות הומו ולא לעשות כלום עם זה? פשוט לא מסכים עם זה. לא מסכים. יש אלוקים בשמיים ואני יודע שהוא לא ירצה שיהיה לי רע. אבל שוב, יש סיכוי שזה התיקון? מה דעתכם? זו שאלה קשה מאוד.
רן

ברוך הבא!/tapuzforum/images/emo8.gif

הקב``ה אוהב אותך וגם אותי ואת כולם. חברים זה דבר טוב וחשוב להשיג ואני שמח שיש לך חברים פה בפורום. בקשר לתיקון אני לא מומחה בזה... סורי. אני ממליץ לך לשמוע את הדיעות של החברים האחרים פה ולהבין יותר לעומק דברים. בהצלחה|

ריק בש

New member
אני מאמין

אני מאמין שאם האל היה רוצה שהומואים יתנזרו, הוא היה נוטע בלבנו ובהגיוננו את ההבנה המוסרית שלהיות הומו זה רע, כמו שאנו מבינים שלגנוב, לשכב עם ילדים או לאנוס זה רע. אבל בפועל, אנשים טובים על פי רוב אינם חושבים כיום שהומו זה רע. בקרב אלו שחושבים שלהיות הומו זה רע מככבים כיום אנשים חשוכים, נבערים ואלימים, כמו החרדים הקיצוניים ששרפו צמיגים בירושלים או אנשי כהנא חי שהפגינו נגד המצעד והאיראנים שתולים הומואים בכיכר העיר בטהרן. וגם היטלר הרג הומואים, יחד עם יהודים. אם ברור לנו שלא הם מייצגים את הבשורה של האל אל העולם, ברור לנו שהשקפותיהם הם ההיפך מהשקפותיו של אלוהים.

ריק בש

New member
ועוד משהו

בכתבי הקודש נאמר "האלוהים יבקש את הנרדף". ה' נמצא עם מי שסובל. גם כיום, אחרי כל ההתקדמות במאבק לזכויות ההומואים, נער צעיר שמגלה שהוא הומו, בפרט אם זה במשפחה מסורתית או שמרנית, אבל לא רק, עובר לרוב תקופה של סבל, שנאה עצמית ואומללות. זה אבסורדי בעיניי לחשוב שהאל נמצא עם המתעמרים ההומופובים ולא עם הסובלים.

io4minyan

New member
הוא

נטע בי את היכולת לאהוב גם את מה שאינו מובן מאליו. נטע בי את האומץ לאהוב גם אהבות שיש להן מחיר הוא דיבר איתי ומדבר אתי וידבר אתי כל עוד אני מחובר. איתך, כנראה, הוא אינו מדבר כי כנראה התעייף לשמוע את אלה שכל הוויתם היא לדברר אותו ולהגיד בשמו מי חוטא ומי ומנותק.

מנין לך

שהוא לא מדבר איתי? האם הוא חתם לך על כך?! אז עכשיו בוא נעשה סדר: אני מסכים ומזדהה עם כל הדברים ברישא. כך אם כולם. ההסתייגות שלי היא מהשאיפה לייחס לו התייחסות כלשהי כלפי אחרים. יפה מצדך, שאתה מרגיש כך כלפי עצמך. כל אחד מאיתנו יכול להרגיש זאת. אבל לקבוע מה הוא רוצה מאחרים?! נדמה לי, שהקב"ה לא זקוק לעצות שלנו... זאת הייתה כוונתי בשאלה ההתקפית. בכל מקרה: מברוכֱּ!

ברוך הבא מלך המשיח!

עוד לא זכיתי להכירך אבל אני מתפלא, שעזבת את עיר הקודש לטובת "עיר בלי הפסקה". החרדים גירשו אותך?! כשאני מגיע כבר לתל אביב אני מרגיש כמו בסאונה גם מבלי להיות בסאונה כזאת כאילו... אז מי אנחנו, שנשפוט אותך? אני בטוח, שיש עוד גרועים ממך בהרבה ו... בכלל מי אמר, שאתה כל כך גרוע? אז זהו. גרוע הוא מושג מופשט מדי. כל עניין ההומוסקסואליות הוא בעייתי אומנם אבל לצערנו יש אנשים, שזו מהותם, ושאינם יכולים אחרת... מי אנחנו, שנשפוט אותם? עם זאת כפי שכבר הועלתה בפורום כמה פעמים השאלה: "מה זה להיות דתי?" אי אפשר להגדיר את הדת "שחור ולבן". גם אם נקפיד לקיים ולשמור את כל תרי"ג מצוות, בעיני חוגים מסוימים נהיה "כויפרים" (יודע קצת אידיש? אם לא, חזור לירושלים...). השאלה היחידה האמיתית היא, מה אנחנו עושים כאן. האם אנחנו כאן בשביל להתברבר ולפרוק מתחים או בשביל להתייחס לנושא בכובד ראש? המשך יבוא... בכל מקרה, שתהיה לך גלישה מהנה וגם חיים טובים ביישובך החדש.

הנמצא

New member
וואיו כ"כ לא פשוט וכ"כ מבין...

היי, קראתי מה כתבת, ושהגעתי למילה "חוטא" כ"כ הזדהיתי עם ההרגשה הזו שלך כי ככה אני מרגיש כבר שנים,. זן באמת ששאילה טובה למה הקב"ה העמיד אותנו במב הזה, אני עדיין מסרב לבל את זה, אני עדיין מתרץ את זה שזה הכל בבחינת מבחן, נסיון היצר...רגע לפני ש"יוצאים עללי" , אני יודע שהרבה פה לא חושבים ככה אבל אבל ככה אני , אני כ"כ מחובר אליו(לקב"ה) ואני לא מסוגל להאמין שזה מה שהוא רוצה... בכל אופן באיזשהו מקום אני מקנא באלו שהשתחררו וקיבלו את זה שהקב"ה כיוון את זה שככה הם יהיו וזהו ושהם חיים עם זה בשלום.. אני אישית חיי כל הזמן בתחושה מאוד קשה ובלחמה יומיומית ששואבת ממני לגמרי את כל הכוחות.. אני סה"כ חושב שלשיאלתך אין תשובה , גם לא מפי רבנים, כי ישנם שבאיזשהו מקבלים וכידוע יש הרואים בזה מעשה נתעב.. אני מקווה שתצליח למצוא את האיזון , בהצלחה .. וגם במיקמך החדש.

למעלה